Prawo jazdy dla kaĹźdego

Forum dyskusyjne

Damskie Sprawy » ebay

Przeczytaj Regulamin forum | Zobacz też:

Galeria użytkowników Mapka użytkowników Pytania i odpowiedzi

Przeglądaj forum

Działem "Damskie Sprawy" opiekują się: frelcia, marcheweczka

Strona główna » Damskie Sprawy » ebay

Nowy tematNowy post

Strona 2 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

Autor Strona: 2 z 4
reivilo

Post #1

2008-01-29 16:02:10 (8 miesięcy temu)

reivilo

Kobieta

Z nami od: 09-09-2007

poki co caly spor toczycie na poziomie automatow - ty mu on tobie - nie chce byc zlym prorokiem ale - gosciu ci zwroci rower a ty bedziesz mu musiala oddac pieniadze ( moim zdaniem najlepsza opcja i jeszce raz go wystaw lub jego wlasciel ale madrzej(ubezpiecz przesylke, lepij zapakuj) ....i nie ma znaczenia ile kto ma pozytywow czy negatywow ....jak dlugo handluje na ebayu.....bo jak sie nie zgodzisz na jego rozwiazanie pay pal zablokuje ci kwote transakcji do wyjasnienia( tam nie ma innej opcji) a jak chcesz dochodzic kto ma racje - oddaj sprawe do sadu bo ani ebay ani paypal sie w to nie bawi.
Pamietaj ebay to wielka machina i chodzi o to zeby sprawy zalatwiac jak najprosciej ( mam 1000 sprzedanych przedmiotow na ebayu i nie jedna dyspute z anglkami przeszlam)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

bloby00

Post #2

2008-01-29 16:42:30 (8 miesięcy temu)

bloby00

Mężczyzna

Z nami od: 23-01-2008

No tak, normalnie by sie tak zrobilo, tyle tylko, ze nie wiadomo jak mocno jest ten rower uszkodzony. Jak jakas pestka a on wariuje, to pewnie, ze lepiej wziasc rower i oddac kase. No, ale jak koles porozkreca wszystko lub doszczetnie ci rower rozwali (czy tez poczta) i wysle do ciebie resztki, to co wtedy? No i tez kto ponosi koszty przesylki w tym wypadku?
My name's Bloby.... just Bloby :)

Do góry stronyOffline

aisab

Post #3

2008-01-29 16:47:29 (8 miesięcy temu)

aisab

Kobieta

Z nami od: 03-05-2007

dokladnie tak czuje, ze tak sie skonczy, paypal wezmie mi tego 9.02 kase z konta a koles odda rower(popsuty) a kolega ktoremu rower wystawilam za ta kase kupil sobie auto wiec bedzie mi pewnie oddawal na raty, dostane pierwszego negatywa, po prostu super :-|
Do Kik, wlasnie tez bylam pewna ze to ebay powinien sie tym zajac a nie paypal,ale on zglosil paypalowi skarge ze chce pieniadze z powrotem i motywuje to tym ze rower nie nadaje sie do jazdy ze jestem nieuczciwym oszustem itp, i to paypal zdecyduje 9.02 czy kasa zostaje na moim koncie czy wraca do niego, ale kanal :-|
jest dobrze :-)

Do góry stronyOffline

aisab

Post #4

2008-01-29 16:57:26 (8 miesięcy temu)

aisab

Kobieta

no wlasnie, pojecia nie mam w jakim stanie ten rower teraz jest, postaram sie jeszcze cos wywalczyc jak nie to kolega sie zalamie a ja stane obok niego i zrobie to samo:-|
zaloylam ten temat bo myslalam ze moze ktos przezyl cos podobnego, chcialam sie dowiedziec jak to dziala z tym paypalowym "sądem" ale widze ze nikt podobnego pecha nie ma jak ja(my);-)

Do góry stronyOffline

alfa170

Post #5

2008-01-29 17:39:27 (8 miesięcy temu)

alfa170

Kobieta

Z nami od: 25-04-2006

Paypal nie moze ci wziasc pieniedzy z konta moze ci tylko przyslac maila ze masz zwrocic pieniadze.

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

reivilo

Post #6

2008-01-29 18:28:03 (8 miesięcy temu)

reivilo

Kobieta

Z nami od: 09-09-2007

asiab
- w okienku dysputy paypala masz dwie opcje- albo sie zgadzasz na zwrot towaru i refund albo kontytnujesz dyskusje i dogadujesz sposob i warunki rozwiazania problemu poniewaz gosc nie ma zamiaru kupic od ciebie ( kolegi) tego roweru to rozwiazania sa dwa
- dobrowolnie zgadzasz sie na zwrot, refund
- olewasz sprawe - dostajesz negatywa, zatrzymujesz kase . gosciu ma na pocieche mozesz dac riposte pod negatywem ( niestyty krotka)

Do góry stronyOffline

Rrrr

Post #7

2008-01-29 19:32:43 (8 miesięcy temu)

Rrrr

Kobieta

Z nami od: 04-07-2005

Cytat:

2008-01-29 15:41:53, aisab napisał(a):
tu akurat nie rozchodzi sie czy to sama sprzedawalam czy komus, rownie dobrze moglam sprzedawac swoj rower.

czyzby?
nie Twoj rower a teraz Twoj problem...

Cytat:
dokladnie tak czuje, ze tak sie skonczy, paypal wezmie mi tego 9.02 kase z konta a koles odda rower(popsuty) a kolega ktoremu rower wystawilam za ta kase kupil sobie auto wiec bedzie mi pewnie oddawal na raty, dostane pierwszego negatywa, po prostu super

Cytat:
Paypal nie moze ci wziasc pieniedzy z konta moze ci tylko przyslac maila ze masz zwrocic pieniadze.

Paypal bardzo czesto zabiera kase z konta w takich przypadkach...
zwlaszcza jesli facet zaplacil karta kredytowa (wtedy to bank sobie odbierze).

i nie rozumiem jak mozna wyslac cos za tyle kasy zwykla poczta bez ubezpieczenia? kolega najwyrazniej sie nie bardzo przejal ewentualnymi konsekwencjami, ale w koncu nie musial - to nie on sprzedal rower...

Do góry stronyOffline

Strona WWW

aisab

Post #8

2008-01-29 20:45:09 (8 miesięcy temu)

aisab

Kobieta

Jesli jest tak jak pisze Reivilo to byloby super, tylko ja nie widze tam zadnej opcji typu "nie zgadzam sie" Jest tylko otwarte dispute do 9.02 i miejsce na pisanie wiadomosci(swoich racji)
Rrrr, kupujacy wiedzial ze nie bedzie ubepieczenia, sam chcial normalna przesylke

Do góry stronyOffline

bloby00

Post #9

2008-01-29 21:28:33 (8 miesięcy temu)

bloby00

Mężczyzna

Z nami od: 23-01-2008

Ludzie, nie badzcie samolubni! Kolezanka chciala pomoc koledze, a tutaj wyszla wpadka, na pewno nie z kolegi powodu. Rozumiem, ze nie ma co przesadzac z pomoca i najlepiej sie na takie rzeczy nie zgadzac, no ale bez przesady... ja sam dla dobrych znajomych tez wystawilem kilka razy rzeczy na eBayu (po prostu oni nie umieli) i jesli by mnie poprosili to z pewnoscia bym to zrobil ponownie, bo wiem, ze takim ludziom warto pomoc (nawet jesli chodzi o glupia rzecz jak eBay). Nie badzmy az takimi egoistami!

Rowniez, jak najbardziej mi sie wydaje, ze to kupujacy odpowiada za to co sie dzieje z paczka jak zostala ona wyslana od sprzedawcy. Mogl osobiscie sie zglosic po odbior to by zobaczyl na wlasne oczy, ze nic nie jest uszkodzone. Paczka przyszla, karton byl uszkodzony, mogl od razu to powiedziec listonoszowi i sprobowac nie przyjac paczki, czy zareklamowac itp. To, ze nieubezpieczona to nie oznacza, ze poczta moze calkowicie rozpierdzielac paczki.....
My name's Bloby.... just Bloby :)

Do góry stronyOffline

Krzysztof_L

Post #10

2008-01-29 22:17:29 (8 miesięcy temu)

Krzysztof_L

Z nami od: 02-10-2007

Zachowaj sie po chrzescijansku, oddaj pieniazki i pozwol zatrzymac rower. Ugadaj sie ze znajomym tak jak Ty bys od niego kupowala ten rower, moze pozwoli Ci mniej zaplacic. Unikniesz negatywa, osoba po drugiej stronie moze uwierzy w ludzi - kto wie, moze to podzialal stereotyp Polaka ? Pamietaj, ze uczynione dobro powraca - bedziesz mogla sie usmiechnac do siebie, ze zrobilas cos pieknego. To tylko pieniazki...

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony