pozdrowienia czekam na odpowiedz
Przeczytaj Regulamin forum | Zobacz też:
Przeglądaj forum |
Działem "Damskie Sprawy" opiekują się: marcheweczka |
|
Strona główna » Damskie Sprawy » ciaza w Wielkiej Brytanii |
| Autor | (Odpowiedzi: 20) |
|---|---|
| Anonim | Post #1 2005-06-24 15:43 (3 lata temu) |
|
Uczestnik nie jest zarejestrowany |
miesiac temu przyjechalam do Angli,a na ostatniego lipca spodziewam sie dziecka,i mam zamiar tu urodzic.moj chlopak jest tu juz 3 miesiace i pracowal na part-time,od wczoraj dostal stala prace.czy naleza nam sie child benefit i child credit tax lub jakies inne zapomogi.chcialabym tez wyjechac z nia jeszcze w tym roku do Polski na pare miesiecy i niewiem jakie dokumenty sa potrzebne dziecku do przekroczenia granicy,slyszalam ze mozna wpisac do paszportu,tylko kto mi to moze wpisac??
pozdrowienia czekam na odpowiedz |
| sasj | Post #2 2005-06-25 11:47 (3 lata temu) |
Z nami od: 18-02-2005 |
aby przekroczyc granice potrzebujesz paszport lub wpis do paszportu,na to sie czeka bardzo dlugo(okolo 6miesiecy),natomiast jesli chcesz wyjechac z dzieckiem w krotszym terminie mozesz zrobic dziecku paszport w jedna strone.(tzw.wyjazdowke)na wyjazdowke czeka sie do 2 tygodni i bedzie ci potrzebny akt urodzenia dziecka.oczywiscie tego typu sprawy zalatwia sie w konsulacie.
praska aga.
|
| Anonim | Post #3 2005-07-01 08:44 (3 lata temu) |
|
dzieki za pomoc i pozdrawam
|
| Anonim | Post #4 2005-07-01 19:43 (3 lata temu) |
|
i chba należy ci sie child benefit, ale child tax credit dopiero po roku.
możesz sie upewnić pod: www.networkpl.com/subdomains/kasa/modules.php?name=Feedback wystarczy wysłać formularz lub zadzwonić |
| Anonim | Post #5 2005-08-05 10:59 (3 lata temu) |
|
hey. Ma pytanko. Mieszkamy z mezem w Londynie. Ja nie pracuje a moj maz przepracowal tutaj prawie rok na plnym etacie (zarejestrowany w Home Office, placi podatki itp.) I tutaj moje ptanko: czy gdybym urodzila teraz dzidziusia to przyslugiwaly by nam jakies swiadczenia? O child benefit juz wiem
|
| Rrrr | Post #6 2005-08-05 11:04 (3 lata temu) |
Z nami od: 04-07-2005 Skąd: UK |
child benefit i child tax credit - ten ostatni w zaleznosci od wysokosci zarobkow. mozesz sie o nie ubiagac w Inland Revenue.
|
| Anonim | Post #7 2005-08-05 11:20 (3 lata temu) |
|
wielki dzieki! a czy jest tutaj cos takiego jak jakis zasilek po porodzie?
|
| Anonim | Post #8 2005-08-05 13:06 (3 lata temu) |
|
kobieto, ile Ty tych zasilkow chcesz??? 2 to za malo?
nie ma zasilku po porodzie. ciesz sie za za szpital nie musisz placic... |
| Anonim | Post #9 2005-08-05 13:21 (3 lata temu) |
|
ooojjjj!
|
| Anonim | Post #10 2005-08-24 19:56 (3 lata temu) |
|
Jak nie ma zasilku po urodzeniu jak jest!!!£500 na zakup najpotrzebniejszych rzeczy dla dzidziusia.Musisz ja zlozyc przed ukonczeniem 3 miesaca zycia dziecka.O forme zadzwon do IR.PS Na kiedy masz termin?
|