Prawo jazdy dla kaĹźdego

Forum dyskusyjne

Damskie Sprawy » Poród w Angli

Przeczytaj Regulamin forum | Zobacz też:

Galeria użytkowników Mapka użytkowników Pytania i odpowiedzi

Przeglądaj forum

Działem "Damskie Sprawy" opiekują się: marcheweczka

Strona główna » Damskie Sprawy » Poród w Angli

Nowy tematNowy post

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Autor Strona: 2 z 3
zlosnica2005

Post #1

2008-09-18 16:15:21 (2 miesiące temu)

zlosnica2005

Kobieta

Z nami od: 18-09-2008

Oj ja zamierzam rodzić w Anglii i też mam obawy.
Pozciesza mnie to, że moja koleżnka urodziła w Anglii zdrową córeczkę i to daje mi nadzieję że u nas wszystko też będzie dobrze.
Przeraza mnie to, że tutaj opieka nad ciężarną i sam poród róznią się tak znacząco od tych w Polsce.
[url=][img][/img][/url]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

agusia30

Post #2

2008-09-18 16:36:07 (2 miesiące temu)

agusia30

Kobieta

Z nami od: 26-06-2008

mam pytanie do mam, ktore juz rodzily w anglii. a mianowicie co trzeba ze soba zabrac do szpitala?;-)

Do góry stronyOffline

czarodziejka

Post #3

2008-09-18 17:16:22 (2 miesiące temu)

czarodziejka

Kobieta

Z nami od: 31-01-2008

nalezy zabrac ubranka dla dzidziusia i dla Ciebie.Najwazniejsze- zabierz notes który połozna do tej pory wypełniała podczas kazdej twojej wizyty.Dla siebie wez przybory toaletowe:ręcznik lub 2, grzebień, mydło, pasta i szczotka do zębów, szampon itp. ,podpaski lub wkładki higieniczne,siatkowe majtki, które po porodzie podtrzymują opatrunki( choc tez otrzymasz je w szpitalu), 1-2 koszule ( typu nocne) lub pizama najlepiej rozpinana abys mogła wygodnie karmic piersią,klapki,bieliznę i wygodneubranie na wyjscie ze szpitala-najlepszy jest dres :) ( niestety nie od razu wskoczysz w jeansy :) ).
Dla dziecka : bawełniane kaftaniki lub body ok 3 szt., ok.2-3 szt.śpioszki- dobrze jest kupić takie, w których istnieje możliwość rozpięcia od dołu, żeby nie ściągać całego ubranka w celu zmienienia pieluszek, pieluszki jednorazowe typu new born( choc w niektórych szpitalach na twoja prosbe otrzymasz), kocyk ( to sie przyda gdy juz wyjdziecie ze szpitala), chusteczki nawilżające do wycierania pupy, rEkawiczki na rAczki (dzidzius rodzi sie z długimi paznokciami i moze podrapac sobie buźkę). Jesli bedziesz wracac ze szpitala samochodem , koniecznie trzeba zabrac fotelik .samochodowy.zanim wyszłam połozna dokładnie sie upewniła ze mam.
Niektóre kobiety zabierają też poduszkę z dziurą lub dziecięce kółko pływackie - mozna wtedy usiaść bo niestety po porodzie jest to bolesne i utrudnione. pozdrawiam i zyczę powodzenia oraz pięknego i zdrowego dzidziusia

Nie myśl jak wiele już zrobiłeś ale ile Ci jeszcze zostało

Do góry stronyOffline

duszyczkapl

Post #4

2008-09-18 17:56:40 (2 miesiące temu)

duszyczkapl

Kobieta

Z nami od: 26-08-2006

czarodziejka a jesli sie nie jest zmotoryzowanym i planuje sie powrot taksuwka lub autobusem to tez trzeba meic fotelik? :| slyszalam rozne opinie na ten temat i juz nic nie wiem :| chore to zlekka zmuszac kogos kto nie ma samochodu do kupna fotelika..

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer Skype

AGALON

Post #5

2008-09-18 19:49:43 (2 miesiące temu)

AGALON

Kobieta

Moderator

Z nami od: 25-10-2005

nie wazne czy jestes zmotorozywana czy nie... bez fotelika nie wypuszcza. tak bynajmniej bylo w "moim" szpitalu i z tego co wiem wszedzie panuja takie zasady..A jesli sa wyjatki, to chetnie przeczytam jakie...

Do góry stronyOffline

userka24

Post #6

2008-09-18 21:24:48 (2 miesiące temu)

userka24

Kobieta

Z nami od: 23-08-2008

Ja rodzilam w Northwick Park Hospital i tam tez nie chcieli wypuszczac bez fotelika>P

Do góry stronyOffline

E-mailNumer gadu-gadu

goskauk

Post #7

2008-09-18 21:59:55 (2 miesiące temu)

goskauk

Kobieta

Z nami od: 05-02-2008

Teraz jest duzo wozkow z fotelikami razem w tej samej cenie,Ja taki kupilam i przydal sie nie tylko na wyjscie ze szpitala ale jako lozeczko/kolyska na dzien i moja mala spala w tym ,nawet czasami w nocy .Dziecko czuje sie bezpieczniej w tym niz w duzym lozeczku na poczatku.Teraz mala ma rok i spi czasami w tym w ciagu dnia ze mna w pokoju,wiec polecam.:-D

Do góry stronyOnline

E-mailNumer SkypeNumer MSN Messenger

Magda06

Post #8

2008-09-18 22:40:48 (2 miesiące temu)

Magda06

Kobieta

Z nami od: 09-09-2008

Witam:-)Tu gdzie mieszkam , pielęgniarki w szpitalu nawet sprawdzają czy fotelik ma atest-jestem pewna ,ze bez fotelika nie wypuszczą Cię ze szpitala...

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Nycza

Post #9

2008-09-19 00:02:22 (2 miesiące temu)

Nycza

Kobieta

Z nami od: 25-01-2007

hey
jak taksowka to zawsze mozna poprosic kierowce zeby wzial ze soba fotelik, albo pozyczyc tylko na wyjscie od znajomych. apropo spania w nim to chyba nie najlepszy pomysl zwlaszcza dla tak malutkiego dziecka chodzi o rozwijajacy sie kregosloup i o pozycje w jakiej znajduje sie dziecko. jest ona nie naturalna dla takich maluszkow gdzies czytalam ze dziecko do 6 m-ca nie powinno przebywac w foteliku dluzej niz godz. ( w czasie jazdy samochodem trzeba robic przerwy)
serdecznie pozdawiam wszytkie mamy a dla przszlych powodzenia i nie taki diabel straszny jako go maluja :)

Do góry stronyOffline

pota

Post #10

2008-09-19 07:41:25 (2 miesiące temu)

pota

Kobieta

Z nami od: 09-02-2007

zgodzę się jeżeli chodzi o fotelik jechałam autobusem do Londynu po paszport to dziecko całe sie zapociło dobrze ze miałam ubranka na przebranie koszmar i jeszcze raz koszmar moja koleżanka miała to samo te foteliki nie mają wogóle chyba żadnej wentylacji8-)

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony