Str 9 z 9 |
|
---|---|
filipo12 | Post #1 Ocena: 0 2011-12-04 02:00:06 (13 lat temu) |
Z nami od: 04-12-2011 Skąd: preston |
witam.
jestem w 39 tyg ciąży i również posiadam tą cholerna bakterie. strasznie sie denerwuje bo poród tuz tuz a ja nie wiem jak sie mna zaopiekuja w szpitalu a wiadomo ze tutaj w Anglii różnie bywa, jedni chwalą a inni się skarżą. mnie moja położna poinformowała że powinnam sie zgłosic jak najszybciej do szpitala jesli odejda wody a oni podadzą mi antybiotyk 6 godzin przed porodem, jak bedzie naprwde nie mam pojecia ale mam nadzieję że bedę miała należyta opiekę i że sie zajmą moim maleństwem o ktore strasznie się boję. Naczytałam se bardzo dużo na temat tej bakterii i czasem się zastanawiam czy dobrze wiedzieć aż tak wiele. Ale warto być przygotowanym na cokolwiek. modlę sie aby wszystko ułożyło się pomyślnie. pozdrawiam. |
roztocz | Post #2 Ocena: 0 2011-12-04 10:19:45 (13 lat temu) |
Z nami od: 23-05-2007 Skąd: Greenford |
group-b-streptococcus-screening-test
Praca - to bardzo prymitywny sposob spedzania czasu.
|
witolda | Post #3 Ocena: 0 2011-12-05 14:35:29 (13 lat temu) |
Z nami od: 06-04-2011 Skąd: B-hm |
biscuits-i co lekarze zrobili cos zapobiegawczo w 6tyg???albo co czekali do porodu z podaniem antybiotyku,mi dr.powiedzial tylko ze przy nastepnej ciazy w 16tyg wykonaja test na obecnosc gbs(jestem przekonana ze jest to stanowczo za pozno,co jesli sytuacja sie powtorzy ) i beda leczyc antybiotykiem ale jak mozna w ciazy antybiotykiem leczyc jesli wiadomo ze szkodzi dziecku.Dlaczego nie mozna wczesniej tego wyleczyc.
ps.a ty juz urodzilas czy jestes w ciazy? Niby rozumiem wszystko a nadal nie pojmuje... filipo12-bede sie modlic rowniez aby wszystko przebieglo pomyslnie. Prosze napisz jak juz urodzisz co i jak ,bardzo mnie to interesuje, zycze zdrowka dla ciebie i dzidzi,oczywiscie bezbolesnego rozwiazania. |
biscuits | Post #4 Ocena: 0 2011-12-18 22:35:28 (13 lat temu) |
Z nami od: 18-08-2011 Skąd: Londyn |
podali mi antybiotyk przed porodem, wczesniej mialam antybiotyk, ale to bylo z powodu wykrycia infekcji drog moczowych, za malo wody pilam GP mi powiedzial
osoby ktore maja ta bakterie powinny przed porodem (jak cala ciaza przebiega ok) koniecznie powiedziec, przypomniec, a juz szczegolnie jak wody odchodza, biegiem do lekarza!!! i koniecznie mowic o tej bakterii, to jest szczegolna sytuacja i o tym jest w szpitalnych ulotkach,ktora dostalam w szpitalu, ale jak widac persolel nie zawsze zna jej tresc, tak bylo w moim przypadku, chcieli mnie odeslaC do domu i kazali zastosowac sie do tego co jest w ulotce ktora mi wreczyli. Po pokazaniu palcem tego co jest w tej ulotce-odchodzace wody i bakteria-oznacza zagrozenie zycia dziecka, to jednak zmienili zdanie i kazali zostac w szpitalu, natychmiast podali mi antybiotyk,byl to 39 tydz, a nastepnie bylo wywolanie porodu zycze zdrowka wszystkim [ Ostatnio edytowany przez: biscuits 19-12-2011 17:58 ] |
tofik78 | Post #5 Ocena: 0 2011-12-19 07:29:28 (13 lat temu) |
Z nami od: 23-08-2010 Skąd: BS |
Witam
znalazlam taka ulotke moze to cos komus pomoze? Biscuit moze zalacz linka do ulotki, ktora Ty mialas? (moze jak wpiszesz tytul ulotki to cos w google wyskoczy?) [ Ostatnio edytowany przez: tofik78 19-12-2011 07:31 ] |
|
|
witolda | Post #6 Ocena: 0 2011-12-19 07:50:47 (13 lat temu) |
Z nami od: 06-04-2011 Skąd: B-hm |
Dzieki tofik78
Ja to juz prawie wszystko wiem,tylko w tej ulotce jest napisane co robic``po odejsciu wod plodowych`` a mnie np.interesuje co zrobic aby one nie odeszly za wczesnie gdy ma sie Gbs??? -czy jest moze ktos tutaj po stracie,kto nastepna ciaze ocali? |
Twinkle | Post #7 Ocena: 0 2011-12-19 11:08:07 (13 lat temu) |
Z nami od: 18-12-2011 Skąd: Somerset |
witam ja rodzilam w UK 2 dzieci i rowniez mialam GBS.
Przy 1 dziecku odeszly mi wody(nie wiedzialam o obecnosci GBS)a urodzilam dopiero okolo 30 godz.pozniej.O obecnosci GBS dowiedzialam sie jak juz bylo po porodzie,dziecko dostalo antybiotyki bylismy pod obserwacja okolo 6 dni,wszystko bylo ok,mialo tylko bardzo dluga zoltaczke. Teraz kiedy bylam w ciazy z dzieckiem,wszedzie trabilam ze mialam GBS,zapisalam to prawie na kazdej karcie ciazy. Kiedy zaczely sie bole pojechalismy od szpitala i oczywiscie chcieli mnie odeslac do domu(jak przy 1 ciazy) ale stanowczo zazadlaismy abym zostala poniewaz powinnam dostac antybiotyk chyba 4 godz przed porodem,okazalo sie ze podjelismy sluszna decyzje bo dostalam za jakis czas antybiotyki i akcja potoczyla sie szybko wiec moja intuicja nie zawiodla.Porod sie przeciagal wiec dostalam kolejna dawke.Szczsliwie urodzilam i nie bylo zadnych problemow. lake...
|
sonia2012 | Post #8 Ocena: 0 2012-06-28 10:00:36 (13 lat temu) |
Z nami od: 28-06-2012 Skąd: BRISTOL |
Hej dziewczyny, wlasnie sie tez dowiedzialam ze mam ta bakterie i strasznie sie martwie, przede wszystkim nikompetencja tutjeszych midwives i calego personelu szpitalnego
![]() |