| Autor |
(Odpowiedzi: 18) |
| konto usunięte |
Post #1 2008-04-08 20:16:36 (7 miesięcy temu) |
Z nami od: 01-01-1970 |
Polecam artykul wszystkim dziewczynom.
Nie polecam czytac podczas jedzenia.
http://kobieta.gazeta.pl/wysokie-obcasy/1,53662,5072871.html?as=1&ias=2&startsz=x
W kraju, gdzie antykoncepcja jest darmowa, gdzie opieka nad kobietą w ciąży jest zorganizowana, jak się patrzy, Polki korzystają z usług jakichś oszustów, bo nie potrafią pójść do lekarza. Gdyby nie ignorancja, nieznajomość angielskiego, w takim kraju jak Anglia żadne podziemie aborcyjne nie mogłoby istnieć. Ale istnieje. (...) Kobieta w ciąży poszła do lekarki z ogłoszenia w polskiej gazecie. Chciała porady, a ta przekonała ją w pół godziny do aborcji i od razu ją przeprowadziła. W domu, na kanapie! Pacjentka tak się dała skołować, że nawet się nie skontaktowała z ojcem dziecka. Potem kłamała, wpadła w depresję. Leczy się już pół roku.
(...)
Ginekolog z ogłoszenia w polskiej prasie albo w internecie (Londynek.net; Mojawyspa.co.uk; Londyn.net.pl) to kolejna ścieżka, którą może podążyć kobieta. Reklamujących się lekarzy jest kilkudziesięciu na samym tylko Ealingu. Plus tej oferty: nie trzeba znać języka, nie ma kolejki. Minus: można trafić na oszusta.[ Ostatnio edytowany przez: fotosia 08-04-2008 20:18 ]
|
|

|
 |
|
| monikaspodymek |
Post #2 2008-04-08 20:48:41 (7 miesięcy temu) |
Z nami od: 11-10-2006 Skąd: colchester |
Kiedys czytalam o prywatnych klinikach aborcyjnych w UK. Dlaczego istnieja pomimo tego iz aborcja jest darmowa i to do 24 tygodnia? Ano dlatego by skorzystac z tej darmowej uslugi musi to byc przed 12 tyg (rzaden lekarz w szpitalu nie przeprowadzi aborcji pozniej - wzgledy etyczne) i trzeba opinie dwoch lekarzy - a ci moga odmowic! Aborcjia na zyczenie to mrzonki - lekarz musi miec podstawy do powiedzenia TAK. Aborcja nie jest czyms czym warto sie chwalic no i fakt "wpadki" jest wstydliwy... Kobiety wola isc do kliniki, zaplacic 500 funtow i po 30 min wychodza - nikt nic nie wie, nigdy sie nie dowie. Te kliniki sa wyjatkowo dyskretne i mile - zostaly opisane niemal jak gabinety odnowy biologicznej: czysto, sterylnie, mila recepcjonistka. I mimo ze operuja w podziemiu (chronia sie przed przeciwnikami aborcji, plus zapewniaja dyskrecje) niczym nie przypominaja podziemia rodem z koszmaru.
Co do polskich kobiet i podziemia aborcyjnego z koszmaru - wsrod naszych rodakow nadal pokutuje przekonanie iz aborcja to cos okropnego, grzech za ktory sie plonie w piekle, czesto kobiety mysla iz jesli najblizsi sie dowiedza - straci rodzine i przyjaciol. Do tego dochodzi nieznajomosc jezyka - i problem gotowy! Nie ma co ponizac kobiet za fakt iz chca sie aborcji poddac - to ze antykoncepcja jest darmowa a opieka nad ciezarna super - nic nie znaczy! To wlasnie takie paranoiczne przekonanie: zaszlas w ciaze??? Ty glupia! Chcesz usunac??? Przeciez sa benefity - bedzie OK!!! przyczyniaja sie do tego iz podziemie aborcyjne istnieje! Kobiety chowaja sie po katach, nie zapytaja o pomoc... Wola zaplacic rzeznikowi 500 funtow aby tylko nikt nic nie wiedzial, anizeli zapytac kogos i dostac sie do prywatnej, legalnej kliniki za te same kase. A mozna inaczej - po ludzku, jak w UK! Tu trzeba zmienic mentalnosc ludzi - a podziemie i rzeznicy znikna sami... ...XXX...
|
|

|
 |
|
| ewamik |
Post #3 2008-04-08 21:14:09 (7 miesięcy temu) |
Z nami od: 30-10-2007 Skąd: London/Neasden |
Nie wiem czy ludzkie jest zabijanie dziecka.Sorry Monika,to nie aluzja do Twojego postu ale to moje zdanie.
To jest jednak życie a,że nie patrzy sie w oczy dziecka-jest łatwiej o taką decyzje.
Osobom wierzącym trudno o taką decyzje i ja naprawde boje się grzechu czyli 5-go przykazania.
Miałabym dylemat tylko czy poddac się aborcji gdyby chodziło o moje zycie w chwili gdy mam dwe cudowne dziewczynki i albo one straca mamę albo ja stracę dziecko.Tylko wtedy naprawdę miałąbym dylemat i obym nigdy nie musiała podejmowac takiej decyzji
|
|

|
 |
|
| monikaspodymek |
Post #4 2008-04-08 21:19:36 (7 miesięcy temu) |
Stwierdzenie "po ludzku" odnioslo sie do tego co w porownaniu z rzeznikami z ulicy robi sie w legalnych klinikach, a nie ze "po ludzku" jest zabic dziecko.
A tak na marginesie - jestem przeciwniczka... ale nie mam zamiaru wtykac palcow w cudze zycie. Aborcja jest legalna i czy ktos chce sie jej poddac czy nie to sprawa wlasnego sumienia a nie osadzania przez spoleczenstwo. [ Ostatnio edytowany przez: monikaspodymek 08-04-2008 21:23 ] ...XXX...
|
|

|
 |
|
| monikaspodymek |
Post #5 2008-04-08 21:23:07 (7 miesięcy temu) |
sory - zdublowalo sie... [ Ostatnio edytowany przez: monikaspodymek 08-04-2008 21:23 ] ...XXX...
|
|

|
 |
|
| konto usunięte |
Post #6 2008-04-08 23:50:04 (7 miesięcy temu) |
Z nami od: 01-01-1970 |
Nie wiem, czy nalezy potepiac, czy nie, widze jednak, ze trzeba czuwac nad osobami w okolo i pilnowac, zeby nie ufały podejrzanym "profesjonalistom".
Ten artykuł mnie przeraził.
Na forach internetowych jest mnostwo ogloszen lekarzy i psychologow i nikt wlasciwie nie kontroluje, czy maja oni prawo i sa odpowiednio wyszkoleni do tego, czym sie zajmuja.
Wiec pilnujmy sie nawzajem i naszych bliskich!
|
|

|
 |
|
| karolain211 |
Post #7 2008-04-30 14:50:09 (7 miesięcy temu) |
Z nami od: 29-04-2008 |
ja sama nie wiem co mam o tym myslec czy maja prawo odbierac dziecku zycie czy nie, zawsze mozna oddac do adopcji jak nie stac kogos na dziecko  ok aborcja w pierwszych tyg zycia dziecka ale nie pozniej nie w 15,20 ani w 22tyg to jest juz malenstwo w pelni uksztaltowane.na you tube umieszczone sa filmiki jak usuwaja takie ciaze np. w 22 tyg. ok jak kobieta chce usunac to niech sie na to zdecyduje wczesniej duzo wczesniej chodz tego tez nie popieram chyba ze chodzi o zdrowie matki. Plakac sie chce ile dzieci cierpi narodzonych i nienarodzonych tylko ze nic to nie da,
dlaczego dziecko ma placic swoim zyciem za nieostroznosc swojej pseudo matki  
|
|

|

|
|
| _Steve_ |
Post #8 2008-04-30 21:31:40 (7 miesięcy temu) |

Z nami od: 17-05-2007 Skąd: |_ [] |\| |] [] |\| |
Bry!
Wiem ze to dzial damski, ale tak czytam wasze posty i nie widze w ty, wszystkim facetow. Wniosek nasuwa mi sie taki:
1. albo jest opinia, ze aborcja to tylko 'damska' sprawa (z jednej strony tak, bo to nie my, faceci jestesmy w ciazy - ale z drugiej dziecko sie nie bierze z paczkowania)
2. albo rozpatywane sa tylko przypadki, ze nie wiadomo kiedy, nie wiadomo z kim
Oczywiscie przyklady z przesada, ale tak czytam i sie zastanawiam. Bo ja na przyklad nie pozwolil bym na usuniecie mojego dziecka. POza tym w takich sytuacjach (nieplanowana ciaza) to raczej probemy rozwiazuje sie "we dwoje" (chyba ze przyklad nr2)
To jak to jest?
BTW art. czytalem juz kiedys You cannot kickstart a dead horse
You just crush yourself and walk away
I don't care what the future holds
Cause I'm writin' out today
With your fingers you can touch me
[you]
|
|

|

|
|
| megus13 |
Post #9 2008-08-28 19:56:14 (3 miesiące temu) |
Z nami od: 07-05-2008 |
dla mnie powinno byc tak jak w polsce,zakaz!!!! aborcji oczywiscie,nie rozumiem jak mozna zdecydowac sie na takie cos?? rozumiem gdy ciaza zagraza zdrowiu lub zyciu matki lub dziecka,jest tyle antykoncepcji na rynku,ale jak dziewczyna jest bezmyslna w skutkach swego czynu to nigdy nie da rady sobie z dzieckiem,bo nie daje w tym momencie rady nawet ze soba....przykre...
|
|

|
 |
|
| krakn |
Post #10 2008-08-28 22:55:16 (3 miesiące temu) |

Z nami od: 25-06-2007 Skąd: London |
aborcja to tu w angli rodzaj antykoncepcji, laski się pier* zgarniecie laski z imprezy w klubie to żaden problem, wręcz trzeba by sie postarać by wracać samemu,
często pijane, natapsione, nawet jestem pewien ze niektóre potrafią wyjść w trakcie i wrócić po półgodzinie i wcale nie były na fajce...po to by potem wyjść rano jeszcze z innym, i wcale nie są to prostytutki.
!Akcja dla dzieci z Darlowa organizator już po raz kolejny green-express !
Pomóż dzieciom, zbieramy wszystko czego nie potrzebujesz, a może chcesz za sponsorować jakieś drobiazg?? Odbiór kuriera lub w punktach zbiorczych. POMÓŻ
|
|

|

|
|