MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Ciaza a GBS+ (paciorkowce grupy B)

« poprzednia strona

Strona 9 z 9 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 7 | 8 | 9 ] - Skocz do strony

Str 9 z 9

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

filipo12

Post #1 Ocena: 0

2011-12-04 02:00:06 (13 lat temu)

filipo12

Kobieta

Z nami od: 04-12-2011

witam.
jestem w 39 tyg ciąży i również posiadam tą cholerna bakterie. strasznie sie denerwuje bo poród tuz tuz a ja nie wiem jak sie mna zaopiekuja w szpitalu a wiadomo ze tutaj w Anglii różnie bywa, jedni chwalą a inni się skarżą.
mnie moja położna poinformowała że powinnam sie zgłosic jak najszybciej do szpitala jesli odejda wody a oni podadzą mi antybiotyk 6 godzin przed porodem, jak bedzie naprwde nie mam pojecia ale mam nadzieję że bedę miała należyta opiekę i że sie zajmą moim maleństwem o ktore strasznie się boję.
Naczytałam se bardzo dużo na temat tej bakterii i czasem się zastanawiam czy dobrze wiedzieć aż tak wiele.
Ale warto być przygotowanym na cokolwiek.
modlę sie aby wszystko ułożyło się pomyślnie.
pozdrawiam.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

roztocz

Post #2 Ocena: 0

2011-12-04 10:19:45 (13 lat temu)

roztocz

Mężczyzna

Z nami od: 23-05-2007

group-b-streptococcus-screening-test
Praca - to bardzo prymitywny sposob spedzania czasu.

Do góry stronyOffline

witolda

Post #3 Ocena: 0

2011-12-05 14:35:29 (13 lat temu)

witolda

Kobieta

Z nami od: 06-04-2011

biscuits-i co lekarze zrobili cos zapobiegawczo w 6tyg???albo co czekali do porodu z podaniem antybiotyku,mi dr.powiedzial tylko ze przy nastepnej ciazy w 16tyg wykonaja test na obecnosc gbs(jestem przekonana ze jest to stanowczo za pozno,co jesli sytuacja sie powtorzy ) i beda leczyc antybiotykiem ale jak mozna w ciazy antybiotykiem leczyc jesli wiadomo ze szkodzi dziecku.Dlaczego nie mozna wczesniej tego wyleczyc.
ps.a ty juz urodzilas czy jestes w ciazy?

Niby rozumiem wszystko a nadal nie pojmuje...

filipo12-bede sie modlic rowniez aby wszystko przebieglo pomyslnie.
Prosze napisz jak juz urodzisz co i jak ,bardzo mnie to interesuje,
zycze zdrowka dla ciebie i dzidzi,oczywiscie bezbolesnego rozwiazania.

Do góry stronyOffline

biscuits

Post #4 Ocena: 0

2011-12-18 22:35:28 (13 lat temu)

biscuits

Kobieta

Z nami od: 18-08-2011

podali mi antybiotyk przed porodem, wczesniej mialam antybiotyk, ale to bylo z powodu wykrycia infekcji drog moczowych, za malo wody pilam GP mi powiedzial

osoby ktore maja ta bakterie powinny przed porodem (jak cala ciaza przebiega ok) koniecznie powiedziec, przypomniec, a juz szczegolnie jak wody odchodza, biegiem do lekarza!!! i koniecznie mowic o tej bakterii, to jest szczegolna sytuacja i o tym jest w szpitalnych ulotkach,ktora dostalam w szpitalu, ale jak widac persolel nie zawsze zna jej tresc, tak bylo w moim przypadku, chcieli mnie odeslaC do domu i kazali zastosowac sie do tego co jest w ulotce ktora mi wreczyli.
Po pokazaniu palcem tego co jest w tej ulotce-odchodzace wody i bakteria-oznacza zagrozenie zycia dziecka, to jednak zmienili zdanie i kazali zostac w szpitalu, natychmiast podali mi antybiotyk,byl to 39 tydz, a nastepnie bylo wywolanie porodu

zycze zdrowka wszystkim

[ Ostatnio edytowany przez: biscuits 19-12-2011 17:58 ]

Do góry stronyOffline

tofik78

Post #5 Ocena: 0

2011-12-19 07:29:28 (13 lat temu)

tofik78

Kobieta

Z nami od: 23-08-2010

Witam

znalazlam taka ulotke moze to cos komus pomoze?

Biscuit moze zalacz linka do ulotki, ktora Ty mialas? (moze jak wpiszesz tytul ulotki to cos w google wyskoczy?)

[ Ostatnio edytowany przez: tofik78 19-12-2011 07:31 ]

Do góry stronyOffline

witolda

Post #6 Ocena: 0

2011-12-19 07:50:47 (13 lat temu)

witolda

Kobieta

Z nami od: 06-04-2011

Dzieki tofik78
Ja to juz prawie wszystko wiem,tylko w tej ulotce jest napisane co robic``po odejsciu wod plodowych``
a mnie np.interesuje co zrobic aby one nie odeszly za wczesnie gdy ma sie Gbs???
-czy jest moze ktos tutaj po stracie,kto nastepna ciaze ocali?

Do góry stronyOffline

Twinkle

Post #7 Ocena: 0

2011-12-19 11:08:07 (13 lat temu)

Twinkle

Kobieta

Z nami od: 18-12-2011

witam ja rodzilam w UK 2 dzieci i rowniez mialam GBS.
Przy 1 dziecku odeszly mi wody(nie wiedzialam o obecnosci GBS)a urodzilam dopiero okolo 30 godz.pozniej.O obecnosci GBS dowiedzialam sie jak juz bylo po porodzie,dziecko dostalo antybiotyki bylismy pod obserwacja okolo 6 dni,wszystko bylo ok,mialo tylko bardzo dluga zoltaczke.
Teraz kiedy bylam w ciazy z dzieckiem,wszedzie trabilam ze mialam GBS,zapisalam to prawie na kazdej karcie ciazy.
Kiedy zaczely sie bole pojechalismy od szpitala i oczywiscie chcieli mnie odeslac do domu(jak przy 1 ciazy) ale stanowczo zazadlaismy abym zostala poniewaz powinnam dostac antybiotyk chyba 4 godz przed porodem,okazalo sie ze podjelismy sluszna decyzje bo dostalam za jakis czas antybiotyki i akcja potoczyla sie szybko wiec moja intuicja nie zawiodla.Porod sie przeciagal wiec dostalam kolejna dawke.Szczsliwie urodzilam i nie bylo zadnych problemow.
lake...

Do góry stronyOffline

sonia2012

Post #8 Ocena: 0

2012-06-28 10:00:36 (13 lat temu)

sonia2012

Kobieta

Z nami od: 28-06-2012

Hej dziewczyny, wlasnie sie tez dowiedzialam ze mam ta bakterie i strasznie sie martwie, przede wszystkim nikompetencja tutjeszych midwives i calego personelu szpitalnego :-( Mam pytanie bo czesto piszecie zeby spytac lekarza, jakiego lekarza? Z jakim lekarzem wy sie tu konsultujecie??? jak spytalam poloznej to zrobila wielkie oczy ze zdziwienia

Do góry stronyOffline

Strona 9 z 9 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 7 | 8 | 9 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,