| Autor |
(Odpowiedzi: 16) |
| asienka82 |
Post #1 2006-08-21 15:53 (2 lata temu) |
Z nami od: 21-08-2006 |
witam.
jestem w 8 miesiacu ciazy,pracowac bede jeszcze przez trzy tygodnie.razem ze mna pracuje moj maz-jest to praca legalna,takze placimy wszystkie skladki.
chcialabym zasiegna informacji o benificjach, o ktore oplaca sie starac.
znam sparwe,ktore mi sie naleza i jak sie o nie starac.
ale czy warto,czy to tylko ladnie brzmi na papierze.
prosze o odpowiedz.
dzieki
pozdrawiam wszystkie brzuchate panie.
asia
|
|

|

|
|
| mata |
Post #2 2006-08-21 21:24 (2 lata temu) |
Z nami od: 11-07-2006 |
hej
ja tez jestem w ciazy-w 9 miesiacu juz,nie pracuje,ale otrzymuje benefit zwany Maternity Allowance-109£ tygodniowo przez 26 tygodni-bo tyle trwa macierzynski.mysle ze jesli pracujesz legalnie i masz NIN to warto starac sie o zasilki,bo skoro Ci sie nalezy to dlaczego nie?
powodzenia
|
|

|
 |
|
| asienka82 |
Post #3 2006-08-26 13:50 (2 lata temu) |
czesc.
dzieki ze sie odezwalas.
ja rowiniez mam zlozone dokumenty o ten zasilek i wiem ze jest to 106 funtow tygodniowo,ale na co to starczy??na pieluchy:))
a starasz sie o jeszcze jakies pieniazki na dzidzie??
a kiedy rodzisz??i gdzie jesli mozna wiedziec??
pozdrawiam i trzymaj sie
|
|

|

|
|
| asienka82 |
Post #4 2006-08-26 13:59 (2 lata temu) |
bede mogla odezwac sie dopiero za tydzien w sobote,bo jeszcze przez trzy tygodnie nie bede miala internetu w domu,ale chetnie odpisze jesli znow sie odezwiesz.pozdrawiam
|
|

|

|
|
| mata |
Post #5 2006-08-30 13:46 (2 lata temu) |
witam:)
staralam sie o sure start maternity grant,ale nie przyznali nam-bo niby mamy za duze zarobki-dziwne-bo ja dostaje ten zasilek a moj maz ma 6f na godzine,ale trudno.jesli chodzi o Hausing Benefit to rowniz nic nam nie przyznali-choc mieszkamy sami-tzn ja z mezem.juz sie teraz o nic nie staram.poczekam az urodzi sie dzieciatko...termin mam na 14 wrzesnia:)wiec juz niebawem,ale obiawow zadnych nie mam.bede rodzila w miescie Worksop.zobaczymy jak to bedzie.pozdrawiam.napisz co u Ciebie.
|
|

|
 |
|
| asienka82 |
Post #6 2006-09-02 13:09 (2 lata temu) |
hej.
dzieki za informacje.
tak myslalam ze nie warto sie starac o te benificja,bo to bajka.
zreszta kazdy mysli ze skoro jestesmy tu a anglii to zarabiamy miliony,a to nieprawda...my mamy z mezem 5,50 na godzine,no mi zostal ostatni tydzien pracy takze zostaniemy tylko z wyplata meza,ale i tak nic nie dostaniemy jak znam zycie.
ja termin mam na 27.10 takze zostalo mi jeszcze 8 tygodni.
jestem ciekawa czy urodzisz w terminie??a corcia czy synus??
u nas synus!!ja rodze w cheltenham,to blizej birmingham.
a ty gdzie mieszkasz jesli mozna wiedziec??
teraz czekamy na podlaczenie linni tel w domu i bedziemy czekac na internet,takze pozniej bede mogla odpisywac na biezaco.
a wlasnie moze ty mi pomozesz-jak zalozyc internet i jaki jest najtanszy i najszybszy??
pozdrawiam serdecznie.trzymaj sie.
|
|

|

|
|
| mata |
Post #7 2006-09-02 23:47 (2 lata temu) |
czesc!
no to widze,ze twarda jestes-bo pracujesz widze do konca:)ja od 6 miesiaca siedze w domku,bo mi juz za ciezko bylo stac te 8 godzin na nogach-puchly mi troszkie:)mam nadzieje,ze w pracy sie nie przemeczasz za bardzo!ja mieszkam w Worksop i tez tutaj bede rodzila.niestety niewiem czy syn czy cora,poniewaz dzieciatko zaslonilo sie nozkami na 2-z reszta ostatnim USG!wkurzylam sie,bo chcialam wiedziec jaka plec-a tak niestety-bedzie niespodziewanka!ale co tam-zeby tylko zdrowe bylo!
jesli chodzi o internet to ja mam AOL SILVER-14,99za miesiac.dziala szybko i sprawnie-niemam nic do zarzucenia.takze polecam.
sama jestem ciekawa czy urodze w terminie-czy czeka mnie wywolanie-troche mi polozna naopawiadala o tym wywolywaniu i szczerze powiedziawszy wolalabym tego nie doswiadczac:)jestem dobrej mysli...
trzymaj sie i napisz co tam u Ciebie i jak sie czujesz w tym 8 miesiacu i czy masz juz jakis porod za soba???
pozdrawiam
|
|

|
 |
|
| asiula82 |
Post #8 2006-09-20 11:15 (2 lata temu) |
Z nami od: 20-09-2006 |
witaj:)
przepraszam bardzo za dlugie nieodpisywanie,ale zapomnialam hasla:(((przepraszam z gory.
co u ciebie??
moze juz urodzilas??
jestem bardzo ciekawa:))
bo przeciez jestes miesiac ode mnie do przodu,wiec moze...czekam z niecierpliwoscia:))))
gdzie jest dokladnie twoja miejscowosc,jesli mozna wiedziec??
u mnie jakos leci,strasznie sie nudze bo siedze sama w domu:(((
skonczylam pracowac niestety:((
teraz mam troche problemy z cisnieniem...mam za wysokie,wiec chodze na kontrole co tydzien.obawiam sie ze moga polozyc mnie do szpitala wczesniej,a to byloby straszne dla mnie.
postram sie odpisac jak najszybciej:)
moze do soboty bede miala internet w domu,wiec wtedy bede mogla byc z toba w kontakjcie nabiezaco.
pozdrawiam serdecznie.buziaki
|
|

|

|
|
| asiula82 |
Post #9 2006-09-20 11:23 (2 lata temu) |
Z nami od: 20-09-2006 |
a i jeszcze jedno:)
czy wybieracie sie z mezem na swieta do polski??
jak z paszportem dla malenstwa??
ja mam termin na 27.10 i raczej kiepska sprawa z wyjazdem na swieta bo nie zdazymy z paszportem:((
pozdrawiam i trzymaj sie.
byc moze juz masz poeod za soba...czekam na wiadomosc
|
|

|

|
|
| mata |
Post #10 2006-09-20 13:11 (2 lata temu) |
czesc!
no niestety moj porod cos nie moze dojsc do skutku-mialam termin na 14.09.i liczylam na to ze urodze choc 2 tyg przed ta data-bo juz mam momentami dosc tego brzucha,ale niestety-jestem 6 dni po wyznaczonym terminie i nic...tzn nadal chodze 2w1.jestem zla jak niewiem.jutro ide do lekarza-data ta wyznaczyli mi chyba juz z 4 miesiace temu!mam miec robione membrane sweep-to jest ponoc masaz szyjki macicy-co jest bbb bolesne ponoc,ale jutro sie okaze.boje sie...
jesli chodzi o wyjazd na swieta to tez chcialam sie wybrac z malenstwem,ale tez niewiem co to bedzie z tymi papierami-tzn paszportem i od razu chce zalatwic child benefit i child tax credit przed wyjazdem.wiec niewiem chyba pojade w styczniu...
poki co sprzatam i robie co sie da,zeby podgonic malenstwo do wyjscia ze mnie i nic...a dzis mama moja przylatuje do mnie by mi z dzieckiem pomagac,ale dziecka jeszcze nie ma...hihii-a juz myslalam ze bedzie jak przyleci 6 dni po dacie.
...mialam 2 razy usg i za 2 razem dziecko zaslonilo nogami i nie pokazalo co tam ma-a to wredotka mala!pozdrawiam...jak bedziesz miala neta to daj znac:)pa
[ Wiadomość edytowana przez : mata on 20-09-2006 13:31 ]
|
|

|
 |
|