Przegl±daj forum |
Dzia³em "Damskie Sprawy" opiekuj± siê: frelcia, marcheweczka |
|
Strona g³ówna » Damskie Sprawy » Wszystko o kosmetykach |
| Autor | Strona: 2 z 9 |
|---|---|
| alfa170 | Post #1 2007-11-29 12:16 (8 miesiêcy temu) |
Z nami od: 25-04-2006 Sk±d: Loughborough/Sileby |
Ja kiedys uzywalam kosmetykow Vichy i sa naprawde dobre
|
| ewamik | Post #2 2007-11-29 13:19 (8 miesiêcy temu) |
Z nami od: 30-10-2007 Sk±d: London/Neasden |
ja uzywam Vichy od 6lat,moze wiecej.Kiedys wyjecha³am z Polski i zmienilam klimat,a co za tym idzie powietrze,wodê.Twarz moja by³a okropna,wypryski,pryszcze,w±gry.ca³e czo³o,nos, itp.Robi³am wszystko,parówki,maseczki i nic.w koncu kupi³am krem Normaderm z Vichy.Po 2 tyg widzialam róznice.Ten krem stosowa³am bez przerwy 6mies i do tamtej pory a minê³o ju¿ 6lat twarz moja...tylko komplementy s³ysze.czasem tylko co¶ tam wyskoczy,ale ma prawo raz w miesi±cu.
Terz troszke zmienili szate tego kremu,Wtedy by³ zielony.Podobno co niektórym wysusza skóre.Mo¿an sprobowac. Od kilku lat uzywam mleczka i toniku.Rewelacja i niedrogo. Maseczka nawil¿aj±ca jest cudowna i na serio twarz robi sie g³adka i taka swie¿a. Ostatnio kupi³am pelling.Jest fajny. wejd¼ na strone vichy www.vichy.pl-jakos tak i tam sa wszystjie dostepne kosmetyki. Z ca³ej gamy mi nie odpowiada³ taki sztyft pod oczy,taki zielony.Oczy mnie piek³y.Innym s³u¿y. Teraz mam zamiar mê¿owi kupic serie kosmetyków.Moja te¶ciowa u¿ywa kremów do cery dojrza³ej i jest zadowolona. Tak wiec ja osobiscie polecam bardzo.Tylko kremu nie mam.Mi s³uzy bardzo krem Garnier o konsystencji ¿elu.Stosuje go na zmiane z Loreal o takiej samej konsystencji. Tu ciêzko jest kupic Vichy ale wiem,gdzie jest apteka co ma wszysrtkie kosmetyki tej firmy .Prejazdem na niatrafi³am |
| ewamik | Post #3 2007-11-29 13:24 (8 miesiêcy temu) |
Cytat: 2007-11-28 18:19, paulinkah1987 napisa³(a): A ja mam pytanko... Jaki krem najlepiej polecacie, najlepiej nawilzajacy (nie tlusty) i dobry pod makijaz. W Polsce mialam swoj ulubiony Ziaji no ale to bylo w Polsce. :( Ja uwielbiam Garnier z wyciagiem z winogron.Jest to krem o konsystencji zelowej.Bardzo szybko sie wch³ania,skora jest ¶wie¿a,nie ¶wieci nic a nic.Do tego jest tani.Stosuje go na zmianê z Loreal o takiej samej konsystencji.I tak od kilku lat.Ten Garnier jest taki zielony,zielony ¿el. Teraz chyba cos innego kupie moze Cliniqe co kole¿anka pisa³a. |
| ewelaa | Post #4 2007-11-29 23:28 (8 miesiêcy temu) |
Z nami od: 29-11-2007 |
witam,
dzieki za informacje odnosnie kremu normaderm z vichy,ostanio sie zastanawialam co zrobic i jaki krem kupic ,bo tez ostanio mam straszne problemy z moja twarza,poprostu zaczynam wpadac w kompleksy i zaczynam liczyc kazda krostke i wypryski,wiem to chore i niemam juz sily.Wyjechalam 2 lata temu z polski i oczywiscie ta zmiana klimatu musiala sie przyczynic!!!probowalam juz wielu srodkow,nawet z polski siostra mi zalatwila taki plyn w atybiotyku,nawet pomagal,uzywalam go przez 4 miechy,ale wlasnie akurat teraz sie skonczyl(podobno uzywac trzeba 6 miesiecy to bedzie dobiero rezultat)no,ale musialam przesadzac ,czasem za duzo go uzywala:).Gdzie ta apteka z vichy prosze???a moze ktos slyszal o specjalnym mydelku z siarka??czy to pomaga cos? kiedys czytalam na jakims forum ze jest jakas <<mydlarnia i tylko mozna kupic na zamowienie i wysylkowo>>pozdrawiam |
| Pluszowa | Post #5 2007-11-29 23:52 (8 miesiêcy temu) |
Z nami od: 13-02-2007 |
Ja bardzo d³ugo szuka³am dobrego kremu pod oczy, wypróbowa³am naprawdê wielu, ale dopiero kremik z serii Simple (kupi³am w Asda) Defending Eye Cream okaza³ siê tym czego szuka³am. Niestety mieszkam obecnie w Polsce i nie mam do niego dostêpu... Czy znacie jaki¶ dobry krem który jest dostêpny w Polsce, a który pomaga usun±æ cienie pod oczami?
No mercy for the weak _ No pity for the dying _ No tears for the slain
|
| ewamik | Post #6 2007-11-30 00:32 (8 miesiêcy temu) |
Cytat: 2007-11-29 23:28, ewelaa napisa³(a): witam, dzieki za informacje odnosnie kremu normaderm z vichy,ostanio sie zastanawialam co zrobic i jaki krem kupic ,bo tez ostanio mam straszne problemy z moja twarza,poprostu zaczynam wpadac w kompleksy i zaczynam liczyc kazda krostke i wypryski,wiem to chore i niemam juz sily.Wyjechalam 2 lata temu z polski i oczywiscie ta zmiana klimatu musiala sie przyczynic!!!probowalam juz wielu srodkow,nawet z polski siostra mi zalatwila taki plyn w atybiotyku,nawet pomagal,uzywalam go przez 4 miechy,ale wlasnie akurat teraz sie skonczyl(podobno uzywac trzeba 6 miesiecy to bedzie dobiero rezultat)no,ale musialam przesadzac ,czasem za duzo go uzywala:).Gdzie ta apteka z vichy prosze???a moze ktos slyszal o specjalnym mydelku z siarka??czy to pomaga cos? kiedys czytalam na jakims forum ze jest jakas <<mydlarnia i tylko mozna kupic na zamowienie i wysylkowo>>pozdrawiam wiesz,co byc mo¿e powinnas udac sie do dermatologa.Mo¿e jakas bakteria powoduje,¿e masz problemy z cer±.jesli to tylko twarz,to powinny wystarczyc kosmetyki,ale jesli plecy,ramiona,to powinnas skondultowac to z lekarzem.Mój m±z bra³ antybiotyki.Nie umiem tego dok³adnie sprecyzowac ale jakas bakteria,która mia³a w organixmie powodowa³a te smiany skórne.I na nic p³yny,kremy ,pellingi. Ogromne znaczenie ma tez od¿ywianie.Mi czasem soc wyskoczy,gdy zjem za duzo s³odyczy,czekolady.To samo ma mój m±¿.Staram sie uwa¿aæ na jedzenie.Je¶li wcinamy kebaby,frytki,s³odycze,miêso sma¿one,to cera nie bedzie piekna.Cere tez trzeba od¿ywic od ¶rodka,czyli zdrowe jedzenie,warzywa,owoce,soki(marchewka!!!).Dodatkowo bardzo pomagaja witaminy,najlepiej A+E.Te¿ teraz juz miesi±c wcinam zestaw witamin.Robie 3-4 miesiêczna przerwe i znowu przez miesi±c dwa witaminki.Nie mo¿na przesadzaæ.Lubie marchewke gry¼æ,cera robi sie taka ciemniejsza,brzoskwiniowa.Jednak ostatnio dentysta zabroni³ mi jes twarde warzywa i owoce tzn zabroni³ szeroko buzie otwieraæ:) a ta seria Normaderm jest ok.Kup krem,tonik,mleczko.Jesli chcesz by na d³ugo wystarczy³o Ci mleczko we¼ sobe odrobine mleczka na czolo,policzki,brode ,nos i zataczaj kó³ka,wcieraj preparat na ca³ej twarzy,oczach.Pó¼niej p³atkiem wycieraj ca³± twarz i oczy.Zobaczysz jak brudny bedzie p³atek.Ze wszystkich zakamarków powycierasz kurz i makija¿.I oszczêdnie.Tym sposobem jedna butelka mleczka vichy starcza mi na 10-11mies.Co prada nie maluje sie codziennie. Jutro podam Ci adres tej apteki.M±z wie gdzie to jest i go spytam. Powodzenia. Wejdx na strone vichy www.vichy.pl i tam masz wszystko,game kosmetyko i opisy.poklikaj i wszsytko znajdziesz. |
| ewamik | Post #7 2007-11-30 00:35 (8 miesiêcy temu) |
przepraszam za b³êdy ale szybko piszê i nie czytam tekstu.sorry,nie patrzcie na to! Jak analfabetka jaka¶
|
| marta75 | Post #8 2007-11-30 06:00 (8 miesiêcy temu) |
Z nami od: 09-11-2007 Sk±d: londyn |
znalazlam stronke gdzie mozna vichy kupic jesli to wam pomoze www.escentual.co.uk
ja tez mam problemy ze skora twarz jeszcze jak cie moge ale zawsze cos mam na plecach iramionach leczenie przez dermatologa bylo tragedia - pani wyprobowala na mnie chyba wszystkie dostepne w polsce specyfiki - od zeli i sprayow po antybiotyki i sterydy nic nie pomoglo jak krosty wylazily tak i dalej wylaza po leczeniu pozostalo mi tylko cale mnostwo blizn bo po tych wszystkich lekach bylam w pewnym momencie wysypana cala. w najgorszym momencie mi pomogly drozdze . pilam i robilam sobie maseczki rezultaty byly natychmiastowe co mnie nie zabije to mnie wzmocni...
|
| martitka25 | Post #9 2007-11-30 09:28 (8 miesiêcy temu) |
Z nami od: 25-11-2007 Sk±d: Manchester |
a ja na pryszcze polecalabym masc z antybiotykiem TRIBIOTIC lub zel BENZACNE.Wiele lat meczylam sie z pryszczami probowalam juz wszystkiego i te mascie mi pomogly naprawde.co prawda czasami mi cos wyskoczy ale nie tak jak kiedys.A tak to chyba nie ma sposobu zeby na zawsze pozbyc sie tych krost:)chyba ze ktos taki zna?
|
| paulinkah1987 | Post #10 2007-11-30 10:29 (8 miesiêcy temu) |
Z nami od: 27-09-2007 Sk±d: Bicester |
No to mnie przekonalyscie
|