MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Kosmetyki polecam/odradzam

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 24 z 47 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 23 | 24 | 25 ... 45 | 46 | 47 ] - Skocz do strony

Str 24 z 47

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

jola1972

Post #1 Ocena: 0

2013-04-05 02:27:33 (12 lat temu)

jola1972

Kobieta

Z nami od: 10-03-2007

Czy ktoś z Was używał Collagen Colway? Warto?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

ewamik

Post #2 Ocena: 0

2013-04-05 03:35:16 (12 lat temu)

ewamik

Kobieta

Z nami od: 30-10-2007

"Kolagen jest jednym z najpopularniejszych składników kremów przeciwzmarszczkowych. Jak zapewniają producenci kosmetyków, jego cząsteczki mają naturalną zdolność wnikania w głąb naskórka i wiązania wody, co jest niezwykle przydatne w walce ze zmarszczkami. Innego zdania są naukowcy…

Cząsteczki kolagenu zawarte w dających nadzieję kremach i balsamach, są tak duże, że tylko niewielka ich ilość przenika w głąb skóry. W efekcie pozostają one na skórze do momentu, kiedy nie zostaną zmyte z naskórka.

Kolagen jest głównym składnikiem tkanki łącznej i odgrywa bardzo ważną rolę w budowie skóry. Występuje on w tkance łącznej wraz z elastyną i kwasem hialuronowym, tworząc pewnego rodzaju szkielet tkanki. Taka struktura nadaje skórze odpowiednią elastyczność i jędrność, wzmacnia zewnętrzne warstwy skóry oraz dba o odpowiednie nawilżenie. Dodatkowo kolagen posiada niezwykłą zdolność wiązania wody. Dlatego też stał się on tak pożądanym składnikiem produktów odmładzających

– Wiele koncernów kosmetycznych przekonuje, że kolagen może przeniknąć przez zewnętrzną warstwę skóry i wspomóc nasz naturalny kolagen. To jest niedorzeczne – wyjaśnia prof. Richard Guy. – Dowodem na to jest fakt, że cząsteczki kolagenu są zbyt duże. Nasza skóra jest tak zaprogramowana, aby odrzucać takie cząsteczki – tłumaczy.

Tego samego zdania jest dr Blanca Sengerova, biochemik z Oxford University. – To bardzo frustrujące, kiedy widzę reklamy kremów przeciwzmarszczkowych zawierających kolagen. Owszem, jest on bardzo ważnym składnikiem naszej skóry, jednak to białko jest zbyt duże, aby swobodnie mogło przedrzeć się przez zewnętrzną barierę naszej skóry – zaznacza.

Koncerny kosmetyczne mają oczywiście inne zdanie. Rzecznik marki L'Oreal twierdzi, że duże cząsteczki kolagenu pozostające na powierzchni skóry tworzą warstwę hydrolipidową, która chroni, nawilża i ujędrnia skórę."

Do góry stronyOffline

kksiezniczka

Post #3 Ocena: 0

2013-04-05 06:41:14 (12 lat temu)

kksiezniczka

Kobieta

Z nami od: 22-12-2006

A najlepsza baza pod makijaż? Tu to sie chyba primer nazywa

I wczytałam sie wczoraj w te laminowanie włosów:) Może się skuszę:-)
...Wehikuł czasu to byłby cud...

Do góry stronyOnline

ewamik

Post #4 Ocena: 0

2013-04-05 10:02:05 (12 lat temu)

ewamik

Kobieta

Tutaj nie kupowalam. Kilka opakowan bazy,zyzylam naszej rodzimwej firmy Dax Cosmetic. Po nalozeniu,skora jest delikatna niczym aksamit,taka mieciutka,delikatna.
Polecam serdecznie,warto nawet wyprobowac. Wszystkie moje kolezanki rowniez ja maja :)

Do góry stronyOffline

kksiezniczka

Post #5 Ocena: 0

2013-04-05 10:09:25 (12 lat temu)

kksiezniczka

Kobieta

No własnie też używałam Dax:-)
Ale chciałam wypróbowac cos innego

Do góry stronyOnline

ewamik

Post #6 Ocena: 0

2013-04-05 10:10:16 (12 lat temu)

ewamik

Kobieta

To Ty kup pierwsza i mi powiedz :) :-]

Do góry stronyOffline

kksiezniczka

Post #7 Ocena: 0

2013-04-05 10:36:13 (12 lat temu)

kksiezniczka

Kobieta

Cytat:

2013-04-05 10:10:16, ewamik napisał(a):
To Ty kup pierwsza i mi powiedz :) :-]

Haha:-D
Może kogoś tu znajdziemy,kto się podzieli opinią

Do góry stronyOnline

ewamik

Post #8 Ocena: 0

2013-04-05 10:38:31 (12 lat temu)

ewamik

Kobieta

Czyli kozla ofiarnego :)

Do góry stronyOffline

macadi

Post #9 Ocena: 0

2013-04-05 12:02:35 (12 lat temu)

macadi

Kobieta

Z nami od: 02-12-2010

Baza Avonu, ma dosyc dobre recenzje. Ja jestem zadowolona, ladnie matuje i wygladza ale pudru czy fluidu niestety nie zastepuje. Niezbyt dobrze dziala tez z pudrem kyjacym w kamieniu Mac, efekt jakby warzenia, ale moze to ja nie wiem jak stosowac je razem. Z normalnym podladem w plynie jest OK.*THUMBS UP*

Do góry stronyOffline

buszko

Post #10 Ocena: 0

2013-04-05 12:40:55 (12 lat temu)

buszko

Kobieta

Z nami od: 22-12-2012

Cytat:

2013-04-05 01:03:41, ewamik napisał(a):
Żartujesz chyba. Pełno w nim alkoholu. To jest kuracja krótkoterminowa. Absolutnie nie wolno uzywać kosmetyków z alkoholem do cery tłustej bądź mieszanej.
Tak jak stosuja na wypryski rózne Clerasil itd.
Wytłumaczyła mi to niedawno bardzo dobra kosmetyczka(dyplomowana po studiach).
Poszłam do niej z moja 11-letnia córką(pierwsze problemy młodzieńcze)
Kosmetyczka powiedziała mi,że broń Boże nigdy nic z alkoholem.
Alkohol wysusza,to fakt. Cera będzie piękna ale skóra właściwa dostaje wiadomość,że na powierzchni jest sucho,więc produkuje jeszcze więcej sebum. Przestajesz stosować taki kosmetyk,tak więc twoje probemy skórne są jeszcze większe niz dotychczas.
Pytałam ją,po co więc robia kosmetyki z alkoholem? Odpowiedziała,że łatwo się sprzedają,bo działają ale na krótko.
Dziewczyny-zero alkoholu na twarz. Sprawdzajcie ulotki,skład na tonikach,płynach do mycia twarzy,na wszystkim
A tu jest sam alkohol! :
Skład:
/kostka/ Sodium Tallowate, Sodium Cocoate, Aqua Mineralis, Sodium Chloride, Glycerin, Tetrasodium Etidronate, Boric Acid, Isopropyl Alcohol, Propyl Alcohol, Alcohol, Nanosilver.
/w płynie/ Aqua, Cocamide DEA, Sodium Tallowate, Sodium Cocoate, Sodium Hydroxide, Sodium Chloride, Tetrasodium Etidronate, Glyceryn, Amour, Nanosilver, Boric Acid, Isopropyl Alcohol, Propyl Alcohol, Alcohol.

[ Ostatnio edytowany przez: <i>ewamik</i> 05-04-2013 01:13 ]

Nie nie żartuję! Nie o alkohol głównie tu chodzi a o nanosrebro. Ponadto stosuję już długo i dlatego polecam. Teraz zamierzam wprowadzić inne kosmetyki z nanosrebrem i też dam znać jak działają. A poniżej krótki opis działania:
Mydło przeznaczone jest do mycia i codziennej pielęgnacji całej powierzchni ciała, w tym skóry głowy, pach, pachwin oraz higieny intymnej dla:
dorosłych, młodzieży i dzieci powyżej 3-go roku życia o zdrowej skórze, ponieważ substancje lecznicze zawarte w mydle nie pozwalają rozwijać się niepożądanym bakteriom, grzybom i wirusom pasożytującym na skórze
(np. jeżeli umyjemy nim stopy po wyjściu z basenu nie powinniśmy zarazić się grzybicą i brodawkami), dzięki czemu mydło zapobiega powstawaniu chorób skóry. U wszystkich zdrowych osób Mydełko Naturalne jest niezastąpione jeżeli chodzi o profilaktykę, pielęgnację i utrzymanie zdrowej skóry
dorosłych, młodzieży i dzieci powyżej 3-go roku życia, u których występują zmiany chorobowe skóry. Mydełko Naturalne skutecznie pomaga w ich leczeniu (jest niezbędne przy leczeniu zmian trądzikowych i łupieżu). <br/> Nanosrebro przyspiesza gojenie się ran i niszczy ponad 650 chorobotwórczych bakterii, wirusów i grzybów. Mydło można również z powodzeniem stosować do kąpieli leczniczych
alergików uczulonych na mydła zapachowe
osób o nieprzyjemnym zapachu potu. <br/>
Nanosrebro ma również właściwości dezodoryzujące tzn. usuwa przykre zapachy.
Wskazania Mydełko Naturalne jest niezbędne jako uzupełnienie w terapii następujących schorzeń:
grzybica stóp, grzybica paznokci, zakażenia drożdżakowe, drożdżyca pochwy, drożdżyca wałów paznokciowych, łupież pstry, trądzik pospolity, zakażenia bakteryjne skóry, zakażenia gronkowcowe, czyraki, zakażenia mieszków włosowych, ropnie, trądzik różowaty, brodawki zwykłe, brodawki stóp brodawki płaskie, łojotokowe zapalenie skóry, wyprysk (egzema) kontaktowy alergiczny, wyprysk zawodowy, wyprysk kontaktowy niealergiczny, alergie, AZS (Atopowe Zapalenie Skóry), Neurodermit ograniczony, uszkodzenia, oparzenia, skaleczenia, rany, owrzodzenia podudzi, trądzik, łupież łojotokowy, nadmierne pocenie, łuszczyca, odleżyny oparzenia wszystkich stopni, wągry, pryszcze, nadżerki, polipy, nieprzyjemny zapach całego ciała oraz stóp.
Mydełko Naturalne stosowane po przebytej chorobie skóry uzupełnia postępowanie profilaktyczne, skutecznie ogranicza nawroty i powtórne zakażenia.
Opis Skóra każdego człowieka, w każdej sekundzie jego życia jest nieustannie atakowana przez miliony bakterii, wirusów, grzybów i pleśni, które z biegiem czasu przez niewłaściwą pielęgnację skóry powodują powstawanie pryszczy, wągrów, trądziku, polipów, brodawek, łupieżu, uczuleń, nieprzyjemnego zapachu i wiele innych chorób skórnych.
Aby uniknąć powstawaniu chorób skóry, jak również w trosce o piękno i zdrowy wygląd skóry swoich pacjentów polski lekarz dermatolog - wenerolog opracował mydło pod nazwą "Mydełko Naturalne", które swym działaniem wysoce przewyższa wszystkie dotychczas stosowane mydła konwencjonalne.
Ta nowa formuła mydła (wzbogacana o składniki Boric Acid, Prevacare, Nanosrebro) zawiera aktywne substancje bakteriobójcze, grzybobójcze, i wirusobójcze, pozwala na zapobieganie rozwoju zmian skórnych i skutecznie pomaga w leczeniu już istniejących infekcji bakteryjnych, grzybiczych i wirusowych.

Do góry stronyOffline

Strona 24 z 47 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 23 | 24 | 25 ... 45 | 46 | 47 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,