Przeglądaj forum |
Działem "Damskie Sprawy" opiekują się: marcheweczka |
|
Strona główna » Damskie Sprawy » suknia |
| Autor | (Odpowiedzi: 6) |
|---|---|
| kinga_uk | Post #1 2008-03-17 20:20:56 (10 miesięcy temu) |
Z nami od: 08-03-2008 Skąd: Peterborough |
Slub cywilny i tylko cywilny.
Czy wg was biala suknia to blad? Widzialam wiele dziewczyn idacych do slubu cywilnego w bialch pieknych sukniach slubnych, welonach itp. Co wy o tym sadzicie? Zwykly bialy gorset + prosta spodnica z lekkim blekitem + bolerko. Cos zlego ? |
| czytelnik1 | Post #2 2008-03-17 21:12:24 (10 miesięcy temu) |
Z nami od: 12-06-2007 |
Moim zdaniem ok, przeciez to Ty bierzesz slub i tylko Ty powinnas decydowac w co sie ubierzesz. Zycze powodzonka i mysle ze bedziesz piekna panna mloda. Buziak!!!!
|
| ewamik | Post #3 2008-03-17 21:39:07 (10 miesięcy temu) |
Z nami od: 30-10-2007 Skąd: London/Neasden |
A wiesz,to nawet niezły pomysł.Cos jak Isee Gee na eliminacjach eurowizji.Albo gorset np.bordo,taki mocno bordo i spódnica ecru i oczywiście bolerko albo szal.
Ja gdy brałam slub(koscielny)6lat temu miałam gorset i spódnice ecru a nawt nugat.Spódnica była taka asymetrycznie podpinana,takie draperie to tu to tam.Do tego kapelusz.W kościólku szal,długi szal. Wtedy te draperie wchodziły w mode.Na szyi miałam róże na tasiemce.Powiem,że wyglądałam naprawdę nieźle.Nawet swoje zdjęcia mam nanaszej-klasie. Gorset jest fajny.Napewno będziesz pieknie wyglądała |
| basia33ster | Post #4 2008-03-18 22:51:43 (10 miesięcy temu) |
Z nami od: 11-01-2008 Skąd: Kraków/Faringdon |
Kinga, ja też będę brać ślub "tylko" cywilny. Ale jako że to jest mój pierwszy (i ostatni) ślub, to nie zrezygnuję z pięknej sukni, z marzeń, by w tym Dniu wyglądać najpiękniej! Bo kto powiedział, że jeśli ślub cywilny to tylko garsonka i suche przyjęcie? To jest ślub, jedno z najpiękniejszych przeżyć, wspaniała uroczystość - tyle, że cywilny. Ja będę mieć wymarzoną długą suknię, nie białą i z welonem (ta jednak pasuje do Kościoła)lecz ecru i z diademem we włosach.
Będzie piękne przyjęcie - na którym będą tańce. Po cichu (na razie)marzy mi się ślub w Pałacu ślubów (zamiast w Urzędzie) lub w naszym krakowskim Dworku Białoprądnickim:) - ślub oczywiście w Polsce. Tyle, że jeszcze przedtem trzeba będzie zobaczyć, jak z kosztami. Ale już wiem, że będzie najpiękniej! Serdecznie Cię pozdrawiam i życzę szczęścia! |
| kirenia | Post #5 2008-03-21 23:35:16 (10 miesięcy temu) |
Z nami od: 16-03-2008 |
Kinga -to jedenz takich dni w zyciu ktorym kobieta wyglada najokazalej. Pragniesz bialej sukni z welonem nie widze przeszkod. Wszystko zalezy od preferencji, marzen i srodkow finansowych.Dopasowany gorsecik, fajny dol i pamietaj to Wasz dzien; zycze wszystkiego najlepszego na nowej drodze zycia
|
| kinga_uk | Post #6 2008-03-23 21:20:05 (10 miesięcy temu) |
Z nami od: 08-03-2008 Skąd: Peterborough |
wielkie dzieki dziewczyna za wasze opinie :)
to bardzo mile z waszej strony :) Pozdrawiam i mam nadzieje, ze wasze swiateczne chwile uplywaja mile :) buziaki |
| basia33ster | Post #7 2008-04-01 12:52:42 (9 miesięcy temu) |
Z nami od: 11-01-2008 Skąd: Kraków/Faringdon |
Kiniu, święta upłynęły bardzo mile, jak zwykle - a że były to święta przeplatane z oczekiwaniem na nasz wyjazd, to ta atmosfera świąteczna była okraszona w zasadzie ciągłym myśleniem o wyjeździe.
Już jesteśmy "na walizkach", wylatujemy w czwartek. Trzymam za Ciebie kciuki w poszukiwaniu pięknej sukni! |