MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Ciaza a GBS+ (paciorkowce grupy B)

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 6 z 9 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 | 8 | 9 ] - Skocz do strony

Str 6 z 9

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

dominika-essex

Post #1 Ocena: 0

2009-02-21 12:48:37 (16 lat temu)

dominika-essex

Kobieta

Z nami od: 19-10-2007

Mysle, ze mozesz napisac list do szpitala lub sama sie tam wybrac i poprosic o konsultacje. Np podczas dni, gdzie mozna zwiedzac porodowke. Porozmawiaj tez z polozna, ze chcesz opini lekarskiej w tej sprawie , moze to cos pomoze.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu

malke

Post #2 Ocena: 0

2009-03-11 11:52:07 (16 lat temu)

malke

Kobieta

Z nami od: 26-06-2007

Rozmawiałam z położna na temat badania krwi dziecka na obecność bakteri.Jedyne co mogę zrobić to poprosić pediate po porodzie o zrobienie badania ale to nie znaczy że on się zgodzi:-YNigdzie n ie robią takich badań prywatnie.
Najgorsze jest to ze niedawno odwiedziła mnie w domu helth visitor(któro podobno jest po to aby po urodzeniu maluszka oceniac czy prawidlowo się rozwija).Na moją informację że mam Group B Strep nie miała kąpletnie pojęcia o czym ja mówię!Jak więc ona ma oceniać zdrowie dziecka?Ludzie to są jakieś kpiny chyba.

Do góry stronyOffline

malke

Post #3 Ocena: 0

2009-06-07 20:09:29 (16 lat temu)

malke

Kobieta

Z nami od: 26-06-2007

dziewczyny dodam do tego linka informacje że moja pociech urodziła się zdrowa i nie było rzadnych problemów w związku z pacorkowcem.Przy porodzie miałam podana raz kroplówkę a wody płodowe mi przebili ale na szczeście Filipek sie nie zaraził.

[ Ostatnio edytowany przez: malke 07-06-2009 20:09 ]

Do góry stronyOffline

tofik78

Post #4 Ocena: 0

2011-02-24 21:12:04 (14 lat temu)

tofik78

Kobieta

Z nami od: 23-08-2010

dominika-essex dziekuje za watek i obszerne info. Zaluje ze nie zajrzalam tutaj bedac w ciazy (jeszcze nie zdazylam przeczytac wszystkich stron, do ktorych zalaczylas linki)
alutka21 przyjmij moje kondolencje
do wypowiadajacych sie mam, ciesze sie bardzo ze Wasze dzieci sa zdrowe
jesli chodzi o ciaze to u mnie ciaza przebiegala dobrze i pewnie przez to zignorowano moje uplawy a trabilam nie raz nie dwa ze sa uplawy i ze piecze, zrobiono badania moczu i v swap i nic nie wykryto ale co badali to nie wiem. Po porodzie uplawy i pieczenie dalej mi towarzyszyly, na moje skarzenie sie ze cos nie jest tak jakos nie bardzo zwracano uwage, bawiono sie w badania chorob przenoszonych droga plciowa typu chlamydia! w koncu tescie robionym przez nurse wyszlo ze jakas bakterie mam w zbyt duzej ilosci...
z tydzien mi zajelo dowiedzenie sie nazwy bakterii bo jak GP powiedziala przez tel to oczywiscie zapomnialam a na recepcji nie maja dostepu do danych, pisalam maile do przchodni ale dostalam odp ze nie moga mi podac tych danych przez maila z tytulu ochrony danych (co ma nazwa bakterii do ochrony danych)
po wyszukiwaniach info na necie jestem przerazona ta bakteria... na szczescie mialam "wywalczona" cesarke wiec uniklam (chyba?) ryzyka zakazenia. Synus ma 12 tyg i wydaje sie ze jest wszystko ok
nie rozumiem dlaczego tak malo sie slyszy o tych zagrozeniach, nie wspominajac juz niewiedzy i olewactwie w NHS

Do góry stronyOffline

witolda

Post #5 Ocena: 0

2011-07-31 11:26:47 (14 lat temu)

witolda

Kobieta

Z nami od: 06-04-2011

witam chce ostrzec tylko kobiety w ciazy u mnie wykryto za pozno bo dopiero po peknieciu blon plodowych w 18 tygodniu ciazy stwierdzono ta bakterie,wczesnie krwawienia i skurcze oraz bole brzucha i zielony sluz nic im nie dawaly do myslenia robili badania i mowili ze to normalne ze wyniki dobre nikt mi nie zrobil badania pod katem GBS teraz juz prawdopodobnie jest za pozno leze ttydzien w lozku na antybiotykach..Moja dzidzia bez wod plodowych prawdopodobnie dostanie zakarzenia i skonczy sie tragicznie, ale poki co prubuje kontynuowac ciaze, zasypiam i budze sie z nadzieje ze stanie sie cud....a do 24 tygodnia jesze 5 tygodni wiec tylko cud tu jest potrzebny,24 tydzien to tylko male swiatelko ze cudem dzidzia bedzie miala jakies szanse,bo przeciez bez wod nie rozwina sie jej plucka ale ja zyje narazie nadzieja ppuki ja mam bede czekac.no i zakarzenie ktore jest teraz najwieksza moja zmora oby do niego nie doszlo bo ciaza bedzie musiala byc zakonczona wczesniej:(

[ Ostatnio edytowany przez: witolda 31-07-2011 11:40 ]

Do góry stronyOffline

witolda

Post #6 Ocena: 0

2011-07-31 15:43:15 (14 lat temu)

witolda

Kobieta

chciaalam tylko dodac do mojego postu jesze dodatkowa informacje ktora przeoczylam w pospiechu pisania.Przy bolach brzucha towrzyszyla mi straszny bol pod prawym zebrem identycznie jak kolka nerkowa,przy tym mialam uplawy raz zielone raz rozowe,po wizycie u gp dostalam antybiotyk na infekcje nerek po tygodniu kuracji nerek pekly mi wody plodowe.

Do góry stronyOffline

tofik78

Post #7 Ocena: 0

2011-07-31 22:26:27 (14 lat temu)

tofik78

Kobieta

Z nami od: 23-08-2010

witolda, duzo zdrowia dla Ciebie i kruszynki

Do góry stronyOffline

witolda

Post #8 Ocena: 0

2011-09-07 19:36:59 (14 lat temu)

witolda

Kobieta

:( niestety nie udalo mi sie donosic ciazy.zabraklo jednego tygodnia zeby lekarze ratowalai mojego synka:(nie moge tego pojac DLACZEGO...nadal czekam na informacje od lekarzy co bylo przyczyna czy faktycznie infekcja bakteryjna jaka mialam czyli GBS byla przyczyna pekniecia wod plodowych,ale czuje cos ze sie nigdy tak naprawde nie dowiem przyczyny,duzo czytalam na ten temat i ponoc trudno jest ustalic juz po fakcie.

Do góry stronyOffline

wielbicielka

Post #9 Ocena: 0

2011-09-07 19:41:10 (14 lat temu)

wielbicielka

Kobieta

Z nami od: 29-04-2011

Witolda tak mi przykro :(

Do góry stronyOffline

Lenusia

Post #10 Ocena: 0

2011-09-07 20:39:14 (14 lat temu)

Lenusia

Kobieta

Z nami od: 23-03-2011

Strasznie współczuję :(
Nie jestem idealna,ale idealnie sobie z tym radzę :)))

Do góry stronyOffline

Strona 6 z 9 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 | 8 | 9 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,