MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Nie mam dzieci i nie chce miec dzieci

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 3 z 24 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ... 22 | 23 | 24 ] - Skocz do strony

Str 3 z 24

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

dadido

Post #1 Ocena: 0

2011-08-24 11:52:24 (14 lat temu)

dadido

Kobieta

Z nami od: 11-12-2007

Cytat:

2011-08-24 11:43:58, Richmond napisał(a):
Cytat:

Splodzenie dzieci nie gwarantuje, ze w przyszlosci nie odwroca sie lub rozjada po swiecie i nie bedzie sie samym na starosc.

Niestety to prawda bywa i tak :-(. Niektórzy oddaja swoich rodziców do domu starców i to jest przykre przybnębiajace strasznie, a pracując w domu opieki, widzę jak ci ludzie sa nieszczęśliwi nie moge na to patrzeć, gdybym ja osobiście miała mieć taką starość jak oni, wolałabym chyba skończyć ze sobą :-[
W życiu piękne są tylko chwile i ulotne jak motyle ...

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2011-08-24 11:54:59 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #3 Ocena: 0

2011-08-24 11:56:41 (14 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Cytat:
Mam tylko jedno pytane do tych "wolnych". Co jest takiego, co wy mozecie robic bo jestescie wolni, czego ja nie moglabym robic dlatego, z jestem mezatka. Cos mi umyka?

Ja jestem mężatką, choć uważam, że taki stan jest niezgodny z moją naturą;) Co mnie ogranicza? Decyzje podejmujemy wspólnie. Często muszę dawać po hamulcach. Gdyby to zależało ode mnie, już byłabym w Polsce. Zwłoka, przeciąganie terminu powrotu może mnie dużo kosztować (w sensie finansowym).
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #4 Ocena: 0

2011-08-24 12:03:14 (14 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Nie trzeba liczyc sie z druga osoba, nie trzeba isc na kompromisy i dostosowywac sie.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2011-08-24 12:03:22 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2011-08-24 12:07:24 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #7 Ocena: 0

2011-08-24 12:09:44 (14 lat temu)

galadriel

Kobieta

A tak poza tym, czlowiek cale życie się zmienia. Charakter, osobowość ewaluuje (albo się uwstecznia;)

Wcale nie jest powiedziane, że osoba, w której zakochujemy sie x lat temu jest dziś tym samym człowiekiem. Na różnym etapie życia, nasze potrzeby i oczekiwania od związku (i od partnera) się różnią.

Mimo wszystko łatwiej się rozstać, kiedy dzieci nie ma. Mniej pokrzywdzonych;) Pewnie zdarzają się bardziej stabilne związki, ale wobec tego skąd tyle rozwodów? Tak naprawde, ta płynność jest naturalna. To nie moje widzi mi się. Tak po prostu jest, choć wiem- burzy to obraz romantycznej miłości na wieki wieków, amen.

Cytat:

2011-08-24 12:03:14, Richmond napisał(a):
Nie trzeba liczyc sie z druga osoba, nie trzeba isc na kompromisy i dostosowywac sie.

Dobra, to dam ci numer do mojej gorszej połowy, i weź mu to wytłumacz;)

[ Ostatnio edytowany przez: galadriel 24-08-2011 12:11 ]

Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

dadido

Post #8 Ocena: 0

2011-08-24 12:10:42 (14 lat temu)

dadido

Kobieta

Zgadzam się z tym ,że żyjąc w związku sa pewne ograniczenia, mnie tez to wkurza, bo sa rzeczy i sprawy które ja lubię a on nie, i on nie chce isc ze mną na kompromis co uważam ,że jest nie fer !..
Czesto muszę stawiać go przed faktem dokonanym wtedy jest zły, ale jak więc mam z tym zyć, nie mam pomysłu na to by namówic go na ustępstwa,czasem wydaje mi się ,że jest nie do przekonania.

Do góry stronyOffline

dadido

Post #9 Ocena: 0

2011-08-24 12:27:54 (14 lat temu)

dadido

Kobieta

Cytat:

2011-08-24 12:03:22, nuska napisał(a):
dadido
Chyba zartujesz. Wolisz skazac swoje dzieci na zmienianie ci pampersów,smarowanie odlezyn,zakładanie cewnika? Na codzienne ubieranie,mycie,karmienie :-o. Co z ciebie za matka? Tym bardziej ze widzisz jaka to harówa. Wole byc samotna i nieszczesliwa w domu starcow niz unieszczesliwic swoje własne dzieci.

[ Ostatnio edytowany przez: <i>nuska</i> 24-08-2011 12:05 ]

Nie! Nuska nic takiego nie mówiłam. Powiedziałam tylko o własnych odczuciach o tym co widzę w mojej pracy. Nie wiem czy miałas okazję pracować w takim miejscu jesli nie,to nie masz doswiadczenia nie mogłaś widzieć tego i czuć co ja. Ci ludzie są opuszczeni samotni i nieszczęsliwi siedzą w jedym pomieszczeniu cały dzień, wciąż w tym samym fotelu i wpatruja się w okna często płaczą. A ty chciałabyś doczekac takiej starości?...Człowiek wychowuje dziecko i nie ma pojecia jak ono mu za to wynagrodzi. Młodzierz jest w tych dzisiejszych czasach okropna rozwydżona i robia co chcą, wiem ,że to kwestia wychowania ja na szczęście jestem dumna ze swoich dzieci. W każdym razie nie zafundowałabym swoim dzieciom takiej pracy bo znam ja doskonale i wiem ,że to jest charówka, powiedziałm tylko ,że jestem za Eutanazją i nie widze w tym nic strasznego choć wielu ludzi twierdzi ,że mam nie po kolei w głowie.

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #10 Ocena: 0

2011-08-24 12:32:43 (14 lat temu)

galadriel

Kobieta

Cytat:
(...)że jestem za Eutanazją i nie widze w tym nic strasznego choć wielu ludzi twierdzi ,że mam nie po kolei w głowie.

Też w pewnych sytuacjach wybrałabym samobójstwo. Jakoś wolę się w roli tego opiekującego się kimś, a nie zdanego na łaske innych.
Ale to inny temat.

Do góry stronyOffline

Strona 3 z 24 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ... 22 | 23 | 24 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,