MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Protein + w moczu w ciazy

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

PaulaOjanoma

Post #1 Ocena: 0

2012-08-09 15:10:09 (13 lat temu)

PaulaOjanoma

Kobieta

Z nami od: 30-07-2012

Jak w temacie, jestem w 29 tygodniu ciazy i od paru tygodni caly czas wykrywa mi te protein+ w moczu. raz juz dali mi antybiotyk ale dalej tak pokazuje. powiedzcie mi prosze dokladniej, jesli ktos wie, co to oznacza??

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

kinia-25-

Post #2 Ocena: 0

2012-08-09 18:04:47 (13 lat temu)

kinia-25-

Kobieta

Z nami od: 04-03-2009

witam tez to mialam jak bylam w ciazy ale nie tak czesto,najlepiej jak wejdziesz w google i wpiszesz sobie bialko w moczu w ciazy,bo przyczyn moze byc wiele

Do góry stronyOffline

Nie_z_tej_bajki

Post #3 Ocena: 0

2012-08-09 18:10:11 (13 lat temu)

Nie_z_tej_bajki

Kobieta

Z nami od: 23-08-2010

Białko w moczu.
Jakaś infekcja.
Wcale nie musi być groźna...
Skoro dostałaś antybiotyk i jest bez zmian, wróć do swojego lekarza.
Jesteś w ciąży,a forum, to nie przychodnia...
Nie myśl o szczęściu. Nie przyj­dzie - nie zro­bi Ci za­wodu.... Przyj­dzie - zro­bi niespodziankę :D. W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!! :-D

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

12__LP

Post #4 Ocena: 0

2012-08-09 19:54:23 (13 lat temu)

12__LP

Kobieta

Z nami od: 12-05-2012

A jak wygląda ciśnienie tętnicze krwi? Jeśli jest podwyższone i dodatkowo pojawia się białko (proteiny) w moczu to może to oznaczać zatrucie ciążowe. Mam nadzieje ,ze położna sprawdza ciśnienie regularnie i bierze pod uwagę możliwość wystąpienia tego schorzenia. Napisz jakie było ostatnie ciśnienie krwi.
Kilka tygodni temu byl podobny temat , tylko problemem była krew w moczu.
Jeśli chodzi o infekcje to oczywiscie całkiem możliwe, tylko powinna się skończyć w ciągu 5-7 dni.

Do góry stronyOffline

PaulaOjanoma

Post #5 Ocena: 0

2012-08-10 15:08:02 (13 lat temu)

PaulaOjanoma

Kobieta

ostatni raz cisnienie mialam 102/64. sprawdzaja je za kazdym razem. i tym razem (odnosnie moczu) bylo: protein +, Nitrates +, Leucocytes ++. oczywiscie wyslali probke do badania i jakby co to wyniki odesla do mojego lekarza

Do góry stronyOffline

12__LP

Post #6 Ocena: 0

2012-08-10 15:20:17 (13 lat temu)

12__LP

Kobieta

Z nami od: 12-05-2012

To wskazuje na infekcje dróg moczowych , jeśli mogę spytać jakie antybiotyki brałaś? Jak długo ta infekcja już trwa? Ja ze swojego doświadczenia pamiętam ,ze u mnie to trwało tylko kilka dni i już więcej nie miałam takich problemów.

Do góry stronyOffline

PaulaOjanoma

Post #7 Ocena: 0

2012-08-15 12:44:23 (13 lat temu)

PaulaOjanoma

Kobieta

wczoraj wlasnie bylam u lekarza z bolem nerki :/ skontaktowal sie ze szpitalem zeby dowiedziec sie o wyniki badan no i okazalo sie, ze nadal infekcja. przepisal antybiotyk na tydzien i pozniej znow wysla probke do przebadania. zobaczymy jak bedzie

Do góry stronyOffline

kociefraszki

Post #8 Ocena: 0

2012-08-15 13:24:43 (13 lat temu)

kociefraszki

Kobieta

Z nami od: 24-03-2011

Rany boskie, forum to nie lekarz - szczegolnie w ciazy jednak opieralabym sie na wiedzy lekarza. "swieta trojca" gestozy to nadcisnienie, bialkomocz i obrzeki - raczej odpada skoro nie ma pozostalej dwojki. Bialkomocz moze oznaczac rozne problemy w obrebie ukladu moczowego, jak zaczniesz googlac to wyjdzie Ci wszystko z niewydolnoscia nerek wlacznie. Nie warto. Leukocyty swiadcza o jakims stanie zapalnym - nie wyglada groznie, ale zastosuj sie do zalecen lekarzy.

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

PaulaOjanoma

Post #9 Ocena: 0

2012-08-15 14:36:09 (13 lat temu)

PaulaOjanoma

Kobieta

kociefraszki no i po co sie wypowiadasz skoro zaraz z jakims wyrzutem. skoro twierdzisz, ze forum to nie lekarz to po co wogule odpowiadasz i udzielasz rad odnosnie zdrowia??? lekarz jestes??? skoro denerwuja Cie tematy i pytania jak moje to nie patrz na takie i problem masz z glowy a i stresu mniej ;)

Do góry stronyOffline

kociefraszki

Post #10 Ocena: 0

2012-08-15 16:53:46 (13 lat temu)

kociefraszki

Kobieta

Z nami od: 24-03-2011

Nie zrozumialas mnie, byc moze moja wina, moze sie nie wypowiedzialam dosc jasno. Sprobuje inaczej... Jestes w ciazy, w badaniach wyszlo cos nie tak - prawdopodobnie masz ograniczone zaufanie do lekarza bo szukasz wiedzy w necie, a prosciej by bylo spytac lekarza co on o tym mysli. Ok, Twoje prawo, pewnie tez bym probowala skonfrontowac to co mi mowi lekarz z jakims innym zrodlem wiedzy, tylko ze forum to zrodelko specyficzne - lekarza tu raczej nie trafisz, mozesz otrzymac odpowiedzi oparte o ludzkie doswiadczenia... Juz pojawil sie termin "zatrucie ciazowe" - cos, co potrafi przyprawic o niezla panike. Inaczej to sie nazywa gestoza lub stan przedrzucawkowy, po angielsku pre-eclampsia i bezposrednio zagraza zyciu matki i dziecka. O to mi chodzilo - szukajac wiedzy w internecie natykamy sie rowniez na taka, ktora w zaden sposob nam nie jest potrzebna, a tylko dodatkowo nakreca spirale leku, co - szczegolnie przyszlej matce - do niczego potrzebne nie jest. Jak pisalam, bialko w moczu moze byc spowodowane roznymi infekcjami, obecnosc leukocytow wskazuje na stan zapalny. Nie, nie jestem lekarzem, opieram sie wylacznie na wiedzy nabytej z ksiazek i podrecznikow, po prostu lubie wiedziec co sie da na rozne tematy. Ot, taka mam jednostke chorobowa.

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,