MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Zapalenie piersi

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

tofik78

Post #1 Ocena: 0

2011-01-23 05:25:10 (14 lat temu)

tofik78

Kobieta

Z nami od: 23-08-2010

bol piersi, czerwona plama na piersi, dreszcze i samopoczucie jak przy gryoie, gp stwierdzila zapalenie piersi i dala antybiotyk

czy da rade "wyleczyc sie" bez antybiotyku?

czy nie biorac antybiotyku i stosujac tzw domowe sposoby tylko odwlekam kuracje antybiotykowa?

staram sie czesto karmic malego z chorej piersi i stosuje chlodne oklady na pare minut plus biore paracetamol

dzieki z gory za odp

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

ania_caterham

Post #2 Ocena: 0

2011-01-23 05:49:41 (14 lat temu)

ania_caterham

Kobieta

Z nami od: 06-05-2007

Znam ten bol i wspolczuje Ci.
Ja bralam antybiotyk przy tym. Na pewno dostalas taki niewplywajacy na maluszka. Chyba lepiej aby dzidzia miala zdrowa mame.

Do góry stronyOffline

bambii

Post #3 Ocena: 0

2011-01-23 08:05:45 (14 lat temu)

bambii

Kobieta

Z nami od: 17-11-2010

Przy takich objawach może lepiej wziązc antybiotyk bo to może mieć negatywny wpływ dla ciebie a żeby złagodzić ból i obrzęk możesz przyłożyć liście kapusty białej najlepiej schłodzonej w lodówce i lekko roztłuczonej tak aby puściła sok, przekładaj po kilkanaście minut a powinnaś poczuć ulgę ,mi przynajmniej to pomagało

Do góry stronyOffline

vitaclub

Post #4 Ocena: 0

2011-01-23 08:54:00 (14 lat temu)

vitaclub

Kobieta

Z nami od: 07-11-2008

hej
ja wyleczylam bez antybiotyku- polozna mi tak kazala.
Liscie zimnej kapusty przykladaj jak najczesciej.
Karm dziecko jak najczesciej- przeloz je na druga strone tj. jesli karmisz je poprzez klatke to przeloz malucha pod ramie (tzw. rugby ball-karmienie).
Jelsi masz za duzo pokarmu to sciagaj. Ale na pewno nie przestawaj karmic jak najczesciej.

Co do antybiotyku- jelsi uwazasz ze symptomy sie pogarszaja to wez.
Przeczytaj jeszcze: http://www.laktacja.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=385&Itemid=66
alive

Do góry stronyOffline

tofik78

Post #5 Ocena: 0

2011-01-23 09:57:01 (14 lat temu)

tofik78

Kobieta

dzieki za odpowiedzi
chcialabym sie jakos obejsc bez antybiotyku jesli da rade? no jak nie bedzie wyjscia i stan sie bedzie pogarszal to wezme anybiotyk,
przepisano mi Flucloxacillin, gp twierdzi ze mozna brac podczas karmienia piersia
z drugiej strony to chyba juz jakis antybiotyk dostalam po cesarce, aby nie doszlo do infekcji, ale nie jestem pewna, zoltej ksiazki juz nie mam
dzis piers mnie mniej boli a maz twierdzi, ze plama jest mniej czerwona, wiec jestem dobrej mysli

Do góry stronyOffline

adusia214

Post #6 Ocena: 0

2011-01-23 11:49:07 (14 lat temu)

adusia214

Kobieta

Z nami od: 23-11-2010

Witam

mialam podobna sytuacje,pojawil mi sie zator srednicy prawie 4 cm, z tym ze ja od razu poszlam do polskiego ginekologa.Zbadano mi piers i polecono przykladanie lisci bialej kapusty i sciaganie jak najczesciej mleka z piersi, aby odblokowac kanaly, no i pomoglo:-)Z tego co pamietam powiedziano mi,zebym byla sumienna, bo to moze doprowadzic do konkretnej infekcji i koniecznosci przeprowadzenia zabiegu pod znieczuleniem.Ja na Twoim miejscu bralabym ten antybiotyk, napewno przepisano Ci cos z penicylin, a te sa bezpieczne dla kobiet w ciazy i karmiacych.Wiem to bo bralam je podczas ciazy jak tylko wracalo mi zapalenie pecherza.Mysle, ze lepiej wyleczyc to teraz niz czekac na cos gorszego.

Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #7 Ocena: 0

2011-01-23 13:23:18 (14 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Poza tym masowanie, chyba najmniej bolesne pod cieplym prysznicem.

Do góry stronyOffline

tofik78

Post #8 Ocena: 0

2011-01-24 08:00:42 (14 lat temu)

tofik78

Kobieta

hej
bol juz jest mniejszy, zaczerwienienie tez, dreszczy brak wiec chyba zdrowieje i antybiotyku nie musze brac
pojawily sie u synka zielonkawe kupki....czy to normalne przy zapaleniu? czy Wasz dzieci tez tak mialy?

Do góry stronyOffline

gosian

Post #9 Ocena: 0

2011-01-24 10:04:06 (14 lat temu)

gosian

Kobieta

Z nami od: 06-09-2007

Z tymi okładami z kapusty,to mi mówiono,zeby przykładać PO karmieniu.PRZED karmieniem najlepiej jest rozgrzac pies pod prysznicem,potem nakarmic i polozyc kapustę.Mozna tez guz lekko! masować podczas karmienia. Co do kupek,to obstawiałabym na coś co zjadłaś.Może spróbowałaś cos nowego?A ile maluch ma miesięcy? Jezeli kupki bede sie powtarzały dłuższy czas i do tego bedzie śluz to skontaktowałabym sie położną...
Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.

Do góry stronyOffline

ANAANA

Post #10 Ocena: 0

2011-01-24 10:30:47 (14 lat temu)

ANAANA

Kobieta

Z nami od: 22-01-2011

witam
ja mam 3 dzieci i w każdym przypadku miałam zapalenie piersi trwało to nawet 3 dni ale wiem,że najważniejsze jest ściąganie mleka jak najczęściej bo po jakimś czasie można stracić pokarm!!!
a jeśli chodzi o te zielone kupki to też jest normalne i też może potrwać dłużej i tu jest b.ważne zdrowe odżywianie mamy!
głowa do góry natura sobie poradzi i pozdrawiam:-):)

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,