MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Nie mam dzieci i nie chce miec dzieci

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 12 z 24 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 11 | 12 | 13 ... 22 | 23 | 24 ] - Skocz do strony

Str 12 z 24

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2011-10-30 01:04:05 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

ewela119

Post #2 Ocena: 0

2011-10-30 12:22:41 (14 lat temu)

ewela119

Kobieta

Z nami od: 25-03-2011

Ja juz mam jedno dziecko, drugie ma przyjsc na swiat lada dzien. Wiadomo ze jest ciezko ale ja zawsze chcialam miec dzieci, oczywiscie ze to stres, nerwy, nieprzespane noce, ale "kocham cie mamo" i dotyk tych malych raczek wynagradza wszystko. Dlaczego chcialam je miec? Tak naprawde to z pobudek czysto egoistycznych, chcialam kochac i byc kochana, po prostu. Wiadomo ze mam mezczyzne-ojca moich dzieci ktorego kocham i ktory kocha mnie, ale milosc dziecka i do dziecka to calkiem inny rodzaj milosci, nierozerwalny i bezwarunkowy, na zawsze bez wzgledu na to co sie wydarzy...

Obserwujac rodzine, znajomych jestem troszke przerazona tym ze niestety wiekszosc ludzi w dzisiejszych czasach posiadanie dzieci uzaleznia od finansow. Bo to trzeba miec dom, samochod, dobra stala prace i dopiero gdzies tam na szarym koncu dziecko, z jednej strony rozumiem chcec zapewnienia temu dziecku jak najlepszych warunkow ale z drugiej strony to kalkulowanie, za ile lat/zarobionych tysiecy bedzie mozna pozwolic sobie na dziecko wydaje mi sie takie odarte z uczuc, czasami wrecz nieludzkie, jakby ci ludzie juz nie tyle chcieli tego dziecka co uwazali za pewnego rodzaju obowiazek

Do góry stronyOffline

jojomaster

Post #3 Ocena: 0

2011-10-30 12:39:40 (14 lat temu)

jojomaster

Kobieta

Z nami od: 18-07-2007

odarte z uczuc moim zdaniem to zrobic dziecko i nie miec mozliwosci utrzymania go... niestety realia dzisiejszego swiata sa takie, ze najpierw stabilizacja finansowa a pozniej dziecko, bo pozniej to placz i zgrzytanie zebami

Do góry stronyOffline

Dodziunia

Post #4 Ocena: 0

2011-10-30 12:43:27 (14 lat temu)

Dodziunia

Kobieta

Z nami od: 02-05-2007

najpierw dom, samochód, podróze -a gdzies na szarym koncu dziecko. i coraz czesciej rodza pierwsze dzieci po 40-ce-najczesciej chore. a potem okazuje sie ze z tej pogoni za kasa-ludzie szybciej umieraja i zostaje taki jedynak sam na swiecie-nie sadze aby to myslenie bylo dobre.
Dzieci to wydatek to fakt. Ale mozna sobie z tym poradzic-zawsze rodzic mozesz sobie darowac papieroski, piffko czy inne nalogi-a Kocham Cie Mamo/Tato-to najpeikniejsze slowa jakie mozna uslyszec.

Do góry stronyOffline

E-mailNumer gadu-gadu

elizaglasgow

Post #5 Ocena: 0

2011-10-30 12:55:24 (14 lat temu)

elizaglasgow

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 05-09-2009

Nie przesadzajcie.Slowem "Kocham" nie wykarmisz rodziny, nie poslesz dzieciaka do dobrej szkoly, nie zapewnisz mu dachu nad glowa.
Sa mozliwosci, ludzie z nich korzystaja, dopiero pozniej decyduja sie, lub nie na dzieci.
Nie kazda macicia stworzona jest do tego zeby miec dzieci.
Poza tym, dzisiejsza medycyna moze zdzialac cuda.
Nie znam matek, zadnej po 40stce, czy przed, ktore urodzily chore, wymagajace specjalnej opieki dzieci.Wrecz przeciwnie, prasa trabi o takich praktycznie codziennie.

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2011-10-30 12:55:37 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

elizaglasgow

Post #7 Ocena: 0

2011-10-30 13:01:41 (14 lat temu)

elizaglasgow

Kobieta

Konto zablokowane

Tylko, ze 40 lat temu w Polsce, kobiety na wsi nie mialy dostepu do antykoncepcji.Dzis juz maja, za niewielkie pieniadze.

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2011-10-30 13:16:33 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

jojomaster

Post #9 Ocena: 0

2011-10-30 13:19:24 (14 lat temu)

jojomaster

Kobieta

Z nami od: 18-07-2007

Cytat:

2011-10-30 13:01:41, elizaglasgow napisał(a):
Tylko, ze 40 lat temu w Polsce, kobiety na wsi nie mialy dostepu do antykoncepcji.Dzis juz maja, za niewielkie pieniadze.

i oprocz tego czasy sie zmienily, porownujac to co bylo 20 czy 30 lat temu jest bez sensu, zrob sobie dzicko w dzisiejszych czasach, bedac tutaj czy w polsce, nie majac warunkow mieszkaniowych, pracy itp. bo chcesz miec dziecko - czy to nie czysty egoizm?

Do góry stronyOffline

elizaglasgow

Post #10 Ocena: 0

2011-10-30 13:30:30 (14 lat temu)

elizaglasgow

Kobieta

Konto zablokowane

Cytat:

2011-10-30 13:16:33, x_fish napisał(a):
Nikt nie neguje tego, ze obecne kobiety maja dostep do skuteczniejszych sposobow na "zaplanowanie" rodziny, chodzilo mi tylko o to, ze w wiekszosci przypadkow warunki finansowe sa na poziomie wyzszym niz niezbedne do wychowania dziecka. Argument finansowy jest czesto uzywany dla zamazania prawdy o tym, ze obecnie ludzie sa bardziej egoistycznie nastawieni do zycia.
Nikogo nie oceniam. Sam nie jestem pewien czy zdecydujemy sie na drugie dziecko.

To ci ludzie oceniaja, czy ich warunki finansowe sa wysokie, nie ja, czy ty.Nie nalezy miec pretensji do ludzi, za to, ze chca poslac dziecko do Eaton, nie na Uni of Manchester, albo mieszkac we wlasnym domu, w prestizowej, bezpiecznej dzielnicy, nie w lokalu socjalnym.:-]:-]:-]

Do góry stronyOffline

Strona 12 z 24 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 11 | 12 | 13 ... 22 | 23 | 24 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,