MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Nie mam dzieci i nie chce miec dzieci

« poprzednia strona

Strona 24 z 24 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 22 | 23 | 24 ] - Skocz do strony

Str 24 z 24

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

gdanszczanka

Post #1 Ocena: 0

2012-11-03 19:20:08 (13 lat temu)

gdanszczanka

Kobieta

Z nami od: 16-10-2012

Cytat:

2012-11-03 19:05:20, panika napisał(a):
Widzialam ten watek wczesniej, ale sie nie wypowiadalam, bo wiem jaka jest opinia wiekszosci ludzi na ten temat.

Rozumiem, ze dla wielu poosiadanie dzieci jest najlepsza rzecza w zyciu, jaka im sie przytrafila i cieszy ich bycie matka/ojcem/babcia.

Posiadanie dzieci jest w wiekszosci przypadkow kwestia wyboru. I ja ten wybor, niezaleznie, czy ktos ma 1 dziecko czy 7 szanuje.

Sama nie mam dzieci (moj wybor) i z wlasnego doswiadczenia powiem, ze wiele razy w mniej lub bardziej chamski sposob mialam wytkniete, ze jesli kobieta przed 30-tka nie ma dzieci, to samolubna jedza jest, na starosc zostanie sama, no bo kto sie nia zajmie. A jak jeszcze wybierze kariere na przyklad to w ogole zlo wcieleone, bo pieniadze na utrzymanie dziecka przeciez ma.

Najczesciej jednak sa to opinie ludzi, ktorym nie da sie wytlumaczyc, ze:

Posiadanie dzieci jest kwestia wyboru.

na emeryture to ja sobie odkladam przez Pension Scheme przez wiele lat i niczyje dzieci nie beda sie zaharowywac na moja godziwa starosc.

pracowalam kiedys w domu starcow i widzialam tam wiele przypadkow, gdzie rodzice umierali w otoczeniu personelu (z ktorym nota bene bardzo sie zzyli), a dzieci mieszkaly na zupelnie innym kontynencie

wytykanie komus, ze powinien miec dzieci jest nietaktem, bo byc moze ktos nie moze miec dzieci z powodow biologicznych.

A kwestii, ze bezdzietni powinni placic extra podatki z tego powodu uwazam za przesade-nie mam dzieci-nie pobieram child benefit, child tax credit i innych dodatkow, nie posylam dzieci do panstwowej szkoly itd. Place podatki jak kazdy, dokladajac sie do wyzej wymienionych rzeczy.
I kochani...czy nie jest tak, ze decydujac sie na dziecko, zobowiazujemy sie do wychowania i utrzymania jego przez przyszle 20 lat (tu mowie mniej wiecej). Utrzymania niekoniecznie wylacznie z dodatkow panstwowych.

Pozdawiam wszystkich rodzicow i nie-rodzicow. Szanujmy swoje wzajemne decyzje.

*BRAVO**BRAVO**BRAVO*
dlaczego decyzja o posiadaniu dzieci czy nie, swiadoma dojzala musi byc sprowadzona do wartosci finansowych
A ze sie nie ma instynktu maciezynskiego i sie o tym wie to tylko pochwalic - w innym wypadku domy dziecka przepelnione i instytucje socjalne bardzo "busy":-8:-8
Phi

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

aszuelka

Post #2 Ocena: 0

2012-11-03 19:29:36 (13 lat temu)

aszuelka

Kobieta

Z nami od: 08-07-2011

Ja myslac o bykowym moze nie tak bardzo mialam na mysli sama anglie, a raczej polske ;-) a i temat adopcji nie jest mi obcy, w najblizszej mi rodzinie sa dzieci z adopcji, wiec komentarze, ze moge sobie od tak wypowiadac na te tematy jest bledna ;-)
A+M+K+L 

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Post #3 Ocena: 0

2012-11-04 14:54:41 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2012-11-04 15:10:49 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 24 z 24 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 22 | 23 | 24 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,