Forum dyskusyjne

Damskie Sprawy » ebay

Przeczytaj Regulamin forum | Zobacz też:

Galeria użytkowników Mapka użytkowników Pytania i odpowiedzi

Przeglądaj forum

Działem "Damskie Sprawy" opiekują się: frelcia, marcheweczka

Strona główna » Damskie Sprawy » ebay

Nowy tematNowy post

Strona 3 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

Autor Strona: 3 z 4
alfa170

Post #1

2008-01-29 22:19:43 (8 miesięcy temu)

alfa170

Kobieta

Z nami od: 25-04-2006

Cytat:
Paypal nie moze ci wziasc pieniedzy z konta moze ci tylko przyslac maila ze masz zwrocic pieniadze.

Paypal bardzo czesto zabiera kase z konta w takich przypadkach...
zwlaszcza jesli facet zaplacil karta kredytowa (wtedy to bank sobie odbierze).
Ja juz od dluzszego czasu probuje odzyskac pienadze bo trafilam na oszusta ktory pieniadze skasowal a towaru nie wyslal i paypal napisal mi ze oni mu wyslali maila zeby pieniadze zwrocil i nic wiecej nie moga :-[

[ Ostatnio edytowany przez: alfa170 29-01-2008 22:22 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu

Rrrr

Post #2

2008-01-29 22:22:12 (8 miesięcy temu)

Rrrr

Kobieta

Z nami od: 04-07-2005

Cytat:

2008-01-29 20:45:09, aisab napisał(a):
Rrrr, kupujacy wiedzial ze nie bedzie ubepieczenia, sam chcial normalna przesylke

jesli nie chcial ubezpieczenia to w sumie nie ma podstaw do ubiegania sie o zwrot kasy, czy innych pretensji.
poza tym jesli rzeczywiscie uszkodzenia nastapily w momencie kiedy paczka byla w rekach przewoznika - czy to royal mail czy parcel force to oni tak do konca nie moga umyc rak, z tym ze za przesylki bez ubezpieczenia RM placi max £34 odszkodowania, a PF do £150, wiec niewiele w porownaniu z cena roweru...

formularz mozesz wypelnic tutaj:

http://www.royalmail.com

zachowaj cala korespondencje z gosciem, bo najwyrazniej cos kreci, jesli zmienia opinie co chwile.

jak na razie to Ty masz zdjecia roweru z aukcji, a czy on przedstawil jakies dowody uszkodzonej paczki i roweru??
kiedys dostalam uszkodzona paczke z ebaya, zrobilam zdjecia paczki i zdjecia uszkodzen, wyslalam to do royal mail, napisalam ile chce odszkodowania i dokladnie tyle mi przyslali ;-)
on tez tak powinien zrobic... choc watpie ze zrobi, raczej bedzie tego oczekiwal od Ciebie. ale wniosek o odszkodowanie moze wypelnic albo nadawca, albo odbiorca - wiec skoro on nie nalegal na ubezpieczenie, to sam powinien sie w to bawic.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

aisab

Post #3

2008-01-30 10:11:55 (8 miesięcy temu)

aisab

Kobieta

Z nami od: 03-05-2007

Wyslana paka przez parcel force, wiec max 150funtow moge dostac, i wniosek moge wypelniac tylko ja(mam formularz i tak jest napisane) Wiec zloze ten wniosek i jak oddaja mi ta kase to mu to dam,ale na cala kase niech nie liczy. Napisalam wczoraj dluuuuugi list do paypala, mam wiele argumentow co do swojej racji, prosilam go dawno temu o foty poputego rowera i po kilku dniach poslal 3 fotki jednej rzeczy(tylna przerzutka) A tu pare dni temu mu sie za przeproszeniem wysralo ze rower totalnie popsuty,ze byl z nim w sklepie rowerowym i oni wyceniaja go na 200 a nie 500, co za koles, kreci ewidentnie ale ja obudzilam sie dzisiaj optymistka i bede ostro walczyc do konca a kasy mi nie wezma, najwyzej dostane negatywa, trudno,kasy nie dam bo nie mam(kolega nie ma) a nie stac mnie tak jak radzil mi tu ktos wyzej bym po chrzescijansku podarowala to koledze:-)
jest dobrze :-)

Do góry stronyOffline

Gazella

Post #4

2008-01-31 11:37:53 (8 miesięcy temu)

Gazella

Z nami od: 26-07-2006

Nie do konca na temat ale myslalam ze sie z Wami podziele moim przykrym doswiadczeniem, choc nie wiem jak mozna sie tego ustrzec.

Komus udalo sie wlamac do mojego konta na ebayu i do skrzynki mailowej, potem okazalo sie ze ta osoba (zmienila moje dane na Elizabeth Quilliams!) to znana grupa nigeryjskich scammerow (eizabeth quilliams to ich zbiorowa nazwa a w internecie sa opisywani jako african ebay scammers). W skrocie nakupowali towarow gl laptopow i tel komorkowych za prawie 19 000 funtow, ja akurat bylam za granica wiec sie nie zorientowalam od razu, dopiero jak probowalam wejsc na mojego maila i haslo nie dzialalo, jak w koncu weszlam na skrzynke to omalo zawalu nie dostalam - mialam ok 200 maili o wygranych aukcjach i wezwaniach do zaplaty.
Musialam dzwonic z zagranicy zamykac moje konto bankowe (bo do paypala tez sie dostali!).
Nie wspomne o stresie.
Ebay potwierdzil fraudulent activity (mam od nich maila z tym stwierdzeniem) po czym kilka dni pozniej zaczelam dostawac wezwania do zaplaty z ebaya! groza mi i zawiesili mi konto. super, nie?
ani policja, ani ebay ani paypal ani provider mojego maila sie w ogole nie przejeli i nic z tym nie zrobili.

Nie mam sily z nimi walczyc ale w... jestem na maxa, tym bardziej ze czesto kupowalalm na ebayu i zaczelam tez sprzedawac.

Tak ku przestrodze...
Gazella

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Unwinka

Post #5

2008-01-31 18:26:48 (8 miesięcy temu)

Unwinka

Kobieta

Z nami od: 15-11-2007

aisab, mówisz, że facet sam chciał zwykłą przesyłkę? Masz na to dowód? np maila, że właśnie chce aby wysłać rzecz takową paczką? Jeśli masz to przedsatw paypal jak większość mówi, trzymaj się własnych racji, przedstaw jak najwięcej dowodów, że rower został wysłany bez uszkodzeń i miej to głęboko w poważaniu.

Ja jeszcze na twoim miejscu napisałabym do paypal, że jeżeli zabiorą mi jakiekolwiek pieniądze z konta mój prawnik się z nimi skontaktuje.. warto tak zagadnąć, nic innego nie pozostaje jak bronić się każdymi dostępnymi środkami!

A na marginesie, jak sprzedajesz coś tak wartościowego na ebay lepiej jest zaznaczyć opcję osobistego odbioru, to zabezpiecza nas przed takimi cyrkami..:-Y

pozdr

[ Ostatnio edytowany przez: Unwinka 31-01-2008 18:27 ]

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

aisab

Post #6

2008-01-31 21:18:30 (8 miesięcy temu)

aisab

Kobieta

Mam dowod w postaci aukcji, tam mialam zaznaczone ze wysylam zwykla paczka za 25 funtow, wiec wiedzial ze nie ma ubezpieczenia. Poki co toczy sie spor, on swoje ja swoje, z tym ze ja od poczatku pisze to samo a on z kazdym dniem dopisuje kolejna uszkodzona rzecz... ech, chce juz 9.02:-|

Do góry stronyOffline

reivilo

Post #7

2008-01-31 22:08:35 (8 miesięcy temu)

reivilo

Kobieta

Z nami od: 09-09-2007

na stronie glownej masz nr help line wez do nich zadzwon i wytlumacz co i jak ....jak masz slaby angielski - popros o ktoregos polaka - pracuje tam chyba z 8 polakow....

Do góry stronyOffline

aisab

Post #8

2008-01-31 22:13:41 (8 miesięcy temu)

aisab

Kobieta

Dzieki za podpowiedz, jutro tam dryndne, moze czegos sie dowiem, najchetniej uslyszalabym ze nie mam sie czym martwic :-)

Do góry stronyOffline

Milusia

Post #9

2008-02-01 15:15:01 (8 miesięcy temu)

Milusia

Kobieta

Z nami od: 07-11-2007

No to moze ja tez sie podziele moim problemem i cos poradzicie. Moj brat w Polsce zakupil telefon komorkowy na ebay uk i podal moj adres w Londynie jako adres dostawy bo akurat przyjezdzal mnie odwiedzic. Paczka zostala wyslana przez nadawce przez firme kurierska DHL, paczka doszla ale akurat bylam na lotnisku zeby odebrac brata wiec zostawili tylko kartke. Zadzwonilismy do nich zeby przywiezli przesylke na nastepny dzien ale nie przywiezli. Dzwonilismy wiec ponownie w piatek, ale powiedziano nam, ze w weekend nie pracuja i ze paczka dotrze w poniedzialek. W poniedzialek znowu nic i tak samo we wtorek, wowczas zaczelismy juz dzwonic do glownego biura skladac skargi u menagerow ale ciagle bylismy odsylani do kogos innego i ciagle podawano nam nastepne numery telefonow. W srode pojechalam z bratem do ich siedziby i okazalo sie ze paczke poprostu zgubili, przypuszczaja ze paczka zostala odeslana do nadawcy ale nie sa pewni bo tym zajmuje sie juz inna firma :-o:-o:-o i dostalismy kolejne numery telefonow by wysledzic paczke. W czwartek brat wrocil do Polski bez telefonu a my dostalismy rachunek telefoniczny, poniewaz wszystkie numery zaczynaly sie od 0870 na same rozmowy wydalismy ok 50 funtow. Poniewaz firma nie posiada biura obslugi klienta musielismy znowu dzwonic na podobny numer zeby zlozyc skarge i zarzadac zwrotu za nabity rachunek. Mieli oddzwonic i od dwoch dni cisza, nie wiemy gdzie jest telefon, dzwonic juz tez nie chcemy bo znowu nabijemy rachunek a nie mamy pewnosci ze zwroca nam pieniadze. Bledne kolo, macie jakis pomysl jak to rozwiazac??? Jesli tak to czekam na sugestie. :-Y:-Y:-Y
szczesliwa byc...

Do góry stronyOffline

Numer Skype

Richmond

Post #10

2008-02-01 16:08:51 (8 miesięcy temu)

Richmond

Kobieta

Moderator

Z nami od: 06-02-2007

Poszukaj numeru tej firmy na tej stronie http://www.saynoto0870.com/, moze uda sie chociaz zaoszczedzic na kosztach rozmow.
Nie ponosze odpowiedzialnosci za skorzystanie z udzielonych porad.

Do góry stronyOffline

Strona 3 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony