MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Kosmetyki polecam/odradzam

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 35 z 47 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 34 | 35 | 36 ... 45 | 46 | 47 ] - Skocz do strony

Str 35 z 47

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

owca80

Post #1 Ocena: 0

2014-04-01 13:40:50 (11 lat temu)

owca80

Kobieta

Z nami od: 01-12-2013

Cytat:

2014-04-01 13:00:27, kaskaaa napisał(a):
Co polecacie na luszczaca sie skore na twarzy,tzn glownie na czole i nosie,po nalozeniu podkladu wyglada nie estetycznie,co jakis czas mi sie to pojawia i juz nie mam pojecia jakiego kremu uzywac.Bio oil kremy z Olaya i nic zero poprawy.

Bio oil - z tego co pamiętam zawiera parafinę, dlatego bym go sobie odpuściła.

Poczytaj o olejowym oczyszczaniu skóry (oil cleansing method). Używam do tego oleju sezamowego, tłoczonego na zimno.

Poza tym - żadnych skomplikowanych kremów, czytaj koniecznie składy, żadnych parabenów itp.

Jedyne co kładę na twarz od 2 lat, to olejek migdałowy na zmianę z tym kremem : lavera.

Niedługo może sobie sprezentuję olejek arganowy... zaszaleję :-]

Nie mam sweet foci z dziubkiem.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu

kardam

Post #2 Ocena: 0

2014-04-01 13:47:37 (11 lat temu)

kardam

Kobieta

Z nami od: 04-07-2013

Cytat:

2014-04-01 13:21:44, aisuga napisał(a):
Cytat:

2014-04-01 13:15:48, kardam napisał(a):
Ja niestety po około 8 latach leczenia trądziku lekami na bazie spirytusu też mam problem z suchą i łuszczącą się skórą na twarzy. Co sami dermatolodzy, którzy mi je zapisywali mówili, że dzięki trądzikowi przynajmniej będę miała później oznaki starości, a doprowadzili mnie do tego, że mam 29 lat i skórę jak 35cio bądź więcej latka :-(

Ja ostatnio na raz zaczęłam używać Cethapil cream na dzień, na to BB cream koreański i na noc Sleeping Pack koreański. I widzę, że skóra jest dużo mniej szorstka i sucha.

I zamówiłam z koleżanką na współę kolagen na próbę. Jak tylko przyjdzie wypróbuję.

Ja lecze moj od 18 lat. Ostatnio nawet chodzilam na zabiegi kwasami TCA i jeszcze gorzej sobie narobilam :-o

Moja kosmetyczka zalecila by nie uzywac nic na bazie alkoholu bo oprocz pryszczy bede miala zmarszczki a tego sie juz latwo nie pozbedzie. Do zmywania makijazu zero wody, ewentualnie mleczko lub plyn micelarny.

8 lat leczyłam u 'przemądrych' dermatologów. Później trafiłam na prawdziwą dermatolog - dr nauk medycznych i ona zaczęła mi stosować waponizację na otwarcie porów skóry plus leki robione na zamówienie, które nie miały spirytusu (kremy, maseczki, płyny do mycia skóry). Miałam też 10 zabiegów mikrodermabrazji w jednym roku i 15 w kolejnym. To duuuuuużo pomogło, ale później nam się ukruszyły fundusze i nie było mnie stać na leczenie u niej (przeprowadziła się do innego miasta i nie mogłam chodzić na NFZ do niej), a później wyjechałam tu, a tu nie widzą potrzeby opieki nad moją skórą, z resztą bym im nie zaufała.

Do góry stronyOffline

zosiasamosia

Post #3 Ocena: 0

2014-04-01 13:53:04 (11 lat temu)

zosiasamosia

Konto usunięte

Mnie pomaga Citrus Facial Scrub, nie porażnia i zostawia taką fajną milusią skórę :)

generalnie bardzo lubie wszystkie kosmetyki z Burt's Bees.

Do góry stronyOffline

kardam

Post #4 Ocena: 0

2014-04-01 13:58:22 (11 lat temu)

kardam

Kobieta

Z nami od: 04-07-2013

A tak przy okazji. Macie wypróbowany szampon bez SLS. Mam już dosyć tych 'marketowych', które najczęściej uczulają mnie, a podobno to wina SLS.

Do góry stronyOffline

kaskaaa

Post #5 Ocena: 0

2014-04-01 15:14:48 (11 lat temu)

kaskaaa

Kobieta

Z nami od: 05-09-2010

Peeling robie i nic,maseczki rozne stosuje i jak narazie nie widze efektow.Dzieki za porady zobacze ten krem Pharmaceris i St.Ives moze akurat cos mi pomoze.

Czytam wlasnie o tym St.Ives i w sumie ma dobre opinie.

[ Ostatnio edytowany przez: kaskaaa 01-04-2014 15:21 ]

...

Do góry stronyOffline

queenOfChocolat

Post #6 Ocena: 0

2014-04-01 19:42:42 (11 lat temu)

queenOfChocolate

Kobieta

Z nami od: 23-02-2010

uderz w nature, jak najmniej chemii. kosmetyki bez parabenow i srodkow zapachowych - duzo tego jest na rynku i wcale takie drogie nie sa. rowniez oczyszczanie olejami jest bardzo dobre- tylko musisz dobrac odpowiedni olej do swojej cery.
a jako maseczki polecam kupic glinke rozowa (dobra do suchej skory) i samemu robic - ja dodaje do tego jeszcze olej z nasion brokulu - nawilza. pamietaj o delikatnym zluszczaniu, najlepiej piling enzymatyczny.
rowniez woda termalna, najlepsza jest uriage - mozna zostawic ja do wyschniecia na twarzy, inne trzeba osuszyc.

a szampony bez sls to polecam firmy sukin lub yves rocher - pamietaj ze raz kiedys dobrze jest uzyc szamponu gleboko oczyszczajacego, gdyz delikatne szampony nie zawsze radza sobie z piankami, lakierem itp.

[ Ostatnio edytowany przez: queenOfChocolate 01-04-2014 19:53 ]

Do góry stronyOffline

zosiasamosia

Post #7 Ocena: 0

2014-04-02 11:22:49 (11 lat temu)

zosiasamosia

Konto usunięte

Dziewczyny, poczytałam trochę o OCM i zamierzam spróbować.
Mam problem z doborem olejów do cery mieszanej, na którą wlazł mi jakiś czas temu trądzik.

owca80 - czy olej sezamowy nie zatyka porów?

Do góry stronyOffline

ewamik

Post #8 Ocena: 0

2014-04-02 11:52:10 (11 lat temu)

ewamik

Kobieta

Z nami od: 30-10-2007

Cytat:

2014-04-01 19:42:42, queenOfChocolate napisał(a):
uderz w nature, jak najmniej chemii. kosmetyki bez parabenow i srodkow zapachowych - duzo tego jest na rynku i wcale takie drogie nie sa. rowniez oczyszczanie olejami jest bardzo dobre- tylko musisz dobrac odpowiedni olej do swojej cery.
a jako maseczki polecam kupic glinke rozowa (dobra do suchej skory) i samemu robic - ja dodaje do tego jeszcze olej z nasion brokulu - nawilza. pamietaj o delikatnym zluszczaniu, najlepiej piling enzymatyczny.
rowniez woda termalna, najlepsza jest uriage - mozna zostawic ja do wyschniecia na twarzy, inne trzeba osuszyc.

a szampony bez sls to polecam firmy sukin lub yves rocher - pamietaj ze raz kiedys dobrze jest uzyc szamponu gleboko oczyszczajacego, gdyz delikatne szampony nie zawsze radza sobie z piankami, lakierem itp.

[ Ostatnio edytowany przez: <i>queenOfChocolate</i> 01-04-2014 19:53 ]

Dokładnie. Jakiś czas temu słyszałam o parabenach. Zaczęłam czytać na polski i angielskich stronach.
Później przejrzałam swoje półki w łazience. trafiłam na 3 kosmetyki w których były parabeny.
Niedawno trafiłam na stronkę z naturalnymi kosmetykami.
Gdzieś wcześniej pisałam o moim koledze,który w tej chwili ma 41-42 lata ale patrząc na twarz,powiedziałoby się,że ma 26-27lat.
Tylko i wyłączeni naturalne kosmetyki. Z tego co mi mówił,to używa dr.haushka, dr.scheller,santaverde. Wiem,że te firmy można znaleźc na stronce.(oprócz dr.scheller)
Ja w tej chwili na noc kupiłam sobie krem Antipodes. Kupiłamgo w sklepie organicznym. Używam go od 2 dni i jeszcze nie ma efektów..
Musze naprawić cerę po kremie eveline. Cos mi nie służa kremy tej marki

Do góry stronyOffline

rubycranberry

Post #9 Ocena: 0

2014-04-20 06:37:09 (11 lat temu)

rubycranberry

Kobieta

Z nami od: 26-03-2014

Ja rowniez polecam sprawdzanie skladow :-)

Nie ma co przeplacac i kupowac krem z parafina na 2 miejscu.

Ja lubie sylveco - lekkie kremy.

Olejki - i na twarz i do wlosow :-)

Olejek tamanu na niedoskonalosci (mieszam z kremem na noc)

OCM - trzeba uwazac jesli ktos ma naczynka oraz ropne wypryski, ale duzo osob chwali ta metode.
W koncu porzadny demakijaz to podstawa :-)

Ja zaczelam uzywac mydelka alepo - zobaczymy jakie beda efekty :)

Do góry stronyOffline

Marticzja

Post #10 Ocena: 0

2014-04-22 18:25:53 (11 lat temu)

Marticzja

Kobieta

Z nami od: 17-11-2013

niestety skutek uboczny leczenia trądziku. Trudno coś doradzić nie widząc twarzy *DONT_KNOW* jestem 7 lat kosmetyczką, hmm jeśli skóra się łuszczy zrobiłabym peeling np migdałowy, złuszczenie po to, aby nakładane preparaty lepiej si wchłaniały. na początek 3 razy w tyg maska łagodząca np takie jak stosuje się po oczyszczaniu ja mam AA prestige - profesjonalna żelowa super!! koniecznie kremy dwa razy dziennie. ale bardzo łagodne , bo przy tak odwodnionej skórze wszystko może podrażniać. jako kosmetyczka musze powiedziec, że nie można używać tego co do ciała to do twarzy...ale jako klientka i pacjentka super nie wiem czy dostępny w uk balsam z mocznikiem XERIALINE 500 FIRMY SVR użyjesz tego balsamu nie będziesz chciała innego. mało napisałaś o swojej cerze, jak robisz demakijaz itd, w jakich warunkach pracujesz czy masz jeszcze wypryski co z naczynkami. lubię pordukty apteczne, boje się kupowania jakiś kolagenów itp np na ebayu. Dziewczyny nie raz coś przeczytają i b. sobie szkodzą..Ty musisz bardziej uważać.. z naturalnych produktów- Twoim przyjacielem powinno być smiemie lniane- gotujesz robi się ten kisiel nakładasz na gazę, lub na twarz bezpośrednio po 30 min zmywasz to co zostało. nie polecam ogórków na twarz bo to teraz sama chemia.. swoją drogą szukam siemienia lnianego i nie natrafiłam :-[
pierwsze efekty zawsze po 3 -4 tyg bo proces rogowacenia skóry u zdrowego człowieka to ok 21 dni dlatego zawsze po 3 tyg można coś powiedzieć na temat kremu jakiegoś.

Wyszedł elaborat ale lubię swój zawód i zawsze mówię- PIELĘGNACJA TO PODSTAWA..( + DOBRE GENY => ale na to nie mamy wpływu :-) )

Do góry stronyOffline

Strona 35 z 47 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 34 | 35 | 36 ... 45 | 46 | 47 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,