MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 13 z 19 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 12 | 13 | 14 ... 17 | 18 | 19 ] - Skocz do strony

Str 13 z 19

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

martunia2302

Post #1 Ocena: 0

2012-07-20 11:56:21 (13 lat temu)

martunia2302

Kobieta

Z nami od: 18-10-2010

A moze porozmawiaj rodzicami. Wyrzuc z siebie wszystko,powiedz cala prawde. Nie masz nic do steacenia,a mozesz zyskac bliskosc i wsparcie..mysle ze tego potrzebujesz teraz najbardziej.Badz silna, masz syna i walcz o lepsze jutro dla niego. Glowa do gory.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

julka89

Post #2 Ocena: 0

2012-07-20 11:59:32 (13 lat temu)

julka89

Z nami od: 30-12-2007

Dziewczyny na kacie mam 200 f. 3 tys dlugu zadluzenia ma on . Musze to splacac . Nieche zeby komornik zabral mi dom w polsce .
Boze to patologia .A ja nie pochodze z patologi wrecz przeciwnie

Do góry stronyOffline

wielbicielka

Post #3 Ocena: 0

2012-07-20 12:22:22 (13 lat temu)

wielbicielka

Kobieta

Z nami od: 29-04-2011

Cytat:

2012-07-20 11:59:32, julka89 napisał(a):
Dziewczyny na kacie mam 200 f. 3 tys dlugu zadluzenia ma on . Musze to splacac . Nieche zeby komornik zabral mi dom w polsce .

ale przeciez nie masz gwarancji ze nie narobi dodatkowych dlugow teraz.............nie szukaj powodow by zostac ale powodow by sie od tego odciac.

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #4 Ocena: 0

2012-07-20 13:03:41 (13 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Cytat:

2012-07-20 11:59:32, julka89 napisał(a):

Jesli karta kredytowa jest na niego, to nic nie musisz splacac. I nikt Ci domu nie zabierze w Polsce za dlug na karcie kredytowej w UK.

Jesli masz wspolne konto w tym samym banku, gdzie maz/partner ma dlug na karcie kredytowej, to otworz sobie konto w innym banku, ktory nie ma zadnych powiazan z tym pierwszym. Tam przelewaj pensje czy wszystkie inne dochody. Najlepiej by bylo w ogole zamknac to wspolne konto albo "wypisac sie" z niego.

Tak jak ktos napisal, nie szukaj wymowek. Jesli Ty sama nie zdecydujesz sie odejsc, to nic sie nie zmieni. Moja kolezanka tez szukala wymowek tego typu, a to ze musza debet razem splacic, a to tamto itp. Ja mogla sie produkowac ile chcialam, a jej i tak zajelo duzo czasu zanim w koncu sie rozstala z chlopakiem przemocowcem.

Mam nadzieje, ze zglosilas na policji to pobicie, o ktorym mowisz. Za kazdym razem kiedy maz/partner jest agresywny lub Cie uderzy, to dzwon na policje. Bedzie cala historia jego postepowania, jest spora szansa, ze policja go zabierze z domu i uwolnisz sie od niego. Byc moze dadza Ci namiary na jakis hostel, do ktorego sie mozesz wyprowadzic, a potem moze gmina przydzieli Ci jakies mieszkania.

Jak dziewczyny wczesniej pisaly, w tym kraju bycie samotna matka nie jest tragiczne. Poradzisz sobie, tylko musisz w to uwierzyc.
Carpe diem.

Do góry stronyOnline

macadi

Post #5 Ocena: 0

2012-07-20 13:12:40 (13 lat temu)

macadi

Kobieta

Z nami od: 02-12-2010

dlaczego musisz splacac jego dlugi? pisalas, ze to jego karta kredytowa? nawet jesli macie wspolne konto to dlug chyba dzieli sie po polowie ??? nie jeatem pewna ale sa organizacje ktore pomagaja w wyjsciu z dlugow.

Jakos wydaje mi sie, ze nie ma znaczenia co tu napiszemy bo i tak to zalezy tylko od ciebie co chcesz zrobic ze swoim zyciem. Tylko dziecka zal bo nie wierze, ze w ta sytuacja w zaden sposob sie na nim nie odbije...

Do góry stronyOffline

julka89

Post #6 Ocena: 0

2012-07-20 13:35:28 (13 lat temu)

julka89

Musze bo ciagle slysze , ze to nadze dlugi

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #7 Ocena: 0

2012-07-20 13:40:56 (13 lat temu)

Richmond

Kobieta

To przestan sluchac meza/partnera, tylko zacznij myslec sama.

Karta kredytowa jest na jego nazwisko? To jego problem! Nikt nie bedzie Cie scigal za ten dlug w UK.

Macie wspolne konto bankowe, w tym samym banku gdzie jest karta? Patrz moja porada wyzej co zrobic.

Jak nie zaczniesz sluchac siebie, zamiast wszystkich dookola, to bedziesz tkwic w tym g...
Carpe diem.

Do góry stronyOnline

julka89

Post #8 Ocena: 0

2012-07-20 13:49:33 (13 lat temu)

julka89

Ale wy nie rozumiecie nie moge beda ciagle nagonki na mnie ze strony jego rodziny .Jaka to nie jestem ,ze go zostawilam z taka kwota do splaty. Boze jak ja sie przyznam rodzicom ze pobyt w uk to jedno wielkie bagno . Znajac moja mame bedzie mi to wypominala ciagle

Bardzo bym, chciala , zeby On znalazl sobie kogos innego , zeby to on odszedl . BYla bym czysta wiedzia bym , ze niegrozi mi nic z jego strony .

Ja doskonale rozumiem co tu wszyscy pisza ,ale uwierzcie nie jest tak latwo powiedziec i zrobic

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #9 Ocena: 0

2012-07-20 14:12:00 (13 lat temu)

Richmond

Kobieta

My nie rozumiemy, bo nie jestesmy ofiarami przemocy domowej, a Ty tak.

Mysle, ze nic nie zrobisz, bo ciagle martwisz sie tym, co powiedza inni. To Twoje zycie, nie innych. Czy inni beda za Ciebie zyli, czy beda szczesliwi?

Co Cie obchodzi co powie rodzina meza skur.., ktory Cie bije i stosuje wobec Ciebie przemoc fizyczna i psychiczna? Jakie to ma znaczenie dla kogokolwiek, ze facet, ktory Cie wyslal do szpitala na tydzien, bedzie mial o Tobie zle zdanie?

Nikt z zewnatrz nie pomoze Ci, dopoki TY nie obudzisz sie.

Wiesz kiedy przestanie Ci grozic cos z jego strony? Jak zglosisz na policje kolejne ataki agresji i skorzystasz z pomocy Woman's Aid lub innej organizacji, ktora pomoze Ci zaczac nowe zycie. Bez meza i bez jego rodziny, ktora w ogole nie potrzebnie sie przejmujesz. Czy oni Ci w czyms pomogli? Z poprzednich postow wynika cos wrecz przeciwnego.

Pan bijacy maz moze nigdy od Ciebie nie odejsc, albo miec kochanki na boku i dalej Cie gnebic, bo dajesz sie gnebic.

Na razie masz postawe pasywna i czekasz na cud, ktory spowoduje odejscie meza. A cud moze nigdy nie nastapic. Wbrew pozorom wcale nie jest tak trudno zrobic pierwszy krok. Musisz tylko zaczac myslec o sobie i dziecku, a nie o tym, co powiedza inni.
Carpe diem.

Do góry stronyOnline

wielbicielka

Post #10 Ocena: 0

2012-07-20 14:32:30 (13 lat temu)

wielbicielka

Kobieta

Z nami od: 29-04-2011

A jak zacznie bic dziecko? Bedziesz stala i sie temu przygladala?

Julka nam sie nie muszisz z niczego tlumaczyc........ale dziecku kiedys tak. Co mu odpowiesz jak sie zapyta dlaczego mamo pozwolilas na to by mnie tata bil.........Nie mozna zakladac ze na pewno uderzy dziecko, ale jestes pewna ze nigdy tego nie zrobi?

Do góry stronyOffline

Strona 13 z 19 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 12 | 13 | 14 ... 17 | 18 | 19 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,