ja wychodzilam z zalozenia ze slub mam tylko raz w zyciu i nie chce ryzykowac sukniami z Chin, nawet jesli ta moja z salonu byla szyta w chinach to mnie to rybka, bo ja mialam umowe podpisana z salonem i to od nich a nie od producenta wymagalam profesjonalizmu i tego co zamawialam i bylam zachwycona w 100%!!! W UK polecam male rodzinne od pokolen prowadzone salony mody slubnej, moze z zewnatrz wygladaja starodawnie a i wystroj nieciekawy, ale wybor i obsluga sa naprawde konkurencyjne i ja bylam zachwycona profesjonalizmem i podejsciem do klienta, bylo to wszytko warte swoich pieniedzy
Natomiast moja przyjaciolka zaryzykowala i kupila na ebay ale kupila po prostu uzywana po kims suknie i tez byla idealan a 3x tansza niz w sklepie ....
Co do tych z Chin sprzedawanych na ebay, jak szykowlam sie na swoj slub to na forum Trojmiasto.pl byl akurat temat o tych sukniach i 90% dziewczyn nie byla zadowolona, ponoc poprzychodzilo cos zupelnie innego niz na zdjeciach, zle rozmiary itp...spedzaly pozniej wieki u krawcowych i wydawaly na przerobki fortune....
Wiec moj wniosek jest taki, oplaca sie kupic po kims....wychodzi duzo taniej a zadko kiedy sie suknia niszczy czy naprawde mocno ubrudzi na weselu.....a jesli widzialas zdjecia bylej panny mlodej w niej to wiesz dokladnie czego sie spodzewac....
Jesli bierzecie slub w PL to poszukajcie na waszych miejscich forach, tam pelno dziewczyn sprzedaje swoje suknie za bezcen, i praktycznie zawsze mozna pojechac i objezec przed zakupem....
Wieczorowa suknie bym jeszcze zaryzykowalaz Chin ale slubna nie, tego dnia musisz byc najpiekniejsza w zyciu, taka jak sobie wymarzylas a nie "prawie tak jak mialo byc" i ostania rzecza jakiej chcesz to sie czuc niekomfortowo....tylko tego dnia mozesz byc naprawde krolewna, wiecej to sie nie potorzy.....