Str 2 z 2 |
|
---|---|
aniar2210 | Post #1 Ocena: 0 2011-07-20 19:56:02 (14 lat temu) |
Z nami od: 20-07-2011 Skąd: pl |
bo sa wycofane ,tylko w czechach dostepne
|
aniar2210 | Post #2 Ocena: 0 2011-07-20 19:58:12 (14 lat temu) |
Z nami od: 20-07-2011 Skąd: pl |
Cytat: 2011-07-20 19:56:02, aniar2210 napisał(a): bo sa wycofane ,tylko w czechach dostepne ale słyszałam ze od miesiaca tez juz stopniowo wycofuja tak ze napewno tez juz nie beda dostepne |
Nie_z_tej_bajki | Post #3 Ocena: 0 2011-07-20 20:01:54 (14 lat temu) |
Z nami od: 23-08-2010 Skąd: Tam, gdzie pachnie kawą ;-) |
W Czechach tez sa na recepte.
Nie myśl o szczęściu. Nie przyjdzie - nie zrobi Ci zawodu.... Przyjdzie - zrobi niespodziankę :D.
W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!!
![]() |
midian25 | Post #4 Ocena: 0 2011-07-20 20:03:30 (14 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: chrom biograficzny - faktycznie pomaga na słodycze ![]() Chyba organiczny. Kiedyś brałam, jeszcze na studiach. Kupiłam z rozpędu duże opakowanie chyba 100 tabletek, brałam przez kilka dni po czym przestałam. Apetyt faktycznie spadł, ale miałam straszne bóle i zawroty głowy, mroczki przed oczami, szczególnie wieczorem i do tego spuchła mi wątroba i strasznie bolała. Za dużo tego wystąpiło, żeby kontynuować, zwłaszcza, że odchudzać na dobrą sprawę się nie musiałam. Resztę tabsów oddałam mamie, ale u niej było podobnie- bóle i zawroty głowy już po kilku dniach kuracji, więc specyfik wylądował w koszu. Jak dla mnie to strata pieniędzy. Zresztą, do prawidłowego funkcjonowania organizmu są potrzebne naprawdę śladowe ilości chromu, nadmiar szkodzi, zwłaszcza, że jego oddziaływanie na organizm nie zostało do końca poznane. "Gotta move out! Keep him at bay kurrrde"
|
kociefraszki | Post #5 Ocena: 0 2011-07-20 20:30:47 (14 lat temu) |
Z nami od: 24-03-2011 Skąd: Keadby |
Chrom powstrzymuje napadowy glod, to samo mozna osiagnac unikajac produktow o wysokim indeksie glikemicznym. Mechanizm jest prosty - wpada produkt mocno weglowodanowy, organizm musi sobie poradzic z odniesionym poziomem cukru we krwi, wiec nastepuje wyrzut insuliny. Pozwala to nadmiar energii zagospodarowac, ale z kolei pojawia sie obnizenie poziomu cukru we krwi wiec organizm wola o papu i... jestesmy glodni. Jedzenie produktow o niskim indeksie glikemicznym (dieta diabetykow) chroni przed wahaniami poziomu cukru we krwi i akcji z insulina w roli glownej - nie odkladamy nadmiaru energii, nie odczuwamy naglego glodu. Zasada 5 niewielkich posilkow dziennie zapewnia staly, ale nie gwaltowny naplyw energii. Sam chrom nie ratuje, tylko pomaga. To suplement a nie remedium.
|
|
|
zeluchna | Post #6 Ocena: 0 2011-07-20 22:42:09 (14 lat temu) |
Z nami od: 05-12-2008 Skąd: gdzies gdzie nie zna mnie nikt |
Cytat: 2011-07-20 20:03:30, midian25 napisał(a): Cytat: chrom biograficzny - faktycznie pomaga na słodycze ![]() Chyba organiczny. Kiedyś brałam, jeszcze na studiach. Kupiłam z rozpędu duże opakowanie chyba 100 tabletek, brałam przez kilka dni po czym przestałam. Apetyt faktycznie spadł, ale miałam straszne bóle i zawroty głowy, mroczki przed oczami, szczególnie wieczorem i do tego spuchła mi wątroba i strasznie bolała. Za dużo tego wystąpiło, żeby kontynuować, zwłaszcza, że odchudzać na dobrą sprawę się nie musiałam. Resztę tabsów oddałam mamie, ale u niej było podobnie- bóle i zawroty głowy już po kilku dniach kuracji, więc specyfik wylądował w koszu. Jak dla mnie to strata pieniędzy. Zresztą, do prawidłowego funkcjonowania organizmu są potrzebne naprawdę śladowe ilości chromu, nadmiar szkodzi, zwłaszcza, że jego oddziaływanie na organizm nie zostało do końca poznane. ![]() ![]() ![]() ![]() .....
|