MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Cesarka a poród naturalny

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 6 z 7 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ] - Skocz do strony

Str 6 z 7

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

refleksja

Post #1 Ocena: 0

2009-08-05 17:28:16 (16 lat temu)

refleksja

Kobieta

Z nami od: 13-09-2008

Ja nie szukałam tego na YouTube. Znalazłam to kiedyś na stronie o porodach. Przypadkiem, bo się zastanawiałam już nad szpitalem i tak sobie krążyłam.

Myślę, że ten film pokazuje jak to wygląda z boku. Dostatecznie mnie to odstraszyło,ale jeśli trzeba będzie to nic nie poradzę.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2009-08-05 18:07:09 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Unwinka

Post #3 Ocena: 0

2009-08-06 11:01:04 (16 lat temu)

Unwinka

Kobieta

Z nami od: 15-11-2007

Cytat:

2009-08-05 15:37:09, Mieszko napisał(a):
Unwinka:
"To tyle ode mnie. Zatem jak wyżej, CC nie jest tak super fajna sprawa, to że pani A czuła się po CC wyśmienicie i mogła przenosić góry nie znaczy, że pani B, czy autorka pierwszego posta będzie się czuła podobnie, i właśnie to powinna sobie uświadomić, aby później się nie żalić, jak to ona źle wybrała."

Ale też nie znaczy, że będzie się czuła tak źle jak Ty. Póki co z wypowiedzi wynika, że tak czy siak będzie okropnie bolało i kobieta na bank będzie miała jakieś powikłania. MagicSunny ma rację - każda z nas opowiada inną historię, bo jest ich tyle ile kobiet.

Jak wyżej cytujesz, interpretuj tekst poprawnie. Właśnie piszę, że MOŻE, ALE NIE MUSI czuć się jak ja, jak i MOŻE, ALE NIE MUSI CZUĆ SIĘ jak dziewczyny z historii przedstawionych w początkowych postach wątku.

Cytat:
Póki co z wypowiedzi wynika, że tak czy siak będzie okropnie bolało i kobieta na bank będzie miała jakieś powikłania.

Z mojej wypowiedzi?
Bolało będzie, bo poród to nie piknik i każda kobieta bojąca się bólu porodu naturalnego powina sobie to uświadomić!! Czy to cesarka czy SN bólu się nie wyeliminuje... no sorry
Powikłania może i mieć po np. jak moja koleżanka porodzie
naturalnym i 32 szwach, jak i po CC..

Cytat:
MagicSunny ma rację - każda z nas opowiada inną historię, bo jest ich tyle ile kobiet.

I dlatego właśnie napisałam :
Zatem jak wyżej, CC nie jest tak super fajna sprawa, to że pani A czuła się po CC wyśmienicie i mogła przenosić góry nie znaczy, że pani B, czy autorka pierwszego posta będzie się czuła podobnie, i właśnie to powinna sobie uświadomić, aby później się nie żalić, jak to ona źle wybrała."
W skrócie napiszę - przebieg jakiejkolwiek formy porodu/ dojście do formy po porodzie zależy od predyspozycji kobiety.

UGH
AU

[ Ostatnio edytowany przez: Unwinka 06-08-2009 11:01 ]

Do góry stronyOffline

iwonap

Post #4 Ocena: 0

2009-08-19 14:29:49 (16 lat temu)

iwonap

Kobieta

Z nami od: 24-07-2007

Tyle zdań ile nas.
Ja jestem i byłam za cesarką. Mialam jedną, nieplanowaną w ogole - wyszlo w trakcie (brak postepu porodu). Od tamtego czasu uwazam, że to wybawienie dla kobiety, i kazda ktora chce, powinna móc ją mieć.
Za pare tygodni rodzę kolejne dziecko. A raczej rodzą je za mnie lekarze, bo udalo mi sie wywalczyc kolejną cesarke (mimo braku wskazań medycznych).
Kazda historia jest inna, wiec nie ma co porownywac. Ja po swojej pierwszej cesarce wyszlam po 2 dniach do domu, a po 5 juz prowadzilam samochod. Nie przelezałam w łózku ani minuty. Jakby sie w ogole nic nie stalo.
Nie oznacza to jednak, że kazdy tak bedzie miał, bo kazdyporod jest inny i nie ma sie co sugerowac opowieściami kolezanek czy znajomej koleżanki sąsiadki itp.

[ Ostatnio edytowany przez: iwonap 19-08-2009 14:30 ]

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Post #5 Ocena: 0

2009-08-19 14:43:48 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

violcia2403

Post #6 Ocena: 0

2009-08-23 12:28:42 (16 lat temu)

violcia2403

Konto usunięte

Witam! Ja rodziłam naturalnie, wszystko trwało 8 godzin. Bez znieczulenia i dałam radę :) Fakt- bolało, ale jak tylko zobaczyłam moje maleństwo, zapomniałam o całym bólu.
Były momenty, w których marzyłam żeby lekarz powiedział że zrobią cesarke... Po wszystkim gdy zawieźli mnie na salę poporodowąi zobaczyłam babeczki, które były po cesarce, dziękowałam Bogu że mnie to nie spotkało :) Ciągle leżały, ledwo co się ruszały a maleństwo przynosili im tylko do karmienia. A ja swoją pociechę miałam calutki czas przy sobie :) Czeka mnie kolejny poród i mam nadzieję że bedzie wszystko Ok i znów urodzę siłami natury :) Pozdraiwam wszystkie mamusie i te brzuchate ;)
Odszedłeś... zanim tak naprawdę się pojawiłeś... :( 14 grudnia 2009r. [*] Mateuszek...

Do góry stronyOffline

aniolek_79

Post #7 Ocena: 0

2009-08-29 08:57:07 (16 lat temu)

aniolek_79

Kobieta

Z nami od: 13-03-2009

Witam ponownie. Dziękuje za czynny udział i wypowiedzi. Jestem po wizycie u kardiologa. Serce jak dzwon. Wady które miałam w dzieciństwie są zaleczone. Nic mi nie dolega. Więc nastawiam się na poród naturalny. Jakoś przestałam się bać. Wiem, że będzie boleć ale to tylko pare godzin. Nie ja pierwsza i nie ostatnia. Prawdopodobnie poproszę o basen. Ale jeszcze pozostało 3mies.

Do góry stronyOffline

littleflower

Post #8 Ocena: 0

2009-08-29 09:05:34 (16 lat temu)

littleflower

Kobieta

Z nami od: 15-07-2008

ja tez polecam porod naturalny, urodzilam tak 5 dzieci i przezylam chociaz do wielkich nie naleze, przy pierwszych trzech porodach moja waga byla 64 kilo i to po przybyciu 20-24 kilo, a mimo to dalam rade, najwazniejsze jest nie panikowac na sali, to tylko wyolbrzymia nasz bol i przedluza wszystko, takze oddechy sa wazne,
CC jak by nie bylo to operacja , narkoza a to nie zawsze sluzy naszemu zdrowiu, nawet jak za 1 razem bylo ok za drugim moga byc powiklania, i nie wierze ze ktos tak szybko dojdzie do kondycji jak po SN nawet z niewielkimi nacieciami,
za dlugo nalezalam sie na porodowkach i napatrzylam :-):-)
"Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer MSN MessengerNumer gadu-gadu

Post #9 Ocena: 0

2009-08-29 09:22:44 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

littleflower

Post #10 Ocena: 0

2009-08-29 09:48:29 (16 lat temu)

littleflower

Kobieta

Z nami od: 15-07-2008

jeszcze czasami jest stosowana pelna narkoza, kilka miesiecy temu pod koniec maja moja szwagierka wlasnie tak rodzila,
"Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer MSN MessengerNumer gadu-gadu

Strona 6 z 7 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,