MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Jak mozna byc takim podlym

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 5 z 11 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ... 9 | 10 | 11 ] - Skocz do strony

Str 5 z 11

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Capricorn

Post #1 Ocena: 0

2012-07-04 19:24:48 (13 lat temu)

Capricorn

Kobieta

Z nami od: 05-02-2012

Cytat:

2012-07-04 13:14:29, autor65 napisał(a):
zwrocilem mu uwage, ze prysznic sluzy do mycia a nie do wypompowania calego zapasu wody z firmy Portsmouth Water i zuzycia ostatniego wolnego elektrona z firmy Suthern electric.

No to już wiem, dlaczego kilka razy w naszym budynku nie było wody przez cały dzień, czy noc :-Y

Też nie sprowadzam już nikogo. Kilka lat temu sprowadziliśmy koleżankę, ze słabym angielskim, ale znamy się od przedszkola i wiedziałam, że jedzie z oszczędnościami i jak się jej nie powiedzie, to wróci do Polski, bo taki był jej plan. Na szczęście się udało, szybko się ustabilizowała i nawet spotkała miłość swojego życia tu (i to Polaka :-D), w tę sobotę biorą ślub.

Natomiast różni kuzyni, sąsiedzi, dawni koledzy i koleżanki czy wręcz dzieci znajomych rodziców itp. prosili i od czasu do czasu proszą o pomoc w znalezieniu pracy ale mówimy stanowcze nie. Bo jednemu koledze mąż załatwił pracę u siebie, tzn najpierw miał się na rozmowę stawić, ale tylko formalnie, żeby go poznali. Kolega był w Polsce i cały czas miał jakąś wymówkę, że nie może przyjechać. A mężowi głupio było, bo przecież go polecił w pracy. Kolega najwyraźniej zmienił zdanie co do przyjazdu, bo lepiej na bezrobociu siedzieć w Polsce niż pracować.
Podobnie z innymi, każdy myśli, że tu manna z nieba płynie i wiele osób myślało, że skoro nam się tu powiodło, ułożyło, to im też. Tyle że większość nie zna angielskiego, etyka pracy też pozostawia wiele do życzenia, ogólnie to większość chce luksusów, mało dając z siebie.

Dlatego z zasady - nie sprowadzamy nikogo. Na urlop, w odwiedziny, proszę bardzo, ugościmy, miasto pokażemy :-D

Hahaha, edit - właśnie sprawdziłam maila, a tam mail od znajomego, z pytaniem, jak u nas z pracą, mieszkaniem itp :-o:-]

[ Ostatnio edytowany przez: Capricorn 04-07-2012 21:27 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

autor65

Post #2 Ocena: 0

2012-07-04 21:55:52 (13 lat temu)

autor65

Mężczyzna

Z nami od: 02-08-2010

Cytat:

2012-07-04 19:10:48, kolezanka_szkla napisał(a):
No bo zasada jest prosta jak drut, jasna jak slonce. Z plotka nie wygrasz. Zawsze sie znajdzie jakis idiota, ktory wie wiecej i lepiej na moj temat niz ja sama. Jaki jest sens tracic energie na walke z czyms bezsensownym? Poza tym: zyje dla innych? Zyje, zeby IM bylo komfortowo? To moje zycie. Dopoki czuje sie ze swoim zyciem komfortowo - w czym problem? Nie zwracacie przypadkiem zbyt duzej uwagi do tego, co inni o was mysla?

Pomagalam innym i bede zawsze pomagac. Jesli nie moge finansow, to inaczej. Robie to dla siebie, dla swojej wiedzy i dobrego samopoczucia. Takie podejscie do sprawy dowodzi, ze jestem skrajna egoistka. Nie oczekuje ani wdziecznosci, ani trabienia o pomocy wszystkim dookola. Pomaganie po to, aby inni wiedzieli jaka ja dobra - kompletnie mnie nie satysfakcjonuje. Dzieki temu nigdy sie na nikim nie zawiodlam, ani nie "przejechalam".

[ Ostatnio edytowany przez: <i>kolezanka_szkla</i> 04-07-2012 19:15 ]

widzę, ze naczytałaś się chyba rożnych morskich opowieści pt. "dobre uczynki" niejakiego "autora podstarzałego"
i poznalas droge do havenu
"wzwiasku z tem" sle do Ciebie ze specjalna dedekacja Twa ulubina piosnke, ktora ja dzis slucham caly dzionek i za to chca mnie juz w...;ic z domu:-]
sie IM nie podoba czy co? wazne, ze Tobie luba sie podoba bardzo wiec posluchaj ze mno jeszcze tyn jedyn raz :-]
człowiek się zmienia za ...granicą

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Izzkaa

Post #3 Ocena: 0

2012-07-04 21:58:21 (13 lat temu)

Izzkaa

Kobieta

Z nami od: 17-02-2012

Tak Was czytam i czytam i juz normalnie nie wiem co myslec..
Meza brat i jego dziewczyna wlasnie wybieraja sie do nas na rok...
Powinnam sie juz bac?? :-o
Isskaa :-8

Do góry stronyOffline

Strona WWW

kolezanka_szkla

Post #4 Ocena: 0

2012-07-04 21:58:49 (13 lat temu)

kolezanka_szkla

Kobieta

Z nami od: 17-12-2010

Autor humor mi poprawiles. Dziekuje.
"Chuda krowa, to jeszcze nie sarenka"

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2012-07-04 21:59:23 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

kolezanka_szkla

Post #6 Ocena: 0

2012-07-04 22:01:01 (13 lat temu)

kolezanka_szkla

Kobieta

Izzkaa - nie boj sie. M chyba zna swojego brata?

Do góry stronyOffline

Izzkaa

Post #7 Ocena: 0

2012-07-04 22:03:04 (13 lat temu)

Izzkaa

Kobieta

Z nami od: 17-02-2012

Cytat:

2012-07-04 22:01:01, kolezanka_szkla napisał(a):
Izzkaa - nie boj sie. M chyba zna swojego brata?

Beata,wiesz M juz jest tutaj 8 lat,jak wyjezdzal z Polski on (brat) byl jeszcze dzieciak...
czy go zna?? Nie mam pojecia...

[ Ostatnio edytowany przez: Izzkaa 04-07-2012 22:03 ]

Isskaa :-8

Do góry stronyOffline

Strona WWW

EFKAKONEFKA33

Post #8 Ocena: 0

2012-07-04 22:09:21 (13 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Cytat:

2012-07-04 19:10:48, kolezanka_szkla napisał(a):
No bo zasada jest prosta jak drut, jasna jak slonce. Z plotka nie wygrasz. Zawsze sie znajdzie jakis idiota, ktory wie wiecej i lepiej na moj temat niz ja sama. Jaki jest sens tracic energie na walke z czyms bezsensownym? Poza tym: zyje dla innych? Zyje, zeby IM bylo komfortowo? To moje zycie. Dopoki czuje sie ze swoim zyciem komfortowo - w czym problem? Nie zwracacie przypadkiem zbyt duzej uwagi do tego, co inni o was mysla?

Pomagalam innym i bede zawsze pomagac. Jesli nie moge finansow, to inaczej. Robie to dla siebie, dla swojej wiedzy i dobrego samopoczucia. Takie podejscie do sprawy dowodzi, ze jestem skrajna egoistka. Nie oczekuje ani wdziecznosci, ani trabienia o pomocy wszystkim dookola. Pomaganie po to, aby inni wiedzieli jaka ja dobra - kompletnie mnie nie satysfakcjonuje. Dzieki temu nigdy sie na nikim nie zawiodlam, ani nie "przejechalam".

Nie bede dodawac swoich przemyslen bo kolezanka jak zwykle zanim zdaze sprecyzowac mysli juz je ubiera za mnie w slowa ;-)
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

kolezanka_szkla

Post #9 Ocena: 0

2012-07-04 22:14:42 (13 lat temu)

kolezanka_szkla

Kobieta

Iza przedstaw swoje warunki od poczatku. Wyryj je na lodowce. To znaczy M niech to zrobi. Ty sie nie wcinaj. I przestrzegajcie tych zasad. Ustalenie pewnych spraw na poczatku powinno wam ulatwic przezycie.

Jasny gwint, a gdzie Wy ich pomiescicie?

Ewa - sloneczko Ty moje :-)

[ Ostatnio edytowany przez: kolezanka_szkla 04-07-2012 22:15 ]

Do góry stronyOffline

autor65

Post #10 Ocena: 0

2012-07-04 22:17:22 (13 lat temu)

autor65

Mężczyzna

Z nami od: 02-08-2010

u mnie jest teraz 8 osobow

[ Ostatnio edytowany przez: autor65 04-07-2012 22:18 ]

człowiek się zmienia za ...granicą

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Strona 5 z 11 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ... 9 | 10 | 11 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,