MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Puszyste reczniki

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 4 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

Str 4 z 6

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

ragazza

Post #1 Ocena: 0

2011-03-03 11:52:53 (14 lat temu)

ragazza

Kobieta

Z nami od: 08-07-2010

U mnie po prostu mamy swoje wieszaki. Tzn moj pierwszy z lewej, meza srodkwy itp. A z reszta jakbym uzyla przez przypadek meza recznika to by sie przeciez nic nie stalo.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

agusia30

Post #2 Ocena: 0

2011-03-03 12:34:14 (14 lat temu)

agusia30

Kobieta

Z nami od: 26-06-2008

ja mam biale, ale piore je w persil i plucze w comfort, dokladnie susze jak sie uda to na dworze i przeprasowuje.sa puszyste i pachnace. u mnie kazdy ma "swoj" wieszak a jest nas 4. a reczniki do rak wymieniam codziennie :)

Do góry stronyOffline

reivilo

Post #3 Ocena: 0

2011-03-03 12:44:20 (14 lat temu)

reivilo

Kobieta

Z nami od: 09-09-2007

recznikow sie nie plucze w plynach do plukania.....zle sie wchlania woda ..a o puszystosci decyduje rodzaj bawelny .....pisal o tym krakn
Ludzie myślcie ....to nie boli !!

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2011-03-03 13:20:29 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #5 Ocena: 0

2011-03-03 18:15:19 (14 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Kiedys widzialam krochmal w spray-u w sklepie, nawet go mamie kupilam do serwetek. Nie wyobrazam sobie prania z moczeniem w wannie w trakcie.

Kiedys sie gotowalo pranie, jak nie bylo pralek, albo jak pralki wymagaly recznej obslugi, a reki do wrzatku nie wlozysz. Kiedys tez, jak panowaly choroby, ktorych pozbyc sie mozna bylo tylko poprzez dokladne gotowanie, i pozniej parzenie zelazkiem, to rozumiem, ale ja ani nie gotowalam prania od 20 lat, ani nie wszystko prasuje, i zyje. Nie bylam na chorobowym ponad 7 lat, wiec chyba jest szansa bez gotowania przezyc.
Ada

Do góry stronyOffline

reivilo

Post #6 Ocena: 0

2011-03-03 18:18:01 (14 lat temu)

reivilo

Kobieta

Z nami od: 09-09-2007

ja piore w 60 ale susze w suszarce a tam wychodzi troche wiecej
Ludzie myślcie ....to nie boli !!

Do góry stronyOffline

ragazza

Post #7 Ocena: 0

2011-03-03 19:58:25 (14 lat temu)

ragazza

Kobieta

Cytat:

2011-03-03 18:15:19, Adacymru napisał(a):
Kiedys widzialam krochmal w spray-u w sklepie, nawet go mamie kupilam do serwetek. Nie wyobrazam sobie prania z moczeniem w wannie w trakcie.

Kiedys sie gotowalo pranie, jak nie bylo pralek, albo jak pralki wymagaly recznej obslugi, a reki do wrzatku nie wlozysz. Kiedys tez, jak panowaly choroby, ktorych pozbyc sie mozna bylo tylko poprzez dokladne gotowanie, i pozniej parzenie zelazkiem, to rozumiem, ale ja ani nie gotowalam prania od 20 lat, ani nie wszystko prasuje, i zyje. Nie bylam na chorobowym ponad 7 lat, wiec chyba jest szansa bez gotowania przezyc.

Teraz tez sa bakterie, ktore gina tylko w gotowaniu. Praktycznie wszystkie bakterie sa zabijane dopiero w temp 70 stopni, dlatego tez pranie w 60 stopniach spiera tylko powierzchowny brud, a bakterie zyja sobie jak w raju. Gdyby bylo inaczej szpitale nie wygotowywalyby poscieli w XXIw. A jednak nadal to robia. I nadal prasuja / magluja tez nie bez przyczyny.

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #8 Ocena: 0

2011-03-03 20:16:20 (14 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Posciel, reczniki i biale ogolnie pranie piore w 70 stopniach. Kolorowe w 40.

Jesli wszystko wymaga gotowania bo inaczej bakterie moga zaatakowac, i usmiercic czlowieka, to moja rodzina musi byc ewenemetem w skali swiata, i cudem medycyny.

PS. Szpital to jest zgromadzenie ludzi chorych, wiec i jakosc i ilosc bakterii wieksza niz w domu. Z tego rowniez powodu, stosowane sa inne metody prania (logicznie myslac).

Nie zniechecam do gotowania sznurowek nawet codziennie, jak ktos ma ochote, albo cierpi na brak zajecia....
Ada

Do góry stronyOffline

queenOfChocolat

Post #9 Ocena: 0

2011-03-03 22:37:41 (14 lat temu)

queenOfChocolate

Kobieta

Z nami od: 23-02-2010

oj, ja to posciel i reczniki to na 60, a co drugie pranie na 90 wstawiam. i to nie ze proszek nie dopierze. nie chodzi o to zeby wygladaly na czyste, ale zeby bakterie ktore sie tam zagniezdzily zginely. mam uczulenie na wszystko, na roztocza tez. zwlaszcza ze teraz istnieja pralki gdzie wrzucasz pranie, nastawiasz na program i uwierzcie czy nie, sie pierze!a ty siedzisz i kawke pijesz, obojetnie czy nastawilas na 40st czy na 90. ty i tak masz czas na cos innego, a reczniki beda odbakteriowane, czysciutkie i mieciutkie jesli sa porzadnej jakosci :)

Do góry stronyOffline

ragazza

Post #10 Ocena: 0

2011-03-04 08:45:07 (14 lat temu)

ragazza

Kobieta

No wlasnie tez nie rozumiem o czym pisze Adacymru. Coz za zroznica przekrecic pokretlo z 60 stopni na 90 stopni? Przeciez i tak samo sie pierze. A przynajmniej ma sie pewnosc ze faktycznie czyste, bez bakterii.Szczegolnie jesli chcemy zwalczyc roztocza zyjace w poscieli to 60 stopni niestety zabija tylko 80% z nich.

Do góry stronyOffline

Strona 4 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,