Prawo jazdy dla każdego

Forum dyskusyjne

Damskie Sprawy » 12 testow i chyba ciaza

Zobacz te¿:

Galeria u¿ytkowników Mapka u¿ytkowników Pytania i odpowiedzi

Przegl±daj forum

Dzia³em "Damskie Sprawy" opiekuj± siê: frelcia, marcheweczka

Strona g³ówna » Damskie Sprawy » 12 testow i chyba ciaza

Nowy tematNowy post

Strona 3 z 4 - [ przejd¼ do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

Autor Strona: 3 z 4
xFish

Post #1

2008-01-29 08:28:39 (6 miesiêcy temu)

xFish

Mê¿czyzna

Z nami od: 28-12-2006

Cytat:

2008-01-28 21:52:36, monikaspodymek napisa³(a):
nie ma tu kogo winic o "wpadke"..

to mi sie podoba. System nawalil ;)
i tak mysle, ze to wina PiSu.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowied¼ Odpowiedz

justin1976

Post #2

2008-01-29 10:09:09 (6 miesiêcy temu)

justin1976

Kobieta

Z nami od: 05-06-2007

Sk±d: Croydon

Cytat:

2008-01-28 12:30:08, xFish napisa³(a):
Moim zdaniem jezeli kobieta nic nie mowi (przed) o zabezpieczeniu znaczy wie ze nie ma zagrozenia (np. bierze tabletki) bo raczej widzi, ze facet sie nie zabezpieczyl.
Dlatego pierwsze odczucia faceta w podobnej sytuacji sa mniej wiecej takie: nie mogla powiedziec ze jest ryzyko? ewentualnie: zrobila mnie w balona bo wiedziala, ze jest ryzyko a nic nie powiedziala.
Dlatego prosze nie robic z niego potwora tylko zrozumiec ze faceci mysla inaczej i mimo, ze zdaniem kobiet, oboje powinni o tym myslec to wiekszosc facetow i tak uwaza, ze to bardziej kobieta powinna miec swiadomosc kiedy jest zagrozenie (mimo ze w twarz wam tego nie powiedza)
Tak wiec dla niego to tez szok i musi miec czas na podjecie decyzji. Niektorzy w takich sytuacjach sa podpora dla kobiety a inni sami potrzebuja opieki. Wazne jest jak to zakonczy - bo wiadomo, ze prawdziwego faceta poznaje sie po tym jak konczy.

xFisch, a cos Ty taki m±dry... Najlepiej kobietê oskar¿yc o to, ¿e mia³a czelnosc zajsc w ci±¿ê. Sorry skoro facet idzie ze mn± do ³ó¿ka to tak samo on jak i ja mamy swiadomosc co mo¿e siê z tego wykluc. Nie ma 100% metody antykoncepcyjnej i chyba ka¿dy z nas jest tego swiadomy. Mo¿emy robic wszystko ¿eby zminimalizowac mo¿liwosc zajscia w ci±¿ê, ale nie mo¿emy ustrzec siê od niej napewno. Mówisz, ¿e dla niego to jest szok, a dla niej?? To ona nosi pod swoim serce dzieci±tko faceta, który boi siê odpowiedzialnosci za swoje czyny.

G³owa do góry dziewczyno. Je¿eli da³ nogê, to nie jest Ciebie wart. Jestem pewna, ¿e i bez niego dasz sobie wspaniale radê. Trzymam kciuki.
Gdyby kropla powiedzia³a, ¿e nie jest potrzebna... nie by³oby oceanu...

Do góry stronyOffline

E-mailNumer gadu-gadu

madzia01

Post #3

2008-01-31 10:16:08 (6 miesiêcy temu)

madzia01

Z nami od: 15-10-2007

dziekuje wam wszystkim za odpowiedzi bylam u lekarza jestem w 1 miesiacu a on niechce miec nic wspolnego zemna wiec zostalam sama i postanowilam ze nieusune dziecka nieboje sie dam sobie rade:-[

Do góry stronyOffline

marcheweczka

Post #4

2008-01-31 10:37:50 (6 miesiêcy temu)

marcheweczka

Moderator

Z nami od: 27-07-2007

Sk±d: ✿✿Rochdale✿✿

ObrazekGRATULUJE.....my¶l teraz o tym serduszku,które bije w Tobie...dasz rade,bo napewno jeste¶ siln± kobietk±....jak bedziesz chcia³a kiedykolwiek porozmawiaæ ,to podaje moje gg 240075.....trzymaj siê cieplutko
✿✿ (¯`·.¸ღRaz Anio³, raz diablica-jedna twarz, a dwa obliczaღ¸.·´¯)✿✿

Do góry stronyOffline

E-mailNumer gadu-gadu

frelcia

Post #5

2008-01-31 11:21:49 (6 miesiêcy temu)

frelcia

Kobieta

Moderator

Z nami od: 01-05-2007

Sk±d: Skelmersdale - Lathom

Cytat:

2008-01-31 10:16:08, madzia01 napisa³(a):
dziekuje wam wszystkim za odpowiedzi bylam u lekarza jestem w 1 miesiacu a on niechce miec nic wspolnego zemna wiec zostalam sama i postanowilam ze nieusune dziecka nieboje sie dam sobie rade:-[

...bardzo sie ciesze, ze podjelas taka decyzje......zobaczysz ze za pare lat jak spojrzysz na swojego urwiska ktory biega ci pod nogami lezka zakreci sie w oku a ty bedziesz z siebie bardzo dumna....wierze ze dasz rade bo tak jak powiedziala kolezanka jestes duza i dzielna dziewczyna...trzymam kciuki...Frelcia
Aby poznaæ siê z najdalsz± rodzin±, wystarczy siê wzbogaciæ.

Do góry stronyOffline

E-mailNumer MSN Messenger

Richmond

Post #6

2008-01-31 13:00:11 (6 miesiêcy temu)

Richmond

Kobieta

Moderator

Z nami od: 06-02-2007

Sk±d: Richmond

Cytat:

madzia - to ze zapomnialas wziasc przez 3 dni - nie ma znaczenia (pigulka dziala na kilka sposobow: przede wszystkim zmienia troszke twe hormony i zapomnienie przez 3 dni nie "wyprostowalo by" tego. lekarze przestrzegaja ze jesli chcesz zajsc w ciaze to moze to byc niemozliwe nawet przez pare miesisecy po odstawieniu pigulki zanim twe cialo wroci do rownowagi)... po prostu stalo sie - pigulka zabezpiecza na jakies 99,9%... i w twoim przypadku byl to ten jeden setny procencik... nie ma tu kogo winic o "wpadke"..

Uwazam, ze ta informacja wprowadza w blad i nie jest prawdziwa. Czesto na opakowaniu tabletek antykoncepcyjnych jest dokladnie napisane co zrobic jak zapomni sie tabletki w konkretnym tygodniu ich brania. Jesli ktos nie wezmie trzech tabletek z rzedu ma szanse zajsc w ciaze i nie piszmy tu, ze to wina nieskutecznosci tabletek.
Nie jest to osobista wycieczka w kierunku autorki pierwszego postu, ale sprostowanie informacji.

Ponizej przyklad tekstu z ulotki tabletek antykoncepcyjnych.

"1 tabletka zapomniana w pierwszym tygodniu stosowania.
Nale¿y jak najszybciej przyj±æ zapomnian± tabletkê (nawet je¿eli oznacza to
przyjêcie dwóch tabletek jednocze¶nie) a kolejne tak jak zazwyczaj. Przez
nastêpne 7 dni nale¿y stosowaæ dodatkow± metodê antykoncepcji (metoda
barierowa).
Istnieje mo¿liwo¶æ zaj¶cia w ci±¿ê w przypadku stosunków
p³ciowych w tygodniu poprzedzaj±cym zapomnienie tabletki. Nale¿y zasiêgn±æ
porady lekarza.

1 tabletka zapomniana w drugim tygodniu stosowania Nale¿y jak najszybciej
przyj±æ zapomnian± tabletkê (nawet je¿eli oznacza to przyjêcie dwóch
tabletek jednocze¶nie) a kolejne tak jak zazwyczaj. Skuteczno¶æ tabletki
jest zachowana i nie potrzeba stosowaæ dodatkowych metod antykoncepcyjnych.

1 tabletka zapomniana w trzecim tygodniu stosowania Istniej± dwie mo¿liwo¶ci
bez potrzeby stosowania dodatkowej metody antykoncepcyjnej:

Nale¿y jak najszybciej przyj±æ zapomnian± tabletkê (nawet je¿eli oznacza to
przyjêcie dwóch tabletek jednocze¶nie) a kolejne tak jak zazwyczaj. Po
przyjêciu ostatniej tabletki z opakowania, nastepnego dnia nale¿y rozpocz±æ
przyjmowanie tabletek z nowego opakowania nie robi±c przerwy. Krwawienie
miesi±czkowe mo¿e wyst±piæ dopiero po zakoñczeniu przyjmowania tabletek z
drugiego opakowania. Jednak¿e w trakcie przyjmowania tabletek mo¿e wystapiæ
plamienie lub krwawienie miêdzymiesi±czkowe.

lub

Mo¿na zaprzestaæ przyjmowania pozosta³ych tabletek z opakowania, zrobiæ 7
dniow± lub krótsz± przerwê (licz±c równie¿ dzieñ w którym zapomniano przyj±æ
tabletkê) i rozpocz±æ przyjmowanie tabletek z nastêpnego opakowania.
Stosuj±c tê metodê mo¿na rozpoczynaæ kolejne opakowanie tego samego dnia
tygodnia jak zazwyczaj."

Przepraszam za rozformatowany tekst, ale tak sie skopiowal. Wystarczy wpisac w google "zapomnienie tabletki" i wyskoczy mnostwo stron z podobna informacja.
Nie ponosze odpowiedzialnosci za skorzystanie z udzielonych porad.

Do góry stronyOffline

dominika-essex

Post #7

2008-01-31 13:54:07 (6 miesiêcy temu)

dominika-essex

Kobieta

Z nami od: 19-10-2007

Sk±d: essex/katowice

Cytat:

madzia - to ze zapomnialas wziasc przez 3 dni - nie ma znaczenia (pigulka dziala na kilka sposobow: przede wszystkim zmienia troszke twe hormony i zapomnienie przez 3 dni nie "wyprostowalo by" tego. lekarze przestrzegaja ze jesli chcesz zajsc w ciaze to moze to byc niemozliwe nawet przez pare miesisecy po odstawieniu pigulki zanim twe cialo wroci do rownowagi)... po prostu stalo sie - pigulka zabezpiecza na jakies 99,9%... i w twoim przypadku byl to ten jeden setny procencik... nie ma tu kogo winic o "wpadke"..
- zle, zle zle !!!!!

Tabletki powinny byc dobrze dopasowane hormonalnie aby byly 99.9% skuteczne. Kobiety rzadko maja badania hormonalne przed przyjeciem tabletek aby miec pewnosc, ze im one pasuja. A wystarczy zapomniec jednej a procent mozliwosci wpadki staje sie duzo wiekszy.

Lekarze teraz zalecaja kobieta, ktore maja problem zajsc w ciaze aby na 3 miesiace zaczely stosowac tabletki bo pierwsza owulacja jest najsilniejsz. Wiem z wlasnego doswiadczenia.
2 tygodnie po owulacji okazalo sie, ze jestem w ciazy.

madzia01 - wszystko bedzie dobrze i dasz sobie rade... pozdrawiam
All I really need is love, but a little chocolate now and then doesn't hurt!

Do góry stronyOffline

mak4701

Post #8

2008-02-03 11:29:07 (6 miesiêcy temu)

mak4701

Kobieta

Z nami od: 12-04-2007

Sk±d: Luton

Cytat:

2008-01-31 10:16:08, madzia01 napisa³(a):

GRATULACJE;-) Wiem ze teraz tak o tym wszystkim nie myslisz ze to takie szczescie bo masz inny klopot na glowie ale nie martw sie - nie ty jedna w UK jestes samotna matka. Nie ty jedna bedziesz musiala dac sobie rade. Poza tym tak jak dziewczyny pisza bedziesz dumna z tego dzieciaczka nie jak ci bedzie latalo kolo lezaka ale juz jak je poraz poraz pierwszy zobaczysz. Teraz to ciezki dla ciebie temat - ale popatrz tez z innej strony na to - jak zachowal sie twoj "M" - brak s³ów. Trzymam za was kciuki i dasz rade :) Pozdrawiam cieplo;-)
Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

megus13

Post #9

2008-05-13 21:04:28 (2 miesi±ce temu)

megus13

Kobieta

Z nami od: 07-05-2008

hey madzia,uwazam ze powinnas urodzic dzidzie,ja mam synka i bardzo chcemy miec drugiego bobaska,( rok temu poronilam :(( wsciekam sie jak czytam ze dziewczyny chca usunac ciaze lub jej nie akceptuja,ale staram sie rozumiec twoja sytuacje-masz 2 coreczki:)) ale czy bedac miec trzecie dziecko to grzech lub co gorsze w czyms to przeszkadza??? Moze mysle inaczej bo stracilam dziecko,ale zawsze mozna sie zabezpieczyc,tym bardziej ze w UK mamy darmow± antykoncepcje:) jesli odebralas to zle to przepraszam:) ale to tylko moje zdanie.......goraco pozdrawiam madzia;-)

Do góry stronyOffline

megus13

Post #10

2008-05-13 21:13:32 (2 miesi±ce temu)

megus13

Kobieta

Z nami od: 07-05-2008

I jeszcze jedno-jesli twoj facet tego jeszcze nie zaakceptowal to naprawde nie jest Ciebie i zadnej innej wart-bo tak naprawde faceta mozna poznac po tym czy jest prawdziwym mezczyzna kiedy staje przed odpowiedzialnoscia,a wlasnie ten moment nadszedl.Mam nadzieje ze jesli Cie kocha naprawde wroci:)) zycze powodzenia ...ja bym z radosci skakala a jesli znow bede w ciazy napewno podziele sie z wami ta radoscia:-P pozdrawiam wszystkie kobitki;-)

Do góry stronyOffline

Strona 3 z 4 - [ przejd¼ do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony