Przeglądaj forum |
Działem "Damskie Sprawy" opiekują się: frelcia, marcheweczka |
|
Strona główna » Damskie Sprawy » ciaza |
| Autor | (Odpowiedzi: 38) |
|---|---|
| kasiulkaa | Post #1 2006-03-28 22:30 (3 lata temu) |
Z nami od: 28-03-2006 |
wietam serdecznie !! mam pytanko jestem w 5 miesiacu ciazy mieszkam w londynie ale nie jestem zarejestrowana i nie place podatkow prosze napiszcie czy przysluguja mi jakies pieniazki na dzidziusia?
kasia
|
|
|
| Avanta | Post #2 2006-06-13 17:05 (2 lata temu) |
Z nami od: 13-06-2006 |
Witaj nie napisalas czy masz partnera i czy on pracuje.Ja jestem w 7 miesiacu ciazy,moj partner pracuje i moge starac sie o wszystkie mozliwe pieniadze na dziecko.Za urodzenie dostaniesz 500 funtow-to raczej jest pewne.pozdrawiam
|
|
|
| kasiulkaa | Post #3 2006-06-14 15:00 (2 lata temu) |
Witaj Avanta! Dzieki za odpowiedz ! Mam męza teraz juz tez jestem w 7 miesiacu Moj mąż taz pracuje i dlatego wlasnie zastanawiam sie czy cos mi sie nalezy ? Slyszalam ze zarobki nie moga przekraczac jakiejs tam okreslonej sumy ja do 10 maja tez pracowalam i bjestem zarejestrowana Mam jeszcze jedno pytanko kiedy dokladnie moge sie starac o jakies pieniazki i gdzie? Z gory dziekuje i pozdrawiam !!!
kasia
|
|
|
| merii | Post #4 2006-06-15 14:00 (2 lata temu) |
Z nami od: 14-06-2006 |
wejdz na strone www.goniec.com/dziecko2/ jest tam troche informacji, a jesli masz jakies konkretne pytania napisz pod podolskam@wp.pl chetnie pomoge, pozdro
|
|
|
| kasiulkaa | Post #5 2006-07-06 16:44 (2 lata temu) |
Bardzo ciekawa stronka dziekuje bardzo i pozdrawiam !!!!!!!
kasia
|
|
|
| Duki | Post #6 2006-09-15 11:11 (2 lata temu) |
Z nami od: 13-09-2006 Skąd: Luton |
Cześć Kasiulkaa!
Jestem Grażyna mieszkam w Luton.Mam dwóch synów z poprzedniego małżeństwa.Mam partnera, który mnie tu ściągnął z dziećmi w zeszłym roku.On pracuje, ja nie zdążyłam przyjąć się do pracy bo zaszłam w trzecią ciąże i nigdzie do pracy teraz mnie nie przyjmą.Z tego co ja już tu mam, to dostaniesz: Child Benefit (niezależnie od zarobków),Tax Credits w co wchodzi Working Tax Credit i Child Tax Credit ( ale uwaga! - wysokość zależy od zarobków ).Mój partner zarabia ok.400 GBP na tydzień więc Working Tax mu już zabrali,a Child Tax zmniejszyli z 250 na 44 GBP. Przedtem miał 200-250 GBP/tydzień. Wypiszcie wszystko, bo podejrzewam,że już urodziłaś i wyślijcie.Warto. Grażyna
|
|
|
| kasiulka | Post #7 2006-10-23 11:26 (2 lata temu) |
Z nami od: 24-07-2006 |
Witaj Duki! Naszczescie juz urodzilam synka 11 dni po dacie Teraz to dopiero daje popalic ! Nie wiem jak bedzie z tymi dodatkami moj maz ma 800 na tydzien w sumie jeszcze sie miescimy bo nie przekraczamy 58tys rocznie ja nie pracuje wogole mam przepracowane tylko 4 miesiace legalnie wiec mi pewnie nic sie nie nalezy oprocz child benefit, no ale zobaczymy jak to bedzie A Ty Duki z kad jestes jesli mozna spytac?
kasia
|
|
|
| MAJA-JULIA | Post #8 2006-11-02 15:08 (2 lata temu) |
Z nami od: 02-11-2006 |
WITAM
JA MAM WIELKI PROBLEM MOZE WY MI COS DORADZICIE DO LONDYNU PRZYJECHALAM MIESIAC TEMU , TERMIN PORODU MAM NA 27 LISTOPADA PRZYJECHALAM TU BO KAZDY MOWIL,ZE WSZYSTKO JEST TAKIE PROSTE,A JA GLUPIA WIERZYLAM TERAZ JESTEM ZALAMANA CHYBA POPELNILAM BLAD MOJ CHLOPAK PRACUJE TU NA CZARNO I W TYM CALY PROBLEM,JA NIE MAM TUTEJSZEGO UBEZPIECZENIA TO NA DZIECKO CHYBA NIC MI SIE NIE NALEZY ,A NIE WIEM CZY ZA POROD NIE BEDE MUSIALA PLACIC NIE WIEM CO MAM ROBIC-JESTEM TU MIESIAC A NIE MAM JESZCZE LEKARZA,SZPITALA,NIE ZNAM JEZYKA-NIE WIEM CO TO BEDZIE,CZY DAMY SOBIE RADE A NA POWROT DO POLSKI JEST JUZ ZA POZNO DORADZCIE COS BO POPADNE W DEPRESJE |
|
|
| anika84 | Post #9 2006-11-03 08:54 (2 lata temu) |
Z nami od: 14-03-2006 Skąd: manchester |
kobiety w ciazy w uk maja zapewniona opieke medyczna za darmo tak samo i porod, dzieci do 16 roku zycia maja opieke medyczna i lekarstwa rowniez za darmo.musisz isc tylko do przychodni i zapisac sie do lekarza on ci wszystko wytlumaczy znajdzie z toba szpital i bedzie oki, jesli nie znasz jezyka zalatwia ci tlumacza. pozdrawiam
Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego się pragnie.
|
|
|
| MAJA-JULIA | Post #10 2006-11-04 14:35 (2 lata temu) |
Z nami od: 02-11-2006 |
wielkie dzieki za odpowiedz
bylam wczoraj w przychodni , chcialam sie zapisac ale odeslali mnie i powiedzieli zebym znalazla przychodnie blizej miejsca zamieszkania-koszmar-w poniedzialek ide do innej przychodni mam nadzieje ze ta bedzie juz najblizsza pozdrawiam maja |
|
|