|
---|---|
anetka2010 | Post #1 Ocena: 0 2011-07-19 21:05:24 (14 lat temu) |
Z nami od: 07-05-2011 Skąd: Liverpool L |
Witam mam problem z wilgocią ,a mianowicie chodzi mi o to ,że zaczłęły śmierdziec rzeczy wilgocią. Mam pytanie czy dostane może jakieś zapachy do szafy lub np. chusteczki zapachowe? Chyba że Ktoś z Was ma podobny problem to niech się podzeli jak sobie z tym radzi.
Dziękuje za odpowiedź i również za podpowiedź. |
AGALON | Post #2 Ocena: 0 2011-07-19 21:11:16 (14 lat temu) |
Konto usunięte |
Zapachy nic nie pomoga poki nie usuniesz wilgoci.
Wrzucajac zapachy do smierdzacych juz rzeczy, spowodujesz jeszcze gorszy smrod. Moja rada- pozbyc sie wilgoci, szafy, komody porzadnie wywietrzyc badz najlepiej pozbyc sie ich i wtedy porzadnie wszystko przeprac. |
anetka2010 | Post #3 Ocena: 0 2011-07-19 21:17:45 (14 lat temu) |
No wszytsko było ok dzisiaj tak sprawdzam i tak coś mnie tkneło, jak wyprałam to było ok brałam rzeczy i pachniały jeszcze płynem. To chyba rzeczywiście że ostatio mniej wietrze mieszkanie, bo dziecią jest zimno jeszcze nie sa przyzwyczjone do tego klimatu Za tem zaczynam od wywietrzenia mieszkania...
Dzięki za podpowiedź |
krakn | Post #4 Ocena: 0 2011-07-19 21:21:31 (14 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
smierdzi bo gnije, gnije ściana, gniją ubrania, śmierdzi grzyb.
Smrodu smrodem nie zabijesz, no może spróbuj baranine z cury ![]() Trzeba znaleźć przyczynę powstawania wilgoci, gdzieś moze woda się leje po ścianach? np sąsiad tam ma prysznic? Jak jest to twoje mieszkanie to szukaj przyczyny! Angielska metoda to malowanie ściany, a ona przemaka to znowu malowanie i tak bez końca, aż się ściana rozwali, bo tak normalnie to powinno się szukać przyczyny. my w jednym z domów jak się nie mogliśmy doprosić o interwencje u sąsiada, od którego właśnie zawilgła ściana we wnęce, to się wyprowadziliśmy, bo też nie zauważyliśmy i Beacie kurtka, kapelusz skórzany i zdjęcia szlak trafił. Handy man z agencji chciał właśnie nam malować 5 razy ścianę i to miało pomóc ... ech na zimową wilgoć w domu można używać coś w rodzaju klimatyzatora, ale to w mieszkaniu gdy woda zbiera sie na szybach, ale jak ściana cieknie to nie ma mocnych. Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
anetka2010 | Post #5 Ocena: 0 2011-07-19 21:28:40 (14 lat temu) |
Własnie mieszkamy w starym budownictwie i to widac ,że jest farba na farbie. No ok to narazie pozostaje wietrzenie mieszkania. A potem szukania czegos innego.
Dziękuje Krakan |
|
|
staryznajomy | Post #6 Ocena: 0 2011-07-19 21:35:06 (14 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2011-07-19 21:05:24, anetka2010 napisał(a): Witam mam problem z wilgocią ,a mianowicie chodzi mi o to ,że zaczłęły śmierdziec rzeczy wilgocią. Mam pytanie czy dostane może jakieś zapachy do szafy lub np. chusteczki zapachowe? Chyba że Ktoś z Was ma podobny problem to niech się podzeli jak sobie z tym radzi. Dziękuje za odpowiedź i również za podpowiedź. ![]() niestety nie moje ![]() [ Ostatnio edytowany przez: staryznajomy 19-07-2011 21:36 ] przesłodziutka, radośnie skacząca małpeczka... to jednak nie ja. i dodam jeszcze że:
?v=ZXNx4g960-I
|
Adacymru | Post #7 Ocena: 0 2011-07-19 21:38:32 (14 lat temu) |
Konto usunięte |
Jak malo wietrzone jest mieszkanie, a jeszcze suszysz w domu rzeczy, to niestety zbiera sie na tyle wilgoci, ze problem gotowy (nawet bez dodatkowych powazniejszych klopotow).
Masz jakies inne znaki wilgoci (zalezy jak dawno bylo odnawiane zreszta, bo moze jeszcze nie zdarzylo wyjsc na wierzch), czy tylko zapach ubran?
Ada
|
Armada | Post #8 Ocena: 0 2011-07-19 22:11:27 (14 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 03-02-2010 Skąd: London |
Przede wszystkim trzeba wietrzyc mieszkanie, choc to nielatwe jesli dzieci sa w domku.
Podobno najlepszym sposobem jest pochlaniacz wilgoci (dehumidifier).Znajoma kupila i roznica jest ogromna.Codzienie zbiera sie pojemnik wody. I tak jak wspomniala Adacymru suszenie ubran w domu tylko pogarsza sytuacje. Mieszkalam w 2 domach ( starych, viktorianskich) i zawsze byl ten problem. Sprobuj poszukac czegos w nowszym budownictwie. |
anetka2010 | Post #9 Ocena: 0 2011-07-19 22:11:46 (14 lat temu) |
Mieszkanie było odnawiane na początku czerwca tz. odmalowane przed naszym wprowadzeniem się do mieszkania. A tak to żadnych innych oznak tylko zapach ubrań i zauważyłam to w sumie dzisiaj wcześniej nic nie czułam a nawet dodam ,że ubrania pachniały płynem do prania.
|
staryznajomy | Post #10 Ocena: 0 2011-07-19 22:17:04 (14 lat temu) |
Konto usunięte |
jeżeli od jesieni mieszkanie stało puste -myślę, że czeka cię wietrzenie do następnej wiosny. zwłaszcza zimą.
przesłodziutka, radośnie skacząca małpeczka... to jednak nie ja. i dodam jeszcze że:
?v=ZXNx4g960-I
|