24-08-2005, Anonim wrote:
Jak nie ma zasilku po urodzeniu jak jest!!!£500 na zakup najpotrzebniejszych rzeczy dla dzidziusia.Musisz ja zlozyc przed ukonczeniem 3 miesaca zycia dziecka.O forme zadzwon do IR.PS Na kiedy masz termin?
Przeglądaj forum |
Działem "Damskie Sprawy" opiekują się: frelcia, marcheweczka |
|
Strona główna » Damskie Sprawy » ciaza w Wielkiej Brytanii |
| Autor | Strona: 2 z 2 |
|---|---|
| angel | Post #1 2005-08-24 20:20 (3 lata temu) |
Z nami od: 17-08-2005 |
Cytat: 24-08-2005, Anonim wrote: Jak nie ma zasilku po urodzeniu jak jest!!!£500 na zakup najpotrzebniejszych rzeczy dla dzidziusia.Musisz ja zlozyc przed ukonczeniem 3 miesaca zycia dziecka.O forme zadzwon do IR.PS Na kiedy masz termin? Dorota
|
| Anonim | Post #2 2005-08-25 11:17 (3 lata temu) |
|
Uczestnik nie jest zarejestrowany |
ty, anonim, nie kloc sie jak nie wiesz dokladnie
to 500 funtow to zasilek dla osob ktore maja bardzo niskie zarobki i nie przysluguje kazdemu. btw, nazywa sie to sure start maternity grant warunki jakie nalezy spelnic: You can get a Sure Start Maternity Grant if you or your partner receive any of the following: Income Support income-based Jobseeker’s Allowance Pension Credit Child Tax Credit at a rate higher than the family element Working Tax Credit where a disability or severe disability element is included in the award and if one of the following applies to you: you’re pregnant or have given birth within the last three months you’ve adopted a child within the last three months and the child is less than one year old you and your husband or wife have been granted a parental order for a surrogate birth within the last three months Rrrr |
| Anonim | Post #3 2005-09-05 14:29 (3 lata temu) |
|
Mój mąż od czterech miesięcy pracuje w UK. Na razie nie jest zatrudniony na stałe. Pracuje przez agencje. Ja jestem w 5 miesiacu ciąży. W Polsce jestem zatruniona, przebywam teraz na zwolnieniu lekarskim. Muszę leżeć.W październiku chce jechać do męża. Proszę o pomoc. Co muszę załatwić, żeby bez problemu rodzić w Anglii? Czy będę mi przysługiwały jakieś pieniądze za urodzenie dziecka i potem na dziecko?Czy w Polsce mogę być nadal zatrudniona?Do końca ciąży będę na zwolnieniu, a potem na macierzyńskim i wychowawczym. Z góry dzięki |
| Anonim | Post #4 2005-09-05 15:07 (3 lata temu) |
|
Cytat: Czy będę mi przysługiwały jakieś pieniądze za urodzenie dziecka i potem na dziecko?Czy w Polsce mogę być nadal zatrudniona?Do końca ciąży będę na zwolnieniu, a potem na macierzyńskim i wychowawczym. Z góry dzięki normalnie to dzieci rodzi sie dla innych powodow i za urodzenie ich nikt nikomu nie placi maz sie moze starac o child benefit i tax credits. ale nie znaczy to ze je dostanie. poczekaj az urodzisz, potem niech on zlozy wniosek i wtedy okaze sie czy wam przysluguje cos czy nic. wszystko zalezy od indywidualnych okolicznosci. przy czym - na ChB macie mala szanse jesli ty i dziecko bedziecie w PL. ChB przysluguje jedynie dzieciom w UK i tym ktorych rodzice pracuja w UK a owe dzieci chodza do szkoly w innym kraju. jesli nie chodzi do szkoly to nie ma zadnego sensownego powodu zeby przebywac poza UK. bedziesz musiala sie starac o zasilki w PL. |
| Anonim | Post #5 2005-09-05 15:30 (3 lata temu) |
|
..normalne, że dzieci rodzi się z innych powodów. Bardzo cieszę się, że jestem w ciąży, bo długo staraliśmy się o dziecko.
Jednak, dlaczego nie skorzystać z pomocy, skoro można? W Polsce nie mamy takiej szansy. Ja mam zamiar zostać w Anglii przez jakiś czas. Po prostu w polsce chcę być po urodzeniu na macierzyskim i potem wychowawczym (bezpłatnym). I tak w firmie w której pracuje w Polsce szykują się zwolnienia, więc jakbym wróciła to od razu poszłabym na odstrzał. Jak dzidziuś podrośnie to chce pójść do pracy w Anglii. To znaczy, że mój mąż powinien być zatrudniony na stałę, żebyśmy mogli się starać o jakąś pomoc? Czy ja musze się gdzieś w Anglii rejestrować? Jak byliśmy u lekarki w Anglii to powiedziała, że muszę mieć wszystko na siebie a nie na męża. |
Post #6 2005-09-05 15:44 (3 lata temu) |
|
|
przewertuj FORMALNOSCI I FINANSE tam jest mnustwo na temat dofinansowania na dzieci w uk
|
| Anonim | Post #7 2005-09-24 11:29 (3 lata temu) |
|
a ja chcialam sie zorientowac, czy moze ktos wie czy jest mozliwe zatrudnienie w Anglii kobiety ktora jest juz w ciazy(pierwszy trymestr), chociazby na pol etatu, pomozcie, to dla mnie wazne
swanka |