MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Cesarka a poród naturalny

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 7 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ] - Skocz do strony

Str 2 z 7

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

kksiezniczka

Post #1 Ocena: 0

2009-08-02 14:34:21 (16 lat temu)

kksiezniczka

Kobieta

Z nami od: 22-12-2006

Cytat:

2009-08-02 14:27:53, aniolek_79 napisał(a):
Bardzo dziękuje za porady. Widzę że prawie każdy woli poród naturalny. Moja przyjaciółka i moja bratowa obie miały cesarke i obie powiedziały że to był dobry wybór dla nich. Nikt nie pisze o komplikacjach przy porodzie naturalnym itd. Szcerze ja boje się porodu naturalnego :-?, ale jeśli tak mi powiedzą że mam rodzić nie będę miała wyjścia.

e tam.Kobiety rodzą naturalnie od tysiącleci.A jeszcze teraz przeciez istnieje coś takiego jak opieka lekarska,w Anglii nienajgorsza.Przynajmniej ja nie narzekalam jak rodzilam.
...Wehikuł czasu to byłby cud...

Do góry stronyOnline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

littleflower

Post #2 Ocena: 0

2009-08-02 14:49:31 (16 lat temu)

littleflower

Kobieta

Z nami od: 15-07-2008

porod naturalny, juz dwie - trzy godz po nim moglam zajac sie wlasnym dzieckiem,
cesarka jakby nie bylo to jednak zabieg operacyjny i narkoza , a nie kazdy ja dobrze znosi,
"Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer MSN MessengerNumer gadu-gadu

Post #3 Ocena: 0

2009-08-02 14:52:56 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

anetka_sweet

Post #4 Ocena: 0

2009-08-02 15:03:16 (16 lat temu)

anetka_sweet

Kobieta

Z nami od: 15-06-2009

ja rodzilam naturalnie i skoro pytasz o omplikacje to prosze na zyczenie:)rodzilam 24h nie mialam rozwarcia ale lekarz nie chcial podjac decyzji o cesarce i ejstem mu za to wdzieczna,choc moj maluszek byl owiniety 2 razy wokol szyi pepowina i urodzil sie w zamartwicy ale doprowadzili go do "porzadku"a mi sie nei chcialo odkleic lozysko i pod narkoza lyzeczkowali.przy bolach strasznie chcialam miec ta cesarke juz zeby sie nie emczyc ale pozniej bylam w stanie sie zajac maluszkiem w przeciwienstwie do kobiet ktore mialy cesarke.strasznie sie meczyly.szwy ciagnely.mialy problem z kamieniem dziecka i podiesieniem na rece nie wspominajac juz o czynnosciach pielegnacyjnych.moim zdaniem jesli neima przeciwskazac to naturalny porod o stokroc lepszy

Do góry stronyOffline

evasta4

Post #5 Ocena: 0

2009-08-02 15:03:54 (16 lat temu)

evasta4

Kobieta

Z nami od: 12-06-2008

Cytat:

2009-08-02 14:52:56, zajaczek432 napisał(a):
Cytat:

2009-08-02 14:49:31, littleflower napisał(a):
porod naturalny, juz dwie - trzy godz po nim moglam zajac sie wlasnym dzieckiem,
cesarka jakby nie bylo to jednak zabieg operacyjny i narkoza , a nie kazdy ja dobrze znosi,

mialam cesarke bez narkozy..
ale musialam pozniej lezec 12h plackiem,nie mozna nawet glowa ruszyc:-?a synek czekal na mame w inkubatorze zamiast leniuchowac na maminym brzuchu;-)
No wlasnie i to jest chyba najwiekszy minus przy CC:-?

[ Ostatnio edytowany przez: evasta4 02-08-2009 15:05 ]

"(...)Ślubujesz mi uśmiech przy porannej kawie,parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę(...)".

Do góry stronyOffline

evasta4

Post #6 Ocena: 0

2009-08-02 15:06:03 (16 lat temu)

evasta4

Kobieta

Z nami od: 12-06-2008

Cytat:

2009-08-02 15:03:16, anetka_sweet napisał(a):
ja rodzilam naturalnie i skoro pytasz o omplikacje to prosze na zyczenie:)rodzilam 24h nie mialam rozwarcia ale lekarz nie chcial podjac decyzji o cesarce i ejstem mu za to wdzieczna,choc moj maluszek byl owiniety 2 razy wokol szyi pepowina i urodzil sie w zamartwicy ale doprowadzili go do "porzadku"a mi sie nei chcialo odkleic lozysko i pod narkoza lyzeczkowali.przy bolach strasznie chcialam miec ta cesarke juz zeby sie nie emczyc ale pozniej bylam w stanie sie zajac maluszkiem w przeciwienstwie do kobiet ktore mialy cesarke.strasznie sie meczyly.szwy ciagnely.mialy problem z kamieniem dziecka i podiesieniem na rece nie wspominajac juz o czynnosciach pielegnacyjnych.moim zdaniem jesli neima przeciwskazac to naturalny porod o stokroc lepszy
Zgadzam sie,oczywiscie jesli nie ma zadnych przeciwwskazan!
"(...)Ślubujesz mi uśmiech przy porannej kawie,parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę(...)".

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2009-08-02 15:06:17 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

anetka_sweet

Post #8 Ocena: 0

2009-08-02 15:16:14 (16 lat temu)

anetka_sweet

Kobieta

Z nami od: 15-06-2009

hmm..moze masz racje..moze sie troche zagalopowalam.ale chciala jakis opis komplikacji.ale to tylko moje a wiekszosc kolezanek ktore rodzily naturalnie nie mialy zadnych komplikacji.ale wiele tez zalezy od stanu zdrowia kobiety

Do góry stronyOffline

aniolek_79

Post #9 Ocena: 0

2009-08-02 15:42:37 (16 lat temu)

aniolek_79

Kobieta

Z nami od: 13-03-2009

:-o jakoś dam radę. Teściowa namawia męża by on mnie namawiał na poród normalny. Ja się bardzo boje bo jak byłam mała to kardiolog powiedział mojej mamie że mam słabe serce itd. Teraz mam problemy, bardzo szybko sie męczę. wejście na 2 piętro to dla mnie katastrofa. Tak było od samego początku. Zobaczymy w końcu nie ja jestem lekarzem. Na opiekę nie narzekam. Czekam właśnie na wizytę u kardiologa. Echo już mi robili

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #10 Ocena: 0

2009-08-02 15:55:20 (16 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

To ja sie podlacze do tych "peanow" na rzecz natury ;-).
Warto przedyskutowac przewidywana wage dziecka (po usg mozna okreslic), jesli jest duze, to poczatkiem porodu mozna byc tak zmeczonym, ze brak sil na koncowke.
Do tego dochodza spore obrazenia, wiec troche dluzej sie czlowiek zbiera.
No i kwestia indywidualna, jak sie przechodzi porod, podpytaj mamy, babci, siostry, powinno byc podobnie.

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 7 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,