Forum dyskusyjne

Damskie Sprawy » mnostwo pytan-bradzo chce miec dzidziu...

Zobacz też:

Galeria użytkowników Mapka użytkowników Pytania i odpowiedzi

Przeglądaj forum

Działem "Damskie Sprawy" opiekują się: frelcia, marcheweczka

Strona główna » Damskie Sprawy » mnostwo pytan-bradzo chce miec dzidziusia ale sie panicznie boje!!!

Nowy tematNowy post

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Autor Strona: 2 z 2
malka85

Post #1

2008-02-10 17:58:37 (8 miesięcy temu)

malka85

Kobieta

Z nami od: 09-02-2008

dziekuje wszystkim za odpowiedzi....dobrze wiem ze dziecko to nie zabawka i ze moze byc ciezko dlatego dzidzus nie jest w drodze tylko w planach:)
ale moj partner nie jest jeszce moim mezem czy to cos zmienia?

co do zmiany pracy to gdyby to bylo takie proste dawno by mnie tutaj juz nie bylo!!!(w tej agencji)

a z drugiej strony mysle sobie tak:w polsce bylam bez pracy ajesli juz to gdzies w sklepie za lada za 600 zl....facet niby lepiej ale tez co to jest 1000zl?! wiec w polsce nawet pewnie nie moglabym planowac dzidziusia....
a wlasnie ze partner nie mowi ni w zab po angilesku a ja sobie dobrze radze wiec ze z miana pracy jesli juz byloby latwiej mnie...ale szukalismy i kiepsko:(

trzeba to przemyslec jszcze musze sie doczytac wiecej i dopytac:)

a napiszecie mi ile mniejwiecej jest pienizkow z zasilkow miesiecznie?
dodam ze nie mamy tax creditu bo ja mam dopiero 23 lata a partner w listopadzie skonczy 25
acha i czy posiadanie statusu rezydenta cos zmienia?ulatwia?

dziekuje wam serduszka za odpowiedzi!:):-P

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

ania_caterham

Post #2

2008-02-10 18:14:35 (8 miesięcy temu)

ania_caterham

Kobieta

Z nami od: 06-05-2007

Malka musisz zmienic sposob myslenia ... nie mozesz myslec ze wyzyjesz z benefitow, bo nie jest wcale tak rozowo i nie mozesz sobie obliczac waszych dochodow za rok czy dalej wraz z benefitami. Jedynym benefitem, ktory na pewno otrzymasz to child benefit ... ok 18 funtow tygodniowo ... to masz na 100% w kieszeni jak tylko dzidzia przyjdzie na swiat ... reszta jest zalezna od pobieranych juz innych benefitow i zarobkow.

Mozesz sama wyszukac w wyszukiwarce informacji o benefitach na tym portalu (jest cala masa) i poczytac jesli chcesz wiedziec wiecej. To, ze ktos dostaje wszystkie mozliwe benefity wcale nie znaczy, ze wy je tez dostaniecie, bo mozecie sie nie kwalifilowac. Jedno jest pewne ... dziecko na pewno nie podreperuje waszego budzetu.

Piszesz, ze szukalas nowej pracy i jej nie znalazlas ... jesli przerwalas poszukiwania to na pewno jej nie znajdziesz. Praca sama Ciebie nie znajdzie to ty muszisz jej poszukac. I nie poddawac sie po kilku nieudanych probach.

[ Ostatnio edytowany przez: ania_caterham 10-02-2008 18:25 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony