MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Nie mam dzieci i nie chce miec dzieci

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 4 z 24 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 22 | 23 | 24 ] - Skocz do strony

Str 4 z 24

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

frecia

Post #1 Ocena: 0

2011-08-24 12:34:25 (14 lat temu)

frecia

Kobieta

Z nami od: 07-12-2010

ciekawi mnie tendencja niektorych ludzi do krytykowania innych za ich poglady oraz proba zmiany czyjegos zycia - obarczona przestroga - "jak bedziesz stary..."

- posiadanie dziecka z powodu " bo na starosc to ...." - egoizm czy insynkt
- nie posiadenie dziecka bo brak zobowiazan i wolnosc - ten sam egoizm czy insynkt

Rodzina to tez a czasami tylko maz i zona.

a na starosc moze lepiej miec wlasny plan.
dom starcow uwazam za dobre rozwiazanie, bo czy nie lepiej jest miec rowniesnikow wokol siebie, podobne tematy do rozmow, potrzeby, zainteresowania...... Fakt zalezy na jaki dom starcow cie stac - ale po soe pracuje miedzy innymi.
Mlodzi zawsze powinni miec wlasne zycie, wlasna przestrzen i nie czuc obowazku oraz presji co do opiekowania sie na starosc rodzicami- z parktycznego punktu widzenia, dla obu stron moze to byc uciazliwe - roznica pokolen.

i tak naprawde w posiadaniu dzieci badz nie, moim zdaniem chodzi glownie o to jaki sie ma plan na zycie i jak chce sie je przezyc aby byc szczesliwym

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2011-08-24 12:34:50 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Sarenda

Post #3 Ocena: 0

2011-08-24 12:46:10 (14 lat temu)

Sarenda

Kobieta

Z nami od: 24-11-2010

Cytat:

2011-08-24 12:27:54, dadido napisał(a):
Cytat:

2011-08-24 12:03:22, nuska napisał(a):
dadido
Chyba zartujesz. Wolisz skazac swoje dzieci na zmienianie ci pampersów,smarowanie odlezyn,zakładanie cewnika? Na codzienne ubieranie,mycie,karmienie :-o. Co z ciebie za matka? Tym bardziej ze widzisz jaka to harówa. Wole byc samotna i nieszczesliwa w domu starcow niz unieszczesliwic swoje własne dzieci.

[ Ostatnio edytowany przez: <i>nuska</i> 24-08-2011 12:05 ]

Nie! Nuska nic takiego nie mówiłam. Powiedziałam tylko o własnych odczuciach o tym co widzę w mojej pracy. Nie wiem czy miałas okazję pracować w takim miejscu jesli nie,to nie masz doswiadczenia nie mogłaś widzieć tego i czuć co ja. Ci ludzie są opuszczeni samotni i nieszczęsliwi siedzą w jedym pomieszczeniu cały dzień, wciąż w tym samym fotelu i wpatruja się w okna często płaczą. A ty chciałabyś doczekac takiej starości?...Człowiek wychowuje dziecko i nie ma pojecia jak ono mu za to wynagrodzi. Młodzierz jest w tych dzisiejszych czasach okropna rozwydżona i robia co chcą, wiem ,że to kwestia wychowania ja na szczęście jestem dumna ze swoich dzieci. W każdym razie nie zafundowałabym swoim dzieciom takiej pracy bo znam ja doskonale i wiem ,że to jest charówka, powiedziałm tylko ,że jestem za Eutanazją i nie widze w tym nic strasznego choć wielu ludzi twierdzi ,że mam nie po kolei w głowie.

Ale,co myslicie,ze Ci ludzie siedza w fotelu , wpatruja sie w okno i placza,to zaluja ze maja dzieci?Nie sadze.Po prostu na nie czekaja,majac nadzieje,ze KTORES przyjdzie je odwiedzic.A Ci co dzieci nie maja tez siedza i placza tyko,ze w okno racej sie nie wpatruja...niestety

Do góry stronyOffline

dadido

Post #4 Ocena: 0

2011-08-24 12:50:19 (14 lat temu)

dadido

Kobieta

Z nami od: 11-12-2007

Cytat:

2011-08-24 12:32:43, galadriel napisał(a):
Cytat:
(...)że jestem za Eutanazją i nie widze w tym nic strasznego choć wielu ludzi twierdzi ,że mam nie po kolei w głowie.

Też w pewnych sytuacjach wybrałabym samobójstwo. Jakoś wolę się w roli tego opiekującego się kimś, a nie zdanego na łaske innych.
Ale to inny temat.

;-)
Tak masz rację ja też nigdy nie liczyłam i nie liczę na łaske innych jestem zupełnie samodzielna. Zauważyłam tylko ,że nikt tak naprawdę nie czyta dokładnie tego co piszę więc podkreslam ,że we wcześniejszym poście napisałam tylko o tym jakie odebrałam wrażenia z mojej pracy i nie pisałam nic na temat tego ,że chce obarczać własne dzieci takimi sprawami nie i uważam się za egoistkę to tak naprawde moja sprawa jak mysle i nikomu nic nie zarzucam, wypowiedziałam swoje zdanie na ten temat a każdy ze swoim zyciem zrobi co chce ja w to nie wnikam. Ja mam złe doświadczenia jesli chodzi o domy starców i nie chce juz mówić na ten temat jeśli ktoś chce moze się tam ulokować na starośc ja w kazdym razie podziękuję.
W życiu piękne są tylko chwile i ulotne jak motyle ...

Do góry stronyOffline

tom8104

Post #5 Ocena: 0

2011-08-24 12:53:06 (14 lat temu)

tom8104

Z nami od: 08-10-2007

Prosimy zalozyc watek o starosci eutanazji i domach starcow zeby nie zmieniac tego tematu.

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2011-08-24 12:53:29 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2011-08-24 12:56:33 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

dadido

Post #8 Ocena: 0

2011-08-24 13:02:38 (14 lat temu)

dadido

Kobieta

Z nami od: 11-12-2007

Cytat:

2011-08-24 12:46:10, Sarenda napisał(a):
Cytat:

2011-08-24 12:27:54, dadido napisał(a):
Cytat:

2011-08-24 12:03:22, nuska napisał(a):
dadido
Chyba zartujesz. Wolisz skazac swoje dzieci na zmienianie ci pampersów,smarowanie odlezyn,zakładanie cewnika? Na codzienne ubieranie,mycie,karmienie :-o. Co z ciebie za matka? Tym bardziej ze widzisz jaka to harówa. Wole byc samotna i nieszczesliwa w domu starcow niz unieszczesliwic swoje własne dzieci.

[ Ostatnio edytowany przez: <i>nuska</i> 24-08-2011 12:05 ]

Nie! Nuska nic takiego nie mówiłam. Powiedziałam tylko o własnych odczuciach o tym co widzę w mojej pracy. Nie wiem czy miałas okazję pracować w takim miejscu jesli nie,to nie masz doswiadczenia nie mogłaś widzieć tego i czuć co ja. Ci ludzie są opuszczeni samotni i nieszczęsliwi siedzą w jedym pomieszczeniu cały dzień, wciąż w tym samym fotelu i wpatruja się w okna często płaczą. A ty chciałabyś doczekac takiej starości?...Człowiek wychowuje dziecko i nie ma pojecia jak ono mu za to wynagrodzi. Młodzierz jest w tych dzisiejszych czasach okropna rozwydżona i robia co chcą, wiem ,że to kwestia wychowania ja na szczęście jestem dumna ze swoich dzieci. W każdym razie nie zafundowałabym swoim dzieciom takiej pracy bo znam ja doskonale i wiem ,że to jest charówka, powiedziałm tylko ,że jestem za Eutanazją i nie widze w tym nic strasznego choć wielu ludzi twierdzi ,że mam nie po kolei w głowie.

Ale,co myslicie,ze Ci ludzie siedza w fotelu , wpatruja sie w okno i placza,to zaluja ze maja dzieci?Nie sadze.Po prostu na nie czekaja,majac nadzieje,ze KTORES przyjdzie je odwiedzic.A Ci co dzieci nie maja tez siedza i placza tyko,ze w okno racej sie nie wpatruja...niestety

Jesteś okropna tak pisząc!..
obys nie musiała tam wyladować moja droga !..,
uważam ,że każdy człowiek potrzebuje miłości, czy to zbyt wiele na starość!..Ludzie starzy którzy przychodzą ze szpitala do domów opieki szybko umierają bo nie chcą żyć w takim otoczeniu gdzie jestes tylko bo jestes myslisz ,że opiekunka da temu starcowi czy staruszce miłość haha., wszyscy traktują to zajęcie jak pracę nie ma miejsca na czułość jeśli jest cos takiego to tylko na chwilkę ale widzę i przeraża mnie to wszystko ,ze kazdy tak naprawdę ma wszystko w dupie a najbardziej pani pielęgniarka,która dopiero po godzinie czasu przynosi staruszce tabletkę przeciwbólowa choć ona prosiła tyle razy wcześniej ..,zresztą nie będe o tym pisać dowidzenia na ten temat....
W życiu piękne są tylko chwile i ulotne jak motyle ...

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2011-08-24 13:05:29 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

frecia

Post #10 Ocena: 0

2011-08-24 13:05:57 (14 lat temu)

frecia

Kobieta

Z nami od: 07-12-2010

tom8104 - dziekuje za probe uporzadkowania dsykusji.

z drugiej strony:
czy ktos z Was zastanowil sie dlaczego temat o pisadaniu dzieci badzie nie, ozywil sie i zaczepil na punkcie - starosc, dom starcow.

starosc jest naturalnym stanem w cyklu zycia: rodzimy sie, dorastamy, starzejemy sie i umieramy. Czasami w ten cykl zycia wpisane jest dziecko lub nie.

czy dzieci ma sie zawsze po cos?
czy moze jest to altruistyczna postawa wobec swiata?
dlaczego ludzie inwestuja w wychowanie dzieci, nie wiedzac czy inwestycja przyniesie oczekiwany output czy nie?

Do góry stronyOffline

Strona 4 z 24 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 22 | 23 | 24 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,