Prawo jazdy dla kaĹźdego

Forum dyskusyjne

Damskie Sprawy » Poród w Angli

Przeczytaj Regulamin forum | Zobacz też:

Galeria użytkowników Mapka użytkowników Pytania i odpowiedzi

Przeglądaj forum

Działem "Damskie Sprawy" opiekują się: marcheweczka

Strona główna » Damskie Sprawy » Poród w Angli

Nowy tematNowy post

Strona 1 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Autor (Odpowiedzi: 21)
pota

Post #1

2008-04-25 11:58:42 (7 miesięcy temu)

pota

Kobieta

Z nami od: 09-02-2007

witam wszystkich,chciałam zaprzeczyć pogłoską o złej opiece w szpitalu podczas porodu.Od tygodnia jestem szczęśliwą mamą zanim urodziłam spędziłam w szpitalu ponad 50 godzin razem ze swoim partnerem,opieka była fantastyczna w Polsce by sie nami pewnie tak nie zaopiekowali dodam jeszcze ze mój angielski nie jest perfekcyjny a mimo to obeszło sie bez tłumacza więc przyszłe mamy głowy do góry8-)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

daggerss

Post #2

2008-04-26 08:18:18 (7 miesięcy temu)

daggerss

Kobieta

Z nami od: 21-03-2008

Cytat:

2008-04-26 08:01:22, pota napisał(a):
Cytat:

2008-04-25 11:58:42, pota napisał(a):
witam wszystkich,chciałam zaprzeczyć pogłoską o złej opiece w szpitalu podczas porodu.Od tygodnia jestem szczęśliwą mamą zanim urodziłam spędziłam w szpitalu ponad 50 godzin razem ze swoim partnerem,opieka była fantastyczna w Polsce by sie nami pewnie tak nie zaopiekowali dodam jeszcze ze mój angielski nie jest perfekcyjny a mimo to obeszło sie bez tłumacza więc przyszłe mamy głowy do góry8-)

No to gratulacje...
Tak jak ktos madry kiedys powiedzial, cytuje: "..." koniec cytatu :):)

Do góry stronyOffline

pajkuhan

Post #3

2008-04-26 08:36:35 (7 miesięcy temu)

pajkuhan

Z nami od: 13-06-2007

Hej-jestem przyszłym tatą i z żoną mamy mały dylemat odnośnie miejsca porodu,mamy tu jeszcze zamiar siedzieć 1-2lata,a później chcemy wrócić i zastanawiamy się czy jak dziecko urodzi się tutaj to później wszystkie formalności związane z wybraniem aktu urodzenia nie będzie musiało jeździć do konsula w Polsce albo jeszcze gdzieś indziej?

Do góry stronyOffline

nuska

Post #4

2008-04-26 10:13:54 (7 miesięcy temu)

nuska

Z nami od: 09-01-2007

Gratulacje!!!!!Zdrowia dla dzidziusia :-D:-D

Do góry stronyOffline

MagdaLena65

Post #5

2008-04-26 12:03:44 (7 miesięcy temu)

MagdaLena65

Kobieta

Z nami od: 03-04-2008

Witam i gratuluję.Tu muszę cie całkowicie poprzeć, 2 tyg. temu w Livingston rodziła moja córka pierwsze dziecko, opiekę razem z mężem mieli świetną.Wyobrażacie sobie w Polsce poród w wodzie owszem ale za ile ??? a tu w UK z doświadczenia wiem ze opieki medycznej w polsce z pewnościa takiej nie bedziecie miec, wiec popieram kolezankę.Powodzenia zycze wszystkim przyszlym mama które decydują sie rodzić w Angli:-):-)

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer gadu-gadu

magba

Post #6

2008-04-27 20:29:59 (7 miesięcy temu)

magba

Kobieta

Z nami od: 27-06-2007

Gratuluję ;-) Życze dużo , dużo zdrówka

I ja jestem bardzo zadowolona z opieki ;-)
.........Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest; nie przez to, co ma, lecz przez to, czym dzieli się z innymi...............

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer gadu-gadu

frelcia

Post #7

2008-04-27 22:00:07 (7 miesięcy temu)

frelcia

Kobieta

Z nami od: 01-05-2007

...witam...ja rowniez podpisze sie pod pacjentkami zadowolonymi z angielskiej sluzby zdrowia....17 miesiecy temu urodzilam corcie i na opieke nie moge narzekac zarowno w czaie porodu jak i po....

Pozdrawiam
Kiedy skrzyżują się ze sobą chmury - będzie padał deszcz, kiedy skrzyżują się ze sobą słowa - będzie bójka.

Do góry stronyOffline

E-mailNumer MSN Messenger

malvina28

Post #8

2008-04-30 12:08:10 (7 miesięcy temu)

malvina28

Z nami od: 02-04-2008

Witam! Mam do Ciebie pytanie? Jestem w ciąży i jestem w Polsce,mój mąż pracuje drugi miesiąc w Anglii,z tego co wiem ma ubezpieczenie ale bardzo niskie i tylko dla niego ubezpieczenie jest podstawowe.Mam pytanie czy jak byśmy się zdecydowali na stałe być w Anglii i co mam robić jako bezrobotna,jak z badaniami,i opieką do porodu? Jak zdecyduję sie na poród w Anglii czy będę miała zapewnioną opiekę. Z góry dziękuje za wiadomość zwrotną.Pozdrawiam Serdecznie Malvina

Do góry stronyOffline

megus13

Post #9

2008-08-28 19:48:13 (3 miesiące temu)

megus13

Kobieta

Z nami od: 07-05-2008

wtam malwina:)...oczywiscie ze masz wszystko za darmo,jesli twoj maz ma ubezpieczenie to nie masz sie czym martwic,szybciutko wyrob sobie insurance number ale nie jestem pewna czy musisz to miec jesli maz ma,ale nie zaszkodzi napewno,jesli masz juz dziecko o wiele jest latwiej,bo wtedy zalatwiacie tax credyt i masz wszystko za darmo,a jesli nie masz dziecka to i tak masz wszystko darmo (opieka lekarska:)w tym stomatolog,bo jestes wciazy:) w razie pytan pisz-1651901...pozdrawiam magda:)

Do góry stronyOffline

aisab

Post #10

2008-08-28 20:04:43 (3 miesiące temu)

aisab

Kobieta

Z nami od: 03-05-2007

heh megus13, kolezanka z postu wyzej juz moze nawet urodzila:-D:-D:-D 4 miesiace temu zadawala to pytanie:-]:-]:-]
jest dobrze :-)

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony