MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Porod... co was zaskoczylo?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 9 z 14 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 8 | 9 | 10 ... 12 | 13 | 14 ] - Skocz do strony

Str 9 z 14

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

amelia803

Post #1 Ocena: 0

2013-04-04 20:32:11 (12 lat temu)

amelia803

Kobieta

Z nami od: 26-10-2012

Dolacze sie;) Moj pierwszy porod byl 13 lat temu w pl troche bolu bo wszystko trwalo ok godz nie meczylam sie bardzo.Drugi porod byl tutaj w uk na poczatku ciaza przebiegala normalnie od 7 m-ca dostalam wysypki na rekach I brzuchu co bardzo swedzialo przepisali masc I przeszlo jednak zaczela mnie strasznie lewa noga bolec kulalam nie moglam chodzic(dramat) Przy wizycie powiedzialam o moim problemie ze moze mala jest zle odwrocona prosilam o usg ale moja polozna stwierdzila ze tak sie czasem zdarza hehe W dzien porodu dostalam szoku...mialam porod posladkowy zgodzilam sie na cesarke bo malenka mogla sie udusic co najdziwniejsze tydz wczesniej mnie badala I bylo wszystko ok.Taka rada dla przyszlych mam jesli cos zauwazycie nie tak zrobcie dodatkowe usg.Lekaze w uk to jakis zart! Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Samurajka

Post #2 Ocena: 0

2013-04-04 20:58:17 (12 lat temu)

Samurajka

Kobieta

Z nami od: 14-08-2010

Cytat:

2013-04-04 17:58:12, ewamik napisał(a):
1-sza córka rodzona w Grecji
między skurczami,grałam z mężem w karty. Siedzielismy w domu i nie zamierzałam jechac do szpitala na wariata.
Miałam skurcz,mąz zerkał w zegarek,a po wszystkim ja pytam-"kto teraz wychodzi?"
Po porodzie zeszłam z łózka,umyłam ręce,weszłam na wage i zwazyłam sie.właśnie straciłam 12kg :) Pielęgniarka przeżegnała sie.
I ja na piechotkę kilkanaście metrów,podreptałam do swojej sali,a mąz za mną niósł malutką Weronisie. waga-3700g 50cm wzrostu.
Druga córka rodzona w Polsce 4000g ,57cm.
wredne babska na porodówce.
Nie dałam rady przejśc z łóżka porodowego na drugie. Musieli mnie znieść i zawieźc na sale.
Mała ciekawostka. Mąz przez cała ciązę pierwszą,masował mi receptory na stopie odpowiadające ciąży. Tzw. receptorologia.
Z druga córką tak nie było.
BYc może to mi pomogło?

Fajnie sie czyta *THUMBS UP*
Gratuluje córeczek.
Nadzieja, to matka tych, którzy nie boją się rzucać myśli w daleką przyszłość. :*

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2013-04-04 21:00:15 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Samurajka

Post #4 Ocena: 0

2013-04-04 21:01:51 (12 lat temu)

Samurajka

Kobieta

Cytat:

2013-04-04 20:32:11, amelia803 napisał(a):
Dolacze sie;) Moj pierwszy porod byl 13 lat temu w pl troche bolu bo wszystko trwalo ok godz nie meczylam sie bardzo.Drugi porod byl tutaj w uk na poczatku ciaza przebiegala normalnie od 7 m-ca dostalam wysypki na rekach I brzuchu co bardzo swedzialo przepisali masc I przeszlo jednak zaczela mnie strasznie lewa noga bolec kulalam nie moglam chodzic(dramat) Przy wizycie powiedzialam o moim problemie ze moze mala jest zle odwrocona prosilam o usg ale moja polozna stwierdzila ze tak sie czasem zdarza hehe W dzien porodu dostalam szoku...mialam porod posladkowy zgodzilam sie na cesarke bo malenka mogla sie udusic co najdziwniejsze tydz wczesniej mnie badala I bylo wszystko ok.Taka rada dla przyszlych mam jesli cos zauwazycie nie tak zrobcie dodatkowe usg.Lekaze w uk to jakis zart! Pozdrawiam

Masz racje,nawet jesli odmowia,zawsze mozna zrobic prywatnie.
Nadzieja, to matka tych, którzy nie boją się rzucać myśli w daleką przyszłość. :*

Do góry stronyOffline

Samurajka

Post #5 Ocena: 0

2013-04-04 21:02:57 (12 lat temu)

Samurajka

Kobieta

Cytat:

2013-04-04 21:00:15, deco-Latifa napisał(a):
Samurajka ktory masz tydzien ?

16tyg+2

Do góry stronyOffline

berenika

Post #6 Ocena: 0

2013-04-04 21:14:07 (12 lat temu)

berenika

Kobieta

Z nami od: 30-12-2009

Samurajka moja rada nie czytaj za wielu poradników i nie słuchaj za wiele "porodowych historii"( ja ten błąd popełniłam)
Myśl o dziecku a nie o porodzie, na to przyjdzie czas na porodówce:-8

powodzenia

...zawsze warto być człowiekiem choć tak łatwo zejść na psy...

Do góry stronyOffline

ewamik

Post #7 Ocena: 0

2013-04-04 21:14:58 (12 lat temu)

ewamik

Kobieta

Z nami od: 30-10-2007

O kurcze,to Ty jeszcze szczupła jesteś!
Ja ćwiczyłam cała ciązę. Mąz kazał mi wykroki robić :) łaziłam ...ciągłe spacerki.
W końvu rodziłam córkę piłkarza.(1-wsza)
Po porodzie przyszła cała druzyna...nawet ci z ławki rezerwowych,a ja żałowałam,że w drużynie jest 11+8 chłopaków,bo juz miałam dośc tych pielgrzymek w te i nazad.Za to wycinek z gazety do dzisiaj przechowuję :)
Ćwicz samurajka :) będzie dobrze. Nie stresuj się.

Do góry stronyOffline

amelia803

Post #8 Ocena: 0

2013-04-04 21:18:40 (12 lat temu)

amelia803

Kobieta

Z nami od: 26-10-2012

Jasne ile porodow tyle historii ale tutaj inaczej lecza warto byc czujnym heheh Jasne ze nie mozna sie sugerowac cudzymi przezyciami z ciaza ale...Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

kociefraszki

Post #9 Ocena: 0

2013-04-04 21:22:38 (12 lat temu)

kociefraszki

Kobieta

Z nami od: 24-03-2011

Samurajka, nie bojaj sie! Ja rodzilam po 20 latach przerwy, co podobno wychodzi ze "jak pierwsze ino sie moze baba przy porodzie rozsypac w prochno". Zaczelo sie rano, skurcze w miare regularne, to sie spokojnie wykapalam, obskoczylismy z buta na male zakupy, posiedzialam na necie, a jak sie skurcze zagescily do 5-7 minut, to zadzwonilam do szpitala ze sie wybieramy. W szpitalu bylismy po 7 wieczorem, Karol urodzil sie 9:23, czyli nie bylo czasu umierac z bolu bo trzeba bylo rodzic. ;)

Co mnie zaskoczylo? Mlodziutka, cholernie fajna polozna, ktora wyglupiala sie razem z nami, zartowala na nasz dosc wariacki sposob, a w ogole ogolnie ciepla i niemal rodzinna atmosfera w jakiej to sie wszystko odbywalo. Porownujac z doswiadczeniami z PL.. brak porownania.

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Post #10 Ocena: 0

2013-04-04 21:25:28 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 9 z 14 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 8 | 9 | 10 ... 12 | 13 | 14 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,