MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Opuszczenie tabletek....

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

Str 2 z 6

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

julpitanek

Post #1 Ocena: 0

2009-01-09 17:06:11 (16 lat temu)

julpitanek

Kobieta

Z nami od: 31-07-2008

tak ja bylam u zwyklego lekarza,powiedzialam mu ze w pl bralam te tabletki i chce takie same.Zapytal o kilka rzeczy zmierzyl cisnienie i dal recepte na 3 miesiace ktora zrealizowalam w normalnej aptece.Teraz tylko wypelniam taki druczek w pzrychodni i daje w okienku a za 48 godz mam recepte:-D

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

AGALON

Post #2 Ocena: 0

2009-01-09 17:07:28 (16 lat temu)

AGALON

Konto usunięte

W Family Planning doradza Ci jakie sa metody, ich plusy i minusy, ale wydawac moga tylko tabletki. Jesli interesuja Cie plastry, zastrzyki, implant badz spirala to tylko u swojego GP.

Do góry stronyOffline

ewamik

Post #3 Ocena: 0

2009-01-09 17:19:37 (16 lat temu)

ewamik

Kobieta

Z nami od: 30-10-2007

tak,test w tesco można kupic juz za 8f.
Widze,że zonglowałas tymi tabletkami i brałas sobie..od przypomnienia do przypomnienia.Jak wiesz,tak nie wolno robić.
MOżna niexle sobie narobic w organiźmie.
Byc może rozregulowałas sobie organizm czyli gospodarkę hormonalną i dlatego masz jak masz.
Powiem Ci,ze ja kiedys gdy brałam hormony,to po 2 mies dopiero wychodziły skutki uboczne czyli mdłości,wymioty,stany lękowe i nerwówka.
Kup test jutro albo dzisiaj i zrób test.Nie jest konieczne robic rano.Ja swoje testy,które wyszły na + robiłam po południu.Jednak rano jest pewne i...gdy pójdziesz do toalety,to odczekaj ten pierwszy strumień.Jak mi mówił lekarz.
Mam nadzieję,że test wyjdzie pomyslnie....czyli tak jak bys sobie tego życzyła

Do góry stronyOffline

Saszaa88

Post #4 Ocena: 0

2009-01-09 17:40:30 (16 lat temu)

Saszaa88

Kobieta

Z nami od: 09-01-2009

Dzieki za info:-)czyli jak ja mam jeszcze ten okres to moge jutro zrobic sobie test nio rano to raczej mało prawdopodobne ze sobie go zrobie ale popołudniu moge czy moge też wieczorem??nio tak wiem zawaliłam strasznie z tymi tabletkami...poprostu niewziełam tych trzech ostatnich tabletek gdyż wyjechałam i nieumyślnie je zostawłam po powrocie dopiero wieczorem zorientowałąm sie ze ich niemam....wiem jedynie tyle ze dostałam okres 3 dni wczesniej dlatego ze ominełam te 3 dni... tylko martwie sie właśnie o te dziwne krawienie i te moje złe samopoczucie:(

Do góry stronyOffline

meggi1

Post #5 Ocena: 0

2009-01-09 17:45:57 (16 lat temu)

meggi1

Kobieta

Z nami od: 29-09-2008

sorki za glupie pytanie a tabletki antykoncepcyjne po angielsku to?i sorki;-)

Do góry stronyOffline

evasta4

Post #6 Ocena: 0

2009-01-09 17:46:50 (16 lat temu)

evasta4

Kobieta

Z nami od: 12-06-2008

Ja na nic bym nie czekala,tylko od razu biegla po test ciazowy i robila.Bedziesz miec spokoj no i na co tu czekac i dywagowac?
A tak swoja droga,jesli zapominasz o tabletkach,polecam plastry Evra,przyklejasz i na tydzien masz spokoj(o ile nie jestes w ciazy).:-)
"(...)Ślubujesz mi uśmiech przy porannej kawie,parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę(...)".

Do góry stronyOffline

meggi1

Post #7 Ocena: 0

2009-01-09 17:49:25 (16 lat temu)

meggi1

Kobieta

Z nami od: 29-09-2008

A tak swoja droga,jesli zapominasz o tabletkach,polecam plastry Evra,przyklejasz i na tydzien masz spokoj(o ile nie jestes w ciazy).:-)
a czy te plastry dostane w sklepie czy poprostu musze poprosic o recepte?

Do góry stronyOffline

julpitanek

Post #8 Ocena: 0

2009-01-09 17:49:37 (16 lat temu)

julpitanek

Kobieta

Z nami od: 31-07-2008

nie ma co sie martwic na zapas,widzisz ja zawsze trzymam sie powiedzenia,,nic nie dzieje sie bez przyczyny";-)Widocznie tak musialo byc ze zapomnialas tych tabletek.Ja po pierwszej ciazy balam sie brac tabletek bo myslalam ze przytyje ,nie planowalam jedak wiecej dzieci i coz stalo sie...a dzis procz cudnego synka mam przepiekna coreczke i nie wyobrazam sobie zycia bez nich:-D

Do góry stronyOffline

ewamik

Post #9 Ocena: 0

2009-01-09 17:51:36 (16 lat temu)

ewamik

Kobieta

Z nami od: 30-10-2007

no własnie EVRA tyle,że ja po EVRA tak paskudnie reagowałam ale kto może brac hormony to tylko plasterki i oby nie zapominac zmienic plasterka :-)
Mysle,że nie jesteś w ciąży,naprawdę.Ostatnio gdy sięgnęłam po tabletki,to juz po 8dniach je odstawiłam.Po 3dniach pojawiło sie takie plamienie 3-dniowe,troszke mi się wszystko rozregulowało ale teraz jest ok

Do góry stronyOffline

evasta4

Post #10 Ocena: 0

2009-01-09 18:00:51 (16 lat temu)

evasta4

Kobieta

Z nami od: 12-06-2008

Oczywisicie,ze musisz miec recepte-toz to tez hormony;-)
Mnie dal recepte lekarz GP,plastry bralam dlugo przed urodzeniem corci,jestem zadowolona no i nie obciazaja ukladu pokarm. jak tabletki.
"(...)Ślubujesz mi uśmiech przy porannej kawie,parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę(...)".

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,