The Nokia N95 Black 8GB mobile

Forum dyskusyjne

Damskie Sprawy » Wszystko o kosmetykach

Zobacz te¿:

Galeria u¿ytkowników Mapka u¿ytkowników Pytania i odpowiedzi

Przegl±daj forum

Dzia³em "Damskie Sprawy" opiekuj± siê: frelcia, marcheweczka

Strona g³ówna » Damskie Sprawy » Wszystko o kosmetykach

Nowy tematNowy post

Strona 7 z 9 - [ przejd¼ do strony: 1 | 2 | 3 ... 6 | 7 | 8 | 9 ] - Skocz do strony

Autor Strona: 7 z 9
bellatre1

Post #1

2008-01-18 20:36 (6 miesiêcy temu)

bellatre1

Kobieta

Z nami od: 10-01-2008

Sk±d: Manchester

Cytat:

2008-01-17 23:50, ewamik napisa³(a):

Cos ciekawego mi powiedzia³a kosmetyczka.Je¶li mleczkiem zmywamy twarz,to nalezy póxniej twarz przemyc jeszcze woda,a nastêpnie wklepac tonik.To dlatego,¿e mleczko mo¿e zatykac pory,jest t³uste i przez to mog± pojawiac sie nieproszeni go¶cie.Sama zaczê³am tak robiæ.

.........zGADZA SIÊ i niewiele kobietek o tym wie.
Najpierw myjemy buzke mleczkiem,¿elem lub oliwk± nastepnie zmywamy to wod±.Stara szko³a....pewne substancje rozpuszczaj± siê w wodzie inne w t³uszczach,dlatego ¿eby dobrze umyæ skóre twarzy nale¿y zrobiæ to w³a¶nie tak.
Skóra noc± odpoczywa a w dzieñ broni siê przed wp³ywem zewnêtrznego ¶rodowiska(wiatr,mróz,klimatyzacja,s³oñce).Daltego wieczorna pielêgnacja jest tak wa¿na i dok³adne oczyszczenie skóry z makija¿u.

Po¶ma³am siê troszke na tym po¶cie w zwi±zku z kolagenem i naturalnym bia³kiem ihiih.

Dodam tylko ¿e jestem kosmetyczk± od 15 lat i to prawda ¿e cz±steczka kolagenu jest wiêksza od przekroju poprzecznego skóry dlatego jej przenikanie nie jest mo¿liwe.
Zapewne Polska firma zdoby³a fortune na sprzeda¿y tego kolagenu.Zapewne nie jednemu pomóg³.Jednak efekty s± krótkotrwa³e bo dzia³a jedynie na powierzchnie naskórka.Znam te¿ opinie ¿e szybko siê psuje a kosztuje du¿o.Mam nadzieje ¿e nikomu nie zaszkodzi³?
Nie odradzam jednak stosowania kremów z kolagenem je¿eli jest pochodzenia ro¶linnego ,jest to bardziej humanitarne.Utrata kolagenu nastêpuje sukcesywnie ju¿ od ok. 25 roku ¿ycia.Ka¿dy ma te¿ inn± zawarto¶æ tego w skórze.
Nie dajcie siê jednak zwariowaæ kobietki.

M£ODO¦Æ O KTÓR¡ NAM WSZYSTKIM CHODZI,NIE OGRANICZA SIÊ ,DO WYGL¡DU.
TO STYL ¯YCIA,SPOSÓB ISTNIENIA,SYSTEM WARTOSCI.

i tego siê trzymajcie kobietki.
:-):-):-)

[ Ostatnio edytowany przez: bellatre1 18-01-2008 20:39 ]

Z Rado¶ci± i Satysfakcj± zapraszam... Jowita koz³owska

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowied¼ Odpowiedz

bellatre1

Post #2

2008-01-18 20:51 (6 miesiêcy temu)

bellatre1

Kobieta

Cytat:

2008-01-17 21:58, squirrel napisa³(a):
Kobietki! Mam problem z cera, jest mieszana i strasznie trudno jest mi dobrac kosmetyki, po uzyciu kremu do skory tlustej mialam tak wysuszona cere ze nie moglam sobie z nia pozniej poradzic, po innych kremach swiecilam jak :zarowka:jestem bezradna, wiem ze powinnam pojsc do kosmetyczki ale naprawde nie mam czsu, prosze o porade???!!!

Napisa³a¶, ¿e po kosmetykach do cery t³ustej masz przesuszon± skóre.Kosmetyki do cery t³ustej,tr±dzikowej s± za agresywne dla twojej cery.
¿eby uzupe³niæ poziom nawil¿enia stosuj kosmetyk nawil¿aj±cy na noc..noc± nie szkodzi b³yszczenie skóry.Natomiast w dzieñ mo¿esz zastosowaæ co¶ l¿ejszego ni¿ krem ...emulsjê.Polecam te¿ serum nawil¿aj±ce firmy Matis pod krem lub emulsjê,szybko siê wch³ania.
Stosuj koniecznie te¿ tonik 2 razy na dzieñ -oczywi¶cie nawil¿aj±cy np. z algami.Czêsto zapominamy o Tonizacji skóry i traktujemy ten kosmetyk jako zbêdny.
I co tu powiedzieæ jeszcze ......trudno oceniæ stan skóry na poscie .
Zapraszam na bezp³atn± konsultacje
Jowita Wojtal Koz³owska
Kosmetyczka Dyplomowana

[ Ostatnio edytowany przez: bellatre1 18-01-2008 20:54 ]

Do góry stronyOffline

ewamik

Post #3

2008-01-18 23:35 (6 miesiêcy temu)

ewamik

Kobieta

Z nami od: 30-10-2007

Sk±d: London/Neasden

Uff,ciesze siê,¿e kto¶ kto zna sie na kosmetykach,podzela moje zdanie.Jupi!
Sama bardzo interesuje sie kosmetykami od podszewki,chodzi mi o sk³ad produktu,zastosowanie itp.I zawsze czytam etykietke,choc niezawsze wiem o co chodzi:):)
Chce tez zasiêgn±c opinii drugiej kosmetyczki.Prosze mi cos powiedziec o kosmetykach Thalgo.czy one sa w sprzedazy w Anglii? W Polsce to tylko w renomowanych salonach kosmetycznych.Ta moja kosmetyczka tylko na tym pracuje.Wczesniej pracowa³a u kogos na Eris,ale zaufa³a Thalgo.Naprawde by³am pod wra¿eniem jej twarzy.Fakt,nie kazda dziewczyna bedzie mia³a takiesame efekty.Tak jak pisa³am kiedys tam,zalezy tez od sposobu od¿ywiania,klimatu w którym zyjemy ale duze znaczenie ma tez genetyka.
Ja moge pochwalic sie,¿e moje babcie,mama,tata i starsze siostry(starsze o 16lat i o 8) starzeja siê bardzo ale to baaaardzo powoli.Ostatnio mojej 46-letniej siostrze powiedzi³am,ze pamietaj± ja dinozaury ale na twarzy...jak 30stka.
To ja czekam:)

Do góry stronyOnline

marzena984

Post #4

2008-01-19 09:49 (6 miesiêcy temu)

marzena984

Z nami od: 25-10-2007

Sk±d: Surrey

Witam, czy ktos moze wie co sioe robi i jak gdy pojawiaja sie rozstepy? mi sie zrobily na posladkach,i podobno same kremy nie wystarcza, do tego trzeba cwiczyc. a czy wy macie jakies kremy godne polecenia?

odnosnie kremu vichy normaderm, tez go stosuje, bardzo ladnie pachnie i rzeczywiscie szybko wchlania sie w skore ale efektow to ja chyba nie widze.

co do antykoncepcji, to ja od kilku lat uzywam tych samych tabletek, nawet teraz kiedy jestem w anglii, mama wykupuje mi i przesyla poczta(i sa to jedne z tanszych, place za jedno opakowanie ok 6zl), chociaz wiem ze tu w uk sa za darmo, ale jakos nie umiem sie wybrac do ginekologa.

Pozdrowienia.

Do góry stronyOffline

ewamik

Post #5

2008-01-19 11:59 (6 miesiêcy temu)

ewamik

Kobieta

o kochana,rozstepy to ciê¿ka sprawa.Kiedys uzywa³am kremu firmy Clarins i owija³am sie foli±.Cos pomog³o na udach,ale na biodrech i pupie....nic.
Teraz jak by³am w Polsce,to kupi³am sobie krem,a raczej serum firmy EVELINE-slim extreme 3-D.Jest to serum intensywnie wyszczuplaj±ce+ujedrniaj±ce Antycellulit.
Na³ozy³am se go na brzuch,uda i posladki,wmasowa³am.Jak mnie zxaczê³o mrozic i szczypaæ....By³am pod wra¿eniem.Tak samo ale mo¿e z mniejsza intensywno¶cia dzia³a ten z Clarins.Ten nasz polski-EVELINE ma kopyto!Zobaczymy fekty.Juz wam mówie co tam jest:
L-karnityna,kofeina,wyci±g z bluszczu,kolagen,elastyna,wyci±g z alg i cos tam jeszcze.
Nie szkoda mi by³o go kupic bo kosztowa³ zaledwie 10z³,dla porówniania Clarins ok 30f.Fak taktem do tego serum trzeba dokupic i pelling i krem 3-D slim extreme ale ja ni kupi³am.
Ale po kremach nie mozan spodziewac sie niewiadomo jakich efektów.Jednak rozstêp,to rozstêp i to dzieje sie pod skór±.
Tu juz trzeba udac sie albo do SPA albo do salonu kosmetycznego i na³o¿± jakies dziactwa na nogi,jakie¶ poduchy,ko³dry czy cos w tym stylu.Ewentualnie laser.Ale nie tak bardzo ra¿± mnie moje rozstêpy na pupie,na udach juz ich nie mam.W koñcu prawie ka¿da dziewczyna je ma,nawet modelki czy aktorki.

Do góry stronyOnline

ciesza

Post #6

2008-01-19 19:47 (6 miesiêcy temu)

ciesza

Kobieta

Z nami od: 29-08-2007

Sk±d: manchester

widze ze pojawil sie temat rozstepow to i ja sie dopisze.
jestem chuda osoba i duzym zaskoczeniem sa dla mnie rozstepy, zwlaszcza ze nie mam zadnych wahan wagi. Poza ciaza przez ktora przytylam 10kg, mam stala wage 54 kg.
Jezeli ktos wie co moge z tym dziadostwem zrobic niech da znac.
what's love got to do with it...

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

bellatre1

Post #7

2008-01-19 21:04 (6 miesiêcy temu)

bellatre1

Kobieta

Cytat:

[B]2008-01-18 23:35, ewamik napisa³(a)
Chce tez zasiêgn±c opinii drugiej kosmetyczki.Prosze mi cos powiedziec o kosmetykach Thalgo.czy one sa w sprzedazy w Anglii? W Polsce to tylko w renomowanych salonach kosmetycznych.Ta moja kosmetyczka tylko na tym pracuje.
To ja czekam:)

Firma Thalgo jest renomowan± firm± profesjonaln± dla salonów kosmetycznych.W Polsce pracuj± na niej tylko kosmetyczki które przesz³y szkolenia w siedzibie firmy i wykupi³y co najmiej trzy pe³ne linie kosmetyczne.Pierwsze szkolenia jakie odby³y siê w Polsce by³y w 1994 i ja te¿ w nich uczestniczy³am.Kosmetyki s± fantastyczne g³ównie na algach mikronizowanych.Marka ma sieæ SPA na ca³ym ¶wiecie a ¿e Francja lezy blisko mo¿na je kupiæ równie¿ w Angli w salonach kosmetycznych i Spa cenny s± wysokie ale kosmetyki warte tej cenny.
Pozdrawiam Jowita:-D

Do góry stronyOffline

bellatre1

Post #8

2008-01-19 21:15 (6 miesiêcy temu)

bellatre1

Kobieta

Cytat:

2008-01-19 19:47, ciesza napisa³(a):
widze ze pojawil sie temat rozstepow to i ja sie dopisze.
jestem chuda osoba i duzym zaskoczeniem sa dla mnie rozstepy, zwlaszcza ze nie mam zadnych wahan wagi. Poza ciaza przez ktora przytylam 10kg, mam stala wage 54 kg.
Jezeli ktos wie co moge z tym dziadostwem zrobic niech da znac.

Roztepy najczê¶ciej pojawiaj± siê nie ze wzglêdu na wagê cia³a(choæ najczê¶ciej podczas szybkiej zmiany wagi)lecz ze wzglêdu na elastyczno¶æ tkanki.U osób nawet szczup³ych mog± pojawiæ siê poniewa¿ tkanka jest mniej elastyczna.
Najwa¿niejsze s± kosmetyki które wzmocni± w³ókna kolagenowe i elastyny,poprawi± sprê¿ysto¶æ naskórka i podzia³aj± stymuluj±co poprawiaj±c mikrokr±¿enie.Rostêp-to nic innego jak blizna popêkniêciu wewnêtrznych tkanek.
...........odezwe siê jeszcze w tej sprawie....:-)

Do góry stronyOffline

ewamik

Post #9

2008-01-19 21:46 (6 miesiêcy temu)

ewamik

Kobieta

to cholera,zaoszczêdze ale kupiê sobie.Moja kosmetyczka wskaza³a mi linie kosmetyków ktora by³aby dla mnie dobra.Chodzi mi o linie "Marine nutrients" czyli skóra mieszana do suchej.Oraz linia dotleniajaca.Powiem Wam,ze krem dotleniajacy kosztuje 157z³,maska 70z³,serum 196z³ czyli ....
ale jak warto to moze warto

Do góry stronyOnline

ewamik

Post #10

2008-01-19 21:48 (6 miesiêcy temu)

ewamik

Kobieta

czytam i widze,¿e mam zaznaczona serie"seve marine" tez pewnie dobre i deczko tañsze

Do góry stronyOnline

Strona 7 z 9 - [ przejd¼ do strony: 1 | 2 | 3 ... 6 | 7 | 8 | 9 ] - Skocz do strony