Forum dyskusyjne

Damskie Sprawy » praca a ciaza

Przeczytaj Regulamin forum | Zobacz też:

Galeria użytkowników Mapka użytkowników Pytania i odpowiedzi

Przeglądaj forum

Działem "Damskie Sprawy" opiekują się: frelcia, marcheweczka

Strona główna » Damskie Sprawy » praca a ciaza

Nowy tematNowy post

Autor (Odpowiedzi: 2)
anek

Post #1

2006-01-26 20:41 (3 lata temu)

anek

Z nami od: 12-01-2006

czy ktos wie cos na temat agencji pracy tzn pracuje i jestem w 2 miesiacu ciazy w agencji jeszcze nie powiedzialam ale slyszalam ze agencja nie jest uprawniona do wydania mi jakichkolwiek dokumentow np gdybym starala sie o macierzynskie czyli maternity allowance poniewaz nie jest to moj bezposredni przlozony tylko tak jakby posrednik ale w koncu jestem u niego zarejestrowana i pracuje ponad 6 miesiecy majac peyslipy i placac tax wiec jak to jest prosze o odpowiedz dzieki

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

ATA80

Post #2

2006-06-13 16:51 (2 lata temu)

ATA80

Z nami od: 13-06-2006

JEZELI AGENCJE PODALAS DO HOME OFICE TO JEST TO TWOJ PRACODAWCA I JESLI PRACUJESZ JAKO PERNAMENT(NIE TEMPORARY)TO MASZ TAKIE SAME PRAWA JAK WSZYSTKIE KOBIETY BEDACE W CIAZY :-)

Do góry stronyOffline

magdah

Post #3

2006-07-10 22:41 (2 lata temu)

magdah

Z nami od: 10-07-2006

Dziewczyny, Maternity Allowance nalezy sie kazdej kobiecie ktora przez okres kwalifikacyjny placila skladki National Insurance. Nie ma znaczenia w jakim wymiarze pracy - permanent czy temporary. A pracodawca jest firma (agencja) ktora wystawia payslip. O ile pracowalas od szesciu miesiecy, moze nawet nalezec Ci sie SMP (Statutory Maternity Pay). Warto sie zainteresowac. O ile znasz angielski, wejdz na strone www.tiger.org.uk Pozdro
Madzia

Do góry stronyOffline