Co do wit D3 to mi mama przywiezie z Polski, ale tez trzeba uwazac zeby nie przedawkowac i fakt jakby dzidiza byla wystawiona na duzo slonka, to mozna nie podawac, aleto nam chyba w UK nie grozi zbytnio

Str 6 z 12 |
|
---|---|
Gazella | Post #1 Ocena: 0 2008-01-24 22:21 (17 lat temu) |
Z nami od: 26-07-2006 Skąd: Luton |
Kazda witamina przedawkowana moze zaszkodzic, dlatego jesli nie decydujecie sie na karmienie piersia to warto sprawdzic mleko - wiele ma wit K i ponoc nie wskazane jest wtedy podawanie domiesniowo, ale jesli karmimy piersia to dobrze podac.
Co do wit D3 to mi mama przywiezie z Polski, ale tez trzeba uwazac zeby nie przedawkowac i fakt jakby dzidiza byla wystawiona na duzo slonka, to mozna nie podawac, aleto nam chyba w UK nie grozi zbytnio ![]() Gazella
|
ania_caterham | Post #2 Ocena: 0 2008-01-24 23:24 (17 lat temu) |
Z nami od: 06-05-2007 Skąd: Caterham |
Cytat: 2008-01-24 22:15, elmirka napisał(a): wlasnie dzis skonczylam 37 tydzien, a w szpitalu bylam kilka dni temu. Wogole mam wrazenie, ze jakos olewajaco traktuja tutaj ciaze.. Ale chyba masz racje, ze sobie wpisze olowkiem moja wizje porodu- na wszelki wypadek. a co, jezeli chce rodzic z partnerem?? bo ona tez mi powiedziala, ze nie musze nic wczesniej mowic, tylko przyjsc. Faktycznie nie musisz z nikim ustalac, kto bedzie przy tobie podczas porodu. Ze mna byl moj maz i mama. Po prostu pojawilismy sie razem na porodowce i tyle. Tylko oczywiscie najlepiej zadzwonic zanim sie tam wogole zjawisz, zeby juz wiedzieli, ze niedlugo przyjedziesz i w jakim jestes stanie. Plan mozesz sama sprobowac napisac ... wypelnic to co jestes pewna, a jak bedziesz miala jakies watpliwosci to zapytaj polozna przy kolejnej wizycie (jesli do niej doczekasz ![]() |
elmirka | Post #3 Ocena: 0 2008-01-25 11:53 (17 lat temu) |
Z nami od: 23-01-2008 Skąd: London |
Bardzo Ci dziekuje za odpowiedz- jestem juz w takim razie troche spokojniejsza
![]() |
Post #4 Ocena: 0 2008-01-26 20:07 (17 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
ania_caterham | Post #5 Ocena: 0 2008-01-26 22:47 (17 lat temu) |
Z nami od: 06-05-2007 Skąd: Caterham |
Nuska poczytaj dokladnie o epiduralu i zadecyduj sama. Czasami sam gas&air nie wystarcza ... ja mialam bardzo dlugi porod ... na poczatku nie bylo tak zle, ale pozniej juz nie moglam wytrzymac na samym gazie i zdecydowalam sie na epidural. Najwazniejsze to nie zamykac sie na konkretne opcje, bo jak sama wiesz, kazdy porod jest inny i nie da sie przewidziec co sie stanie.
Faktem jest, ze po podaniu epiduralu nie wstaniesz. Jak juz Ci go podadza bedziesz musiala lezec, az przestanie dzialac. Ja stracilam zupelnie czucie i nic kompletenie mnie nie bolalo. Zalozyli mi rowniez kroplowke i zbiornik na mocz, bo niestety nie wiedzialam czy mam pelny pechez czy nie. Jak juz zaczal dzialac bardzo sie uspokoilam i nawet zdolalam zasnac (bylam kompletnie wyczerpana, bo nie spalam przez 4 noce). Nie czulam zadnych skurczy ... polozna mowila mi kiedy mam przec. Caly czas bylam w pelni przytomna i wiedzialam dokladnie co sie dzieje. Pamietam jeszcze, ze po porodzie musieli mi pomoc 'dojsc' do lazienki i sie umyc (ale to bylo tuz po, zanim jeszcze przeniesli mnie na oddzial poporodowy). Oczywiscie epidural (jak wlasciwie wszystko) moze miec skutki uboczne, ale ja zadnych z nich nie mialam. Nie pamietam tez, aby moja dzidzia byla ospala. Przede mna kolejny porod za kilka tygodni. Nie wiem jak sie potoczy, ale jesli znow sam gaz nie bedzie wystarczal na pewno poprosze o epidural. Dodam jeszcze ... jest rowniez epidural mobilny (taki podczas dzialania ktorego mozesz chodzic) ale nie wszystkie szpitale go oferuja ... np w tym w ktorym teraz bede rodzic nie ma takiej opcji. [ Ostatnio edytowany przez: ania_caterham 27-01-2008 00:27 ] |
|
|
Post #6 Ocena: 0 2008-01-27 11:41:29 (17 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Unwinka | Post #7 Ocena: 0 2008-01-31 19:24:11 (17 lat temu) |
Z nami od: 15-11-2007 Skąd: Unwinkowo |
Cytat: 2008-01-26 20:07, nuska napisał(a): A ja przezyłam juz trzy koszmarnie,potworne porody i poprostu chce jeden piekny i bezbolesny.Jak to z tym epiduralem.Prosze powiedzcie ,bo oszaleje chyba. nuskatak na pół żarty przeżyłaś już porody to wiesz, że poród to nie piknik ![]() A na poważnie, każdy poród jest indywidualny, jeżeli tak jak mówisz masz złe doświadczenia z poprzednich porodów skuś się na epi, w sumie jakby nie patrzeć to aby go dostać musisz mieć 3 cm, także są duże szanse na to, że bólu jakiegoś tam doświadczysz, "chciał nie chciał" (choć i sa takie babeczki jak ja, że do 8cm bez bóli dochodzą). Wydaje mi się, że ile babeczek, tyle opinii i nikt Ci nie powie bierz, albo nie bierz.... POdejmij decyzję i bądź otwarta na różne możliwości, bo czasami za póxno na epi ![]() Pozdr |
ankaskakanka | Post #8 Ocena: 0 2008-03-05 18:35:22 (17 lat temu) |
Z nami od: 05-03-2008 |
Witam
![]() ![]() |
ankaskakanka | Post #9 Ocena: 0 2008-03-05 18:47:57 (17 lat temu) |
Z nami od: 05-03-2008 |
|
Post #10 Ocena: 0 2008-03-06 10:39:24 (17 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|