2008-01-28 21:52:36, monikaspodymek napisa³(a):
nie ma tu kogo winic o "wpadke"..
to mi sie podoba. System nawalil ;)
i tak mysle, ze to wina PiSu.
Przegl±daj forum |
Dzia³em "Damskie Sprawy" opiekuj± siê: frelcia, marcheweczka |
|
Strona g³ówna » Damskie Sprawy » 12 testow i chyba ciaza |
| Autor | Strona: 3 z 4 |
|---|---|
| xFish | Post #1 2008-01-29 08:28:39 (6 miesiêcy temu) |
Z nami od: 28-12-2006 |
Cytat: 2008-01-28 21:52:36, monikaspodymek napisa³(a): nie ma tu kogo winic o "wpadke".. to mi sie podoba. System nawalil ;) i tak mysle, ze to wina PiSu. |
| justin1976 | Post #2 2008-01-29 10:09:09 (6 miesiêcy temu) |
Z nami od: 05-06-2007 Sk±d: Croydon |
Cytat: 2008-01-28 12:30:08, xFish napisa³(a): Moim zdaniem jezeli kobieta nic nie mowi (przed) o zabezpieczeniu znaczy wie ze nie ma zagrozenia (np. bierze tabletki) bo raczej widzi, ze facet sie nie zabezpieczyl. Dlatego pierwsze odczucia faceta w podobnej sytuacji sa mniej wiecej takie: nie mogla powiedziec ze jest ryzyko? ewentualnie: zrobila mnie w balona bo wiedziala, ze jest ryzyko a nic nie powiedziala. Dlatego prosze nie robic z niego potwora tylko zrozumiec ze faceci mysla inaczej i mimo, ze zdaniem kobiet, oboje powinni o tym myslec to wiekszosc facetow i tak uwaza, ze to bardziej kobieta powinna miec swiadomosc kiedy jest zagrozenie (mimo ze w twarz wam tego nie powiedza) Tak wiec dla niego to tez szok i musi miec czas na podjecie decyzji. Niektorzy w takich sytuacjach sa podpora dla kobiety a inni sami potrzebuja opieki. Wazne jest jak to zakonczy - bo wiadomo, ze prawdziwego faceta poznaje sie po tym jak konczy. xFisch, a cos Ty taki m±dry... Najlepiej kobietê oskar¿yc o to, ¿e mia³a czelnosc zajsc w ci±¿ê. Sorry skoro facet idzie ze mn± do ³ó¿ka to tak samo on jak i ja mamy swiadomosc co mo¿e siê z tego wykluc. Nie ma 100% metody antykoncepcyjnej i chyba ka¿dy z nas jest tego swiadomy. Mo¿emy robic wszystko ¿eby zminimalizowac mo¿liwosc zajscia w ci±¿ê, ale nie mo¿emy ustrzec siê od niej napewno. Mówisz, ¿e dla niego to jest szok, a dla niej?? To ona nosi pod swoim serce dzieci±tko faceta, który boi siê odpowiedzialnosci za swoje czyny. G³owa do góry dziewczyno. Je¿eli da³ nogê, to nie jest Ciebie wart. Jestem pewna, ¿e i bez niego dasz sobie wspaniale radê. Trzymam kciuki. Gdyby kropla powiedzia³a, ¿e nie jest potrzebna... nie by³oby oceanu...
|
| madzia01 | Post #3 2008-01-31 10:16:08 (6 miesiêcy temu) |
Z nami od: 15-10-2007 |
dziekuje wam wszystkim za odpowiedzi bylam u lekarza jestem w 1 miesiacu a on niechce miec nic wspolnego zemna wiec zostalam sama i postanowilam ze nieusune dziecka nieboje sie dam sobie rade
|
| marcheweczka | Post #4 2008-01-31 10:37:50 (6 miesiêcy temu) |
Z nami od: 27-07-2007 Sk±d: ✿✿Rochdale✿✿ |
GRATULUJE.....my¶l teraz o tym serduszku,które bije w Tobie...dasz rade,bo napewno jeste¶ siln± kobietk±....jak bedziesz chcia³a kiedykolwiek porozmawiaæ ,to podaje moje gg 240075.....trzymaj siê cieplutko✿✿ (¯`·.¸ღRaz Anio³, raz diablica-jedna twarz, a dwa obliczaღ¸.·´¯)✿✿
|
| frelcia | Post #5 2008-01-31 11:21:49 (6 miesiêcy temu) |
Z nami od: 01-05-2007 Sk±d: Skelmersdale - Lathom |
Cytat: 2008-01-31 10:16:08, madzia01 napisa³(a): dziekuje wam wszystkim za odpowiedzi bylam u lekarza jestem w 1 miesiacu a on niechce miec nic wspolnego zemna wiec zostalam sama i postanowilam ze nieusune dziecka nieboje sie dam sobie rade ...bardzo sie ciesze, ze podjelas taka decyzje......zobaczysz ze za pare lat jak spojrzysz na swojego urwiska ktory biega ci pod nogami lezka zakreci sie w oku a ty bedziesz z siebie bardzo dumna....wierze ze dasz rade bo tak jak powiedziala kolezanka jestes duza i dzielna dziewczyna...trzymam kciuki...Frelcia Aby poznaæ siê z najdalsz± rodzin±, wystarczy siê wzbogaciæ.
|
| Richmond | Post #6 2008-01-31 13:00:11 (6 miesiêcy temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Sk±d: Richmond |
Cytat: 2008-01-28 21:52:36, monikaspodymek napisa³(a): madzia - to ze zapomnialas wziasc przez 3 dni - nie ma znaczenia (pigulka dziala na kilka sposobow: przede wszystkim zmienia troszke twe hormony i zapomnienie przez 3 dni nie "wyprostowalo by" tego. lekarze przestrzegaja ze jesli chcesz zajsc w ciaze to moze to byc niemozliwe nawet przez pare miesisecy po odstawieniu pigulki zanim twe cialo wroci do rownowagi)... po prostu stalo sie - pigulka zabezpiecza na jakies 99,9%... i w twoim przypadku byl to ten jeden setny procencik... nie ma tu kogo winic o "wpadke".. Uwazam, ze ta informacja wprowadza w blad i nie jest prawdziwa. Czesto na opakowaniu tabletek antykoncepcyjnych jest dokladnie napisane co zrobic jak zapomni sie tabletki w konkretnym tygodniu ich brania. Jesli ktos nie wezmie trzech tabletek z rzedu ma szanse zajsc w ciaze i nie piszmy tu, ze to wina nieskutecznosci tabletek. Nie jest to osobista wycieczka w kierunku autorki pierwszego postu, ale sprostowanie informacji. Ponizej przyklad tekstu z ulotki tabletek antykoncepcyjnych. "1 tabletka zapomniana w pierwszym tygodniu stosowania. Nale¿y jak najszybciej przyj±æ zapomnian± tabletkê (nawet je¿eli oznacza to przyjêcie dwóch tabletek jednocze¶nie) a kolejne tak jak zazwyczaj. Przez nastêpne 7 dni nale¿y stosowaæ dodatkow± metodê antykoncepcji (metoda barierowa). Istnieje mo¿liwo¶æ zaj¶cia w ci±¿ê w przypadku stosunków p³ciowych w tygodniu poprzedzaj±cym zapomnienie tabletki. Nale¿y zasiêgn±æ porady lekarza. 1 tabletka zapomniana w drugim tygodniu stosowania Nale¿y jak najszybciej przyj±æ zapomnian± tabletkê (nawet je¿eli oznacza to przyjêcie dwóch tabletek jednocze¶nie) a kolejne tak jak zazwyczaj. Skuteczno¶æ tabletki jest zachowana i nie potrzeba stosowaæ dodatkowych metod antykoncepcyjnych. 1 tabletka zapomniana w trzecim tygodniu stosowania Istniej± dwie mo¿liwo¶ci bez potrzeby stosowania dodatkowej metody antykoncepcyjnej: Nale¿y jak najszybciej przyj±æ zapomnian± tabletkê (nawet je¿eli oznacza to przyjêcie dwóch tabletek jednocze¶nie) a kolejne tak jak zazwyczaj. Po przyjêciu ostatniej tabletki z opakowania, nastepnego dnia nale¿y rozpocz±æ przyjmowanie tabletek z nowego opakowania nie robi±c przerwy. Krwawienie miesi±czkowe mo¿e wyst±piæ dopiero po zakoñczeniu przyjmowania tabletek z drugiego opakowania. Jednak¿e w trakcie przyjmowania tabletek mo¿e wystapiæ plamienie lub krwawienie miêdzymiesi±czkowe. lub Mo¿na zaprzestaæ przyjmowania pozosta³ych tabletek z opakowania, zrobiæ 7 dniow± lub krótsz± przerwê (licz±c równie¿ dzieñ w którym zapomniano przyj±æ tabletkê) i rozpocz±æ przyjmowanie tabletek z nastêpnego opakowania. Stosuj±c tê metodê mo¿na rozpoczynaæ kolejne opakowanie tego samego dnia tygodnia jak zazwyczaj." Przepraszam za rozformatowany tekst, ale tak sie skopiowal. Wystarczy wpisac w google "zapomnienie tabletki" i wyskoczy mnostwo stron z podobna informacja. Nie ponosze odpowiedzialnosci za skorzystanie z udzielonych porad.
|
| dominika-essex | Post #7 2008-01-31 13:54:07 (6 miesiêcy temu) |
Z nami od: 19-10-2007 Sk±d: essex/katowice |
Cytat: 2008-01-28 21:52:36, monikaspodymek napisa³(a): madzia - to ze zapomnialas wziasc przez 3 dni - nie ma znaczenia (pigulka dziala na kilka sposobow: przede wszystkim zmienia troszke twe hormony i zapomnienie przez 3 dni nie "wyprostowalo by" tego. lekarze przestrzegaja ze jesli chcesz zajsc w ciaze to moze to byc niemozliwe nawet przez pare miesisecy po odstawieniu pigulki zanim twe cialo wroci do rownowagi)... po prostu stalo sie - pigulka zabezpiecza na jakies 99,9%... i w twoim przypadku byl to ten jeden setny procencik... nie ma tu kogo winic o "wpadke".. Tabletki powinny byc dobrze dopasowane hormonalnie aby byly 99.9% skuteczne. Kobiety rzadko maja badania hormonalne przed przyjeciem tabletek aby miec pewnosc, ze im one pasuja. A wystarczy zapomniec jednej a procent mozliwosci wpadki staje sie duzo wiekszy. Lekarze teraz zalecaja kobieta, ktore maja problem zajsc w ciaze aby na 3 miesiace zaczely stosowac tabletki bo pierwsza owulacja jest najsilniejsz. Wiem z wlasnego doswiadczenia. 2 tygodnie po owulacji okazalo sie, ze jestem w ciazy. madzia01 - wszystko bedzie dobrze i dasz sobie rade... pozdrawiam All I really need is love, but a little chocolate now and then doesn't hurt!
|
| mak4701 | Post #8 2008-02-03 11:29:07 (6 miesiêcy temu) |
Z nami od: 12-04-2007 Sk±d: Luton |
Cytat: 2008-01-31 10:16:08, madzia01 napisa³(a): dziekuje wam wszystkim za odpowiedzi bylam u lekarza jestem w 1 miesiacu a on niechce miec nic wspolnego zemna wiec zostalam sama i postanowilam ze nieusune dziecka nieboje sie dam sobie rade GRATULACJE Pozdrawiam
|
| megus13 | Post #9 2008-05-13 21:04:28 (2 miesi±ce temu) |
Z nami od: 07-05-2008 |
hey madzia,uwazam ze powinnas urodzic dzidzie,ja mam synka i bardzo chcemy miec drugiego bobaska,( rok temu poronilam :(( wsciekam sie jak czytam ze dziewczyny chca usunac ciaze lub jej nie akceptuja,ale staram sie rozumiec twoja sytuacje-masz 2 coreczki:)) ale czy bedac miec trzecie dziecko to grzech lub co gorsze w czyms to przeszkadza??? Moze mysle inaczej bo stracilam dziecko,ale zawsze mozna sie zabezpieczyc,tym bardziej ze w UK mamy darmow± antykoncepcje:) jesli odebralas to zle to przepraszam:) ale to tylko moje zdanie.......goraco pozdrawiam madzia
|
| megus13 | Post #10 2008-05-13 21:13:32 (2 miesi±ce temu) |
Z nami od: 07-05-2008 |
I jeszcze jedno-jesli twoj facet tego jeszcze nie zaakceptowal to naprawde nie jest Ciebie i zadnej innej wart-bo tak naprawde faceta mozna poznac po tym czy jest prawdziwym mezczyzna kiedy staje przed odpowiedzialnoscia,a wlasnie ten moment nadszedl.Mam nadzieje ze jesli Cie kocha naprawde wroci:)) zycze powodzenia ...ja bym z radosci skakala a jesli znow bede w ciazy napewno podziele sie z wami ta radoscia
|