Str 5 z 14 |
|
---|---|
uleczka | Post #1 Ocena: 0 2010-06-05 08:43:13 (15 lat temu) |
Z nami od: 26-07-2008 Skąd: manchester |
Ja tez calkiem milo wspominam swoj porod, a nie powiem stresa mialam strasznego, pierwsze dziecko, mamy pod reka brak, no i szpital- ja strasznie nie lubie jakos zle mi sie zawsze kojarzy, prawie urodzialm w karetce pielagniarz az sie spocil myslal ze nie dowiezie mnie do szpitala, 20 minut pozniej maly byl juz na swiecie, w sumie rodzilam jakies 1.5 godziny,od czasu kiedy mi wody odeszly, tata oczywiscie byl, przecial pepowine a rece mu sie trzesly niesamowicie i na koniec sie jeszcze poplakal ze wzruszenia, jego obecnosc nie byla jakos do konca planowana, ja zaczelam ponad miesiac przed terminem wiec nie mielismy dogranych szczegolow tak jakos wyszlo odruchowo i zdaje mi sie ze on bardziej byl przejety niz ja, bo ja w tym szoku to nie widzialam co sie dzieje dookola, salke do porodu mialam mala przytulna i tylko polozna, czysciutka laznienka, mila obsuga potem, troche mnie zaszkowalo jedzenie na drugi dzien a mianowicie na obiad bylo chyba cos curry i jakis groszek , co dla karmiacych mam to chyba niezbyt dobre, no ale coz jezeli komus nie przeszkadza to nie ma sie co czepiac ,a co do samej akcji porodowej to ja mialam nakryte brzucho do kolan i tylko polozna widziala to co trzeba, tata zbyt ciekawski nie byl i nie zagladal, coz on swoje zrobil wczesneij reszta to juz nie jego dziedzina ograniczyl sie do trzymania za reke i podtrzymywania na duchu,wiec dla mnie porod byl calkiem znosny w kazdym razie duzo lepszy niz puchnace nogi i ciagly bieg do toalety jakos po tym sie lzej zrobilo
![]() |
krakn | Post #2 Ocena: 0 2010-06-05 08:49:34 (15 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
"Porod... co was zaskoczyło?"
dziecko? :D Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
littleflower | Post #3 Ocena: 0 2010-06-05 09:27:40 (15 lat temu) |
Z nami od: 15-07-2008 Skąd: birmingham |
No wlasnie bole- 5 porodow naturalna droga- w tym jeden wywolywany gdzie rodzilam w sumie na sile bez pelnego rozwarcia co w sumie poszarpalo mi wnetrznosci -bol byl niesamowity- bylam pewna ze nie przezyje( z stad pozniejsze operacje) i nigdy nie krzyknelam, a przy zadnym nie dostalam zadnego znieczulenia , nic
ale wystarczy ze ktos "krzywo na mnie spojrzy", smutny film lub zobacze cos mutnego lub przeczytam a potrafie godzinami plakac ![]() zawsze bylam zdziwiona kiedy kobiety podczas porodu znajduja czas na krzyk za to kiedys dentyska cos robila mi z zebem- jakies leczenie po powrocie do domu tak zaczelo mnie bolec ze wylam jak opetana, pod oknem az sie ludzie zebrali, bolalo jak diabli i do tej pory wole porod niz wizyte u dentysty mimo e u dentysty znieczulenie daja ![]() "Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."
|
Post #4 Ocena: 0 2010-06-05 09:58:34 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #5 Ocena: 0 2010-06-05 10:01:27 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
|
|
kinga77 | Post #6 Ocena: 0 2010-06-05 10:03:48 (15 lat temu) |
Z nami od: 04-08-2008 Skąd: UK |
Cytat: 2010-06-05 09:27:40, littleflower napisał(a): No wlasnie bole- 5 porodow naturalna droga- w tym jeden wywolywany gdzie rodzilam w sumie na sile bez pelnego rozwarcia co w sumie poszarpalo mi wnetrznosci -bol byl niesamowity- bylam pewna ze nie przezyje( z stad pozniejsze operacje) i nigdy nie krzyknelam, a przy zadnym nie dostalam zadnego znieczulenia , nic ale wystarczy ze ktos "krzywo na mnie spojrzy", smutny film lub zobacze cos mutnego lub przeczytam a potrafie godzinami plakac ![]() zawsze bylam zdziwiona kiedy kobiety podczas porodu znajduja czas na krzyk za to kiedys dentyska cos robila mi z zebem- jakies leczenie po powrocie do domu tak zaczelo mnie bolec ze wylam jak opetana, pod oknem az sie ludzie zebrali, bolalo jak diabli i do tej pory wole porod niz wizyte u dentysty mimo e u dentysty znieczulenie daja ![]() ![]() ![]() ![]() Ja po perwszym porodzie swierdzilam wlasnie,ze zab mnie kiedys bardziej bolal ![]() |
kinga77 | Post #7 Ocena: 0 2010-06-05 10:08:19 (15 lat temu) |
Z nami od: 04-08-2008 Skąd: UK |
Ja rodzilam 3 razy w PL i raz tutaj,i wole tutaj, zdecydowanie.
|
ania_caterham | Post #8 Ocena: 0 2010-06-05 11:03:22 (15 lat temu) |
Z nami od: 06-05-2007 Skąd: Caterham |
Mnie zaskoczylo jak szybko dochodzi sie do siebie jesli porod jest naturalny, bez znieczulen i kaplikacji. Moja druga corcie urodzilam bez znieczulenia (wlasny wybor). Urodzilam, poszlam sie wykapac, ubralam sie, zjadlam wieeeelki obiad (co prawda zimny juz byl, ale jaki smaczny). Zapielam mala w fotelik samochodowy i juz dwie godziny po porodzie bylam w domu przed telewizorem z moja ulubiona herbata ogldajac Coronation Street.
|
berenika | Post #9 Ocena: 0 2010-06-05 12:08:02 (15 lat temu) |
Z nami od: 30-12-2009 Skąd: EM |
Mnie zaskoczył czas trwania porodu szłam na wywołanie i wszyscy mi powtarzali ze to szybko pójdzie 2godz i po krzyku!
A tu z 2godz zrobiło sie 30ci w finale poród kleszczowy na sali operacyjnej w znieczuleniu i w pełnej gotowości do cesarki(personel narzedzia itd) Przed porodem chciałam mieć co najmniej dwoje dzieci ale jak na razie nie potrafie zdecydowac sie na drugie. ...zawsze warto być człowiekiem choć tak łatwo zejść na psy...
|
Post #10 Ocena: 0 2010-06-05 12:11:23 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|