MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

3 trymestr ciazy Ból w podbrzuszu//?

« poprzednia strona

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Str 2 z 2

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

latoya

Post #1 Ocena: 0

2011-12-10 18:23:09 (13 lat temu)

latoya

Kobieta

Z nami od: 16-07-2011

:-o
Cytat:

2011-12-10 13:11:05, kociefraszki napisał(a):
1. Moze to byc zwiazane z rozchodzeniem sie miednicy - bol potrafi byc upierdliwy na maxa, uspokaja sie po odpoczynku.
2. Mozesz juz miec skurcze Baxtona-Hicksa (tzw. skurcze przepowiadajace), ktore czesto odczuwa sie wlasnie w dolnej czesci brzucha, wyczuwalne jest wowczas rowniez twardnienie macicy.
3. Brzuszek juz "swoje wazy" i kiedy chodzisz mozesz odczuwac silne "ciagniecia", wrecz wlasnie bol - to standard w koncowce ciazy.

Jesli jednak niepokoi Cie to co czujesz, po prostu idz do poloznej - jak Dziewczyny pisza, lepiej raz za duzo niz raz za malo, a przez net nikt Ci diagnozy nie postawi. A jak bedzie probowal to znaczy ze glupi.
Rodzisz ze 2 tygodnie po mnie.;-)
A! I kazda ciaze mozna nosic inaczej, wiec nie ma znaczenia ze do tej pory nie miewalas takich "atrakcji" - przyznam Ci sie ze ja tez niektore dopiero teraz poznaje.:-]

[ Ostatnio edytowany przez: <i>kociefraszki</i> 10-12-2011 13:12 ]

:-o
Atrakcjie mowisz...;-) sa fantastyczne haha dzis jeszcze przelerzalam ustalo na jakis czas teraz boli mnie z drugiej strony,,,:-?
nie mam plamien,wiec chyba jest ok ale jak do jutra sie beda utrzymywac dolegliwosci pojade do szpitala...
(ból pomniejszył sie po cieplymprysznicu) wiec moze to te skurcze wstepneee:-o:-?
zobaczymy.............

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

kociefraszki

Post #2 Ocena: 0

2011-12-10 19:49:12 (13 lat temu)

kociefraszki

Kobieta

Z nami od: 24-03-2011

Wiesz co... czasem sie jakis stan zapalny przyplacze i tez moze dokuczac. Mysle ze lepej zeby to ktos sprawdzil bo via net to raczej diagnozy nikt Ci nie postawi.
A co do "atrakcji"... Hmmm... W zadnej ciazy nie puszczalam pawia, a teraz jak kot pare dni. Zaprzyjaznilam sie ze zgaga bo odwiedza mnie co dzien, zawiazanie butow stalo sie osiagnieciem zyciowym (glupia - zawsze mialam wsuwane), chodzenie mnie przerasta chwilami z racji obciazenia stawow biodrowych, czesto dolacza sie do tego bol spojenia - czysta rozkosz, marzenie sybaryty.;-) W zyciu nie bylam takim wielorybem. W zyciu nie robilam sobie co dzien zastrzyku w brzuch, w tej ciazy owszem. W zyciu nie mialam skurczow Braxtona-Hicksa, teraz mam takie, ze sie zastanawiam czy mlody przypadkiem nie zbiera sie do wyprowadzki.

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

latoya

Post #3 Ocena: 0

2011-12-14 19:24:31 (13 lat temu)

latoya

Kobieta

Z nami od: 16-07-2011

Cos wiem na temat bólu spojenia przy 1 ciazy rozlazło sie na 2 cmm bol nie do opisania i miesiac leniuchowania plackiem w łózku:(
...po tym czasie uczyłam sie chodzic od nowa:)
Bolesci okazaly sie (skutkami ubocznymi dwuch cesarek) ....

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,