MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Czy Angielki dbają o siebie?

« poprzednia strona

Strona 7 z 7 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ] - Skocz do strony

Str 7 z 7

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Kitek1

Post #1 Ocena: 0

2012-10-06 19:15:38 (13 lat temu)

Kitek1

Kobieta

Z nami od: 14-09-2012

Przyznam, że mnie niektóre wypowiedzi zaskoczyły. Troszkę tu już mieszkam i nie zdarzyło mi się spotkać Angielek z rażącymi brakami w uzębieniu... wręcz przeciwnie. Nawet starsze Panie mają bardzo ładny uśmiech. To raczej w Polsce spotykałam braki w uzębieniu.

Zdarza mi się natomiast, że nos mi wykręca w drugą stronę :-( Ale to też tylko czasami.

Na pytanie "czy Angielki dbają o siebie" odpowiem, że tak, dbają. Dużo więcej widuję zadbanych Pan/Panien niż tych, przy których oddech zatyka. Te drugie to wyjątki.

Fakt, że angielki często chodzą w dresach, sportowych ciuchach, przed wyjściem do sklepu nie spędzaja godziny przed lustrem, tak jak to jest u Nas, ale również wyglądają schludnie.

Np moja sąsiadka lubi sportowe ciuchy. Sporadycznie widują Ją w innym, niż sportowy, ubiorze, ale za to jak Ona to wszystko ma dobrane... do tego ładny makijaż, fryzura- naprawdę wygląda bardzo ładnie.

Dużo też zależy od rodzaju wykonywanej pracy- do magazynu czy fabryki nikt w szpilkach i miniówce nie pójdzie, natomiast do biura czy banku, nikt z Personelu nie pozwoli sobie nawyjście w dresowych spodniach. To przecież kultura pracy- i u Nas, w Polsce jest podobnie.

Trzeba również przyznać, że osoba, z wypchanym gotówką porfelem moze sobie pozwolić na więcej, niż na która żyje za minimum krajowe. To też pewien czynnik wpływający na strój. Super wystrojony, potrzebuje też więcej pieniędzy, ale większość na ulicy Kobiet jest schludnie ubrana. Mnie tylko bardzo nie podoba się moda co do spodni- czyli tyłek na wierzchu :/ Strasznie mi się to nie podoba- a tutaj, zarówno u dziewczyn jak i facetów, jest to plagą.

Ja w większość przypadków widuję na ulicy zadbane kobiety, ładnie uczesane, umalowane i ubrane.

Tutaj nie ma jednak takiego nacisku jak u Nas, że nawet po chleb trzeba iść super ubraną, wymalowaną i w szpilkach, bo jak nie to zaraz inni Cię zjedzą spojrzeniami i komentarzami. Tu żyje się bardziej na ludzie. Ja np do pracy robię lekki makijaż- rzęsy i usta, a co do fryzury to najczęściej kucyk- bo tak jest w mojej pracy wygodnie. Ale jak np idę na imprezę, czy randkę, to wiadomo, że ubieram fajna bluzkę, spódnicę, szpilki, fryzura i godzina przed lustrem- to samo na święta i przed urlopem :-) Jak jechaliśmy na kilka dni oderwać się od wszystkiego, to poszłam do fryzjera, zrobiłam sobie wzory na paznokciach itp. Ale na co dzień, do pracy, nie będę robiła po kilkadziesiąt minut wzorów na paznokciach, bo w mojej pracy to niepraktyczne- po całym dniu paznokcie są już zniszczone, więc wolę ten czas spożytkować lepiej. Maluję więc tylko lakierem bezbarwnym. Po chleb też nie idę w szpilkach, tylko w jeansach i adidasach, ale nie wyglądam jak brudas, tylko schludnie- bez przesady w żadna ze stron.

[ Ostatnio edytowany przez: Kitek1 06-10-2012 19:21 ]

Jesli lubisz tuniki i sukienki, zapraszam na moją stornę TOP.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

ajekhal

Post #2 Ocena: 0

2012-10-06 19:17:02 (13 lat temu)

ajekhal

Mężczyzna

Z nami od: 27-09-2012

No ale walijki to zupełnie coś innego... na pewno mniej wytapetowane chociaż wyjątki się zdarzają

Do góry stronyOffline

macadi

Post #3 Ocena: 0

2012-10-06 22:06:38 (13 lat temu)

macadi

Kobieta

Z nami od: 02-12-2010

Ja szczerze mowiac nie do konca rozumiem tutejszej mody, zwlaszcza u mlodych dziewczyn. Styl czesto fajny, luzacki ale czasem zastanAwiam sie o co chodzi. nie rozumiem np. mody 'cyrkowej' - dziwnych opasek z kwiatkami we wlosach, sztucznych rzes i krwistoczerwonych ust na codzien, obrozek na szyje, tiulowych spodniczek itd. denerwuja mnie tez rajstopy i legginsy do krotkich bluzek, zwlaszcza jak sa przeswitujace i widac majtki albo jak pupa rozmiarow szafy. trzeba przyznac, ze zadna szanujaca sie Polka by czegos takiego nie zalozyla.

Do góry stronyOffline

Mieszko

Post #4 Ocena: 0

2012-10-06 22:13:53 (13 lat temu)

Mieszko

Kobieta

Z nami od: 16-07-2009

Polecam tę stronkę: Faszyn from Raszyn :-]

Piękne przykłady "gustu" co niektórych Polek i Polaków.
Nie ma co uogólniac, i w Polsce, i tu można spotkac ludzi zadbanych i niezadbanych, dobrze obranych i tych, którzy mają wrażenie, ze dobrze/ładnie się ubrali :-]

Do góry stronyOffline

Strona 7 z 7 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,