MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Nie mam dzieci i nie chce miec dzieci

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 22 z 24 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 21 | 22 | 23 | 24 ] - Skocz do strony

Str 22 z 24

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

biscuits

Post #1 Ocena: 0

2012-11-03 10:44:04 (13 lat temu)

biscuits

Kobieta

Z nami od: 18-08-2011

Jak Anna Mucha ma dziecko, to oznacza ze tylko "krowa nie zmienia pogladow" ;)

[ Ostatnio edytowany przez: biscuits 03-11-2012 10:45 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

sto-krotka

Post #2 Ocena: 0

2012-11-03 11:52:06 (13 lat temu)

sto-krotka

Kobieta

Z nami od: 07-09-2012

Cytat:

2012-10-31 16:39:13, alewariat123 napisał(a):
wydaje mi sie ze jedynym szczesciem takim prawdziwym to jest miec dla kogo budzic sie kazdego poranka..

ps.pierwsze rodzinne rysunki czy tez literki jak i kroki czy tez slowa to jest motywacja wystrzalowa :)

pozdrawiam
Zgadzam sie z Toba w 100% :) kiedy moja corka pojawila sie na tym swiecie moje zycie nabralo sensu. Dziecko uczy prawdziwej bezinteresownej milosci. Dajemy z siebie wszystko co najlepsze bie oczekujac niczego w zamian, wystarczy usmiech dziecka. Pamietam kiedy po raz pierwszy corka sie do mnie usmiechnela , kiedy mnie przytulila lub niezgrabmnie prubowala uczesac mi wlosy;) Kiedy rano za oknem jest ciemno i pada deszcz a ja jestem jeszcze niewyspana poniewaz do pozna siedzialam przy komputerze;) wystarczy , ze spokrze na rozesmiana twarz coreczki i juz chce mi sie zyc:)
... serva me, servabo te...

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #3 Ocena: 0

2012-11-03 12:15:19 (13 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Cezsto slysze stwierdzenie, ze po urodzeniu dziecka czyjes zycie nabralo sensu....

Zgodzic sie moge ze stwierdzeniem, ze pewne kwestie sensu zycia (priorytety) zmieniaja sie wraz z pojawieniem sie potomstwa, ale jako tako, to sens zycia w znaczeniu posiadania systemu niepodwazalnych wartosci, wypadaloby znac jeszcze przed pojawieniem sie dzieci. Troche dziwnym wydaje sie fakt, ze narodzone i naiwne co do zycia dziecko sprawia, ze rodzice dopiero wtedy w swoich glowach ksztaltuja prawdziwy sens zycia.

Jak ktos nie widzi radosci i sensu zycia samego w sobie, to pojawienie sie potomstwa tylko maskuje ten brak, syndrom osiagania celow wlasnych poprzez dziecka zycie i plany.
Ada

Do góry stronyOffline

sto-krotka

Post #4 Ocena: +1

2012-11-03 12:53:03 (13 lat temu)

sto-krotka

Kobieta

Z nami od: 07-09-2012

Cytat:

2012-11-03 12:15:19, Adacymru napisał(a):
Cezsto slysze stwierdzenie, ze po urodzeniu dziecka czyjes zycie nabralo sensu....

Zgodzic sie moge ze stwierdzeniem, ze pewne kwestie sensu zycia (priorytety) zmieniaja sie wraz z pojawieniem sie potomstwa, ale jako tako, to sens zycia w znaczeniu posiadania systemu niepodwazalnych wartosci, wypadaloby znac jeszcze przed pojawieniem sie dzieci. Troche dziwnym wydaje sie fakt, ze narodzone i naiwne co do zycia dziecko sprawia, ze rodzice dopiero wtedy w swoich glowach ksztaltuja prawdziwy sens zycia.

Jak ktos nie widzi radosci i sensu zycia samego w sobie, to pojawienie sie potomstwa tylko maskuje ten brak, syndrom osiagania celow wlasnych poprzez dziecka zycie i plany.
Kiedy czlowiek nie ma czasu sie rozpisywac poniewaz dziecko wola aby sie z nim pobawic , wtedy pisze sie , ze "zycie nabralo sensu" . Myslace osoby powinny zrozumiec co kryje sie pod takim stwierdzeniem a nie wyszukiwac negatywnych jego stron . Jestem zwariowana optymistka i moje zycie zawsze mialo sens. Wiele isob na tym forum za swoj glowny cel obralo sobie "czepianie " sie innych nawet tam gdzie nie ma sie czego uczepic. Zal mi takich ludzie. Jezeli do nich nie nalezysz to przepraszam to nie powinienes czuc sie urazony moim postem.
... serva me, servabo te...

Do góry stronyOffline

Yvonne_67

Post #5 Ocena: +2

2012-11-03 15:00:42 (13 lat temu)

Yvonne_67

Kobieta

Z nami od: 08-04-2011

1.Ludzie maja dzieci, bo wiedza, co to znaczy.

2.Ludzie nie maja dzieci, bo wiedza, co to znaczy.

:-)

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Post #6 Ocena: 0

2012-11-03 15:05:13 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Samurajka

Post #7 Ocena: 0

2012-11-03 15:06:46 (13 lat temu)

Samurajka

Kobieta

Z nami od: 14-08-2010

Nie mam,i nie uwazam sie za gorszego człowieka...
Nadzieja, to matka tych, którzy nie boją się rzucać myśli w daleką przyszłość. :*

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2012-11-03 15:35:25 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Samurajka

Post #9 Ocena: 0

2012-11-03 15:42:37 (13 lat temu)

Samurajka

Kobieta

Z nami od: 14-08-2010

No musialbys przeczytac caly watek od poczatku

Np ta wypowiedz

Cytat:

2012-10-31 12:25:09, aszuelka napisał(a):
Ale dlaczego? Ludzie posiadajacy dzieci wydaja pieniadze na ich ksztalcenie itd. - ludzie nieposiadajacy ich nie ponosza tych wydatkow a w przyszlosci to wlansie te dzieci beda pracowaly na ich emerytury. Jesli osoba ktora nie ma dzieci placi takowe bykowe tak jakby odklada pieniadze na swoja emeryture, zeby te dzieci nie musialy pracowac na ludzi, ktorzy dzieci nie mieli. Osoba nie posiadajaca dzieci jest bezproduktywna dla panstwa. Nie wiem co w tym takiego bez sensu, bo ja widze w tym sens. Ponadto, spoleczenstwo dzieki temu ma wieksza mobilizacje do posiadania dzieci i nie bedzie sie tak szybko starzalo :-)

To tak jakby ludzie bezdzietni byli gorsza kategoria ludzi.
Nadzieja, to matka tych, którzy nie boją się rzucać myśli w daleką przyszłość. :*

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2012-11-03 15:45:06 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 22 z 24 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 21 | 22 | 23 | 24 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,