2008-01-17 23:50, ewamik napisa³(a):
Cos ciekawego mi powiedzia³a kosmetyczka.Je¶li mleczkiem zmywamy twarz,to nalezy póxniej twarz przemyc jeszcze woda,a nastêpnie wklepac tonik.To dlatego,¿e mleczko mo¿e zatykac pory,jest t³uste i przez to mog± pojawiac sie nieproszeni go¶cie.Sama zaczê³am tak robiæ.
.........zGADZA SIÊ i niewiele kobietek o tym wie.
Najpierw myjemy buzke mleczkiem,¿elem lub oliwk± nastepnie zmywamy to wod±.Stara szko³a....pewne substancje rozpuszczaj± siê w wodzie inne w t³uszczach,dlatego ¿eby dobrze umyæ skóre twarzy nale¿y zrobiæ to w³a¶nie tak.
Skóra noc± odpoczywa a w dzieñ broni siê przed wp³ywem zewnêtrznego ¶rodowiska(wiatr,mróz,klimatyzacja,s³oñce).Daltego wieczorna pielêgnacja jest tak wa¿na i dok³adne oczyszczenie skóry z makija¿u.
Po¶ma³am siê troszke na tym po¶cie w zwi±zku z kolagenem i naturalnym bia³kiem ihiih.
Dodam tylko ¿e jestem kosmetyczk± od 15 lat i to prawda ¿e cz±steczka kolagenu jest wiêksza od przekroju poprzecznego skóry dlatego jej przenikanie nie jest mo¿liwe.
Zapewne Polska firma zdoby³a fortune na sprzeda¿y tego kolagenu.Zapewne nie jednemu pomóg³.Jednak efekty s± krótkotrwa³e bo dzia³a jedynie na powierzchnie naskórka.Znam te¿ opinie ¿e szybko siê psuje a kosztuje du¿o.Mam nadzieje ¿e nikomu nie zaszkodzi³?
Nie odradzam jednak stosowania kremów z kolagenem je¿eli jest pochodzenia ro¶linnego ,jest to bardziej humanitarne.Utrata kolagenu nastêpuje sukcesywnie ju¿ od ok. 25 roku ¿ycia.Ka¿dy ma te¿ inn± zawarto¶æ tego w skórze.
Nie dajcie siê jednak zwariowaæ kobietki.
M£ODO¦Æ O KTÓR¡ NAM WSZYSTKIM CHODZI,NIE OGRANICZA SIÊ ,DO WYGL¡DU.
TO STYL ¯YCIA,SPOSÓB ISTNIENIA,SYSTEM WARTOSCI.
i tego siê trzymajcie kobietki.
[ Ostatnio edytowany przez: bellatre1 18-01-2008 20:39 ]