MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 5 z 12 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ... 10 | 11 | 12 ] - Skocz do strony

Str 5 z 12

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

ewamik

Post #1 Ocena: 0

2007-11-26 23:38 (17 lat temu)

ewamik

Kobieta

Z nami od: 30-10-2007

czy wiecie co o jest refleksologia(receptorologia)? Pewnie każda z nas słyszała o masowaniu stóp,ze tam sa punkty odpowiadające wszystkim organom naszego ciała i poprzez odpowiednie masowanie mozemy sobie pomóc.Powiedziałabym,że dany narząd zostaje ''naprawiony''.Jesli cos nam dolega np.mięśniaki-boli receptor macicy,żołądek-receptor żołądka,kamienie w nerkach,zaj...boli receptor nerek od ktorego zreszta zaczynamy każde masowanie stopy.
Moj mąz bardzo dobrze zna sie na tym.Gdy byłam w 1-wszej ciąży,to przez 9 mies,może i jeszcze wcześniej masował mi wszystkie receptory odpowiadające ciąży:nerki,przewod moczowy,pęcherz(to zawsze,niezależnie od dolegliwości)punkty limfatyczne(3),macica,pochwa,tarczyca i cos tam jescze,wszystko trwało ok 1godz i tak codziennie przez ok 10-11mies.Mój poród ze wszystkimi skurczami,bolami,parciem trwał 2 godz10min.Godzinke po porodzie wstałam i na piechotke poszłam do mojej sali ,która znajdowała sie 50m od porodówki.Po kilku godzinach łaziłam po całym oddziale.
Moja druga ciąże sama''chodziłam''.Mąż był tu w Anglii,przyjechał na kilka dni przed porodem.Poród trwał 5godz,ciężki,bardzo bolesny,po porodzie zawieżli mnie na salę i mąz przełozył mnie na łóżko.Po kilku godzinach połozna kazała mi wstać i iśc do wc.Rodziłam w Polsce.
Pierwszą ciąża i poród w Grecji.Oba porody bez znieczulenia,tylko przy pierwszym podali mi najzwyklejszy tlen o2.Cudo!
W sierpniu będąc w Polsce poszłam do lekarza na ''przegląd''Okazało się,że mam 3 mięśniaki 3-centymetrowe.od 3 tyg mąz masuje mi m.in receptor macicy.Boli jak cholera,niczym ogromny siniak.Dodatkowo masuje mi przytarczyce-czuje jakby kłucie igłami.MOże pomoże...
Zobacze za kilka mies jak pojade do lekarza.
Moim zdaniem dobrze jest sie przygotowac do porodu naturalnymi metodami.Wiem,że nie każdą stać aby zapłacic za taka przyjemność.Sama nie wiem ile to kosztuje.MOże akupresura,masaż chiński,joga...refleksologia.To wszystko medycyna chinska,a oni znaja sie na tym dobrze.Warto nawet popytać się.
Jesli będe jeszcze raz w ciąży,to napewno mąz znajdzie pracę po godzinach:) i może odwiedzę chińska klinikę.
Co o tym sądzicie?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2007-11-28 22:15 (17 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

ewamik

Post #3 Ocena: 0

2007-11-29 00:26 (17 lat temu)

ewamik

Kobieta

straszej córece,co rodziła się w Grecji nie podawano witaminy K,pobierali krew z pięty,a materiał wysyłali do Aten do badania.Młodsza corke rodziłam prawie 3 lata temu w Polsce ale podawali witamine K domięśniowo,pobierali też krew z pięty.Na tej podstawie stwierdza się czy dziecko jest chore na fenyloketonurie oraz na hypotyreoze.Sa to choroby,ktore poprzez różne mechanizmy prowadzą do upośledzienia rozwoju umysłowego dziecka.
Słyszałam też,że poprzez te badanie stwierdza się czy dziecko będzie autystyczne.Jeśli w przeciągu 3 tyg nie przyjda wyniki do domu to znaczy,że wszystko jest ok.
W Grecji wysłali nam wyniki z wynikiem ok.W Polsce nic nie wysłali czyli tez jest wszystko ok.
Może wyniki wyszły ok i nie chceli wydawac pieniążkow na znaczek :)
U niemowląt nadmiar witaminy K powoduje żółtaczkę oraz uszkodzenie tkanki mózgowej.
Poczytaj sobie o tym w internecie.

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2007-11-29 08:32 (17 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

anneczka

Post #5 Ocena: 0

2007-11-29 12:42 (17 lat temu)

anneczka

Kobieta

Z nami od: 20-09-2007

Ja sie zgodziłam aby podać mojej małej vit K ale chyba zaczynam tego żałować!! A odnośnie tego co w polsce(2lata temu rodziłam w PL) pobira sie dziecku krew z nózki ale vitK nie słyszłąam aby sie podawało, natomiast w momencie gdy dziecko skonczy 21 dni podaje sie maluchowi vit D3 na stwardnienie kastki a w Anglii nikt nic takiego nie podaje!!!
W czym Ja kuleje TY możesz być ASEM.....i na odwrót:)

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer gadu-gadu

ewamik

Post #6 Ocena: 0

2007-11-29 13:02 (17 lat temu)

ewamik

Kobieta

2,5 roku temu gdy rodzilam córke w Polsce to wiem,że podawali wit.K.Sprawdziłam to w książeczce zdrowia i tam jest zapisane.a witamnine D3 jest na recepte i podawałam dziecku wieczorem przez okres ok roku.Czasem lekarze mówią,by przez lato,odstawić wit.D3.
W Grecji nie ma witaminy D3 ,poniewaz słonca tam pod dostatkiem.Nie pamietam natomiast,czy witK była.Nie mam zapisanego,bo w tej książecze prawie nic nie mam odnotowane.

Do góry stronyOffline

anneczka

Post #7 Ocena: 0

2007-12-04 00:19 (17 lat temu)

anneczka

Kobieta

Z nami od: 20-09-2007

no i kolejne spojrzenie na VIT K :) Rozmawiałam ze znajoma pielęgniarką w polsce która od lat pracuje z maluszkami i co powiedziała???.............Podać dziecku vitK, jak bedzie jej nadmiar to maluszek sobie z nią poradzi i wydali:)Co wy na to??
W czym Ja kuleje TY możesz być ASEM.....i na odwrót:)

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer gadu-gadu

elmirka

Post #8 Ocena: 0

2008-01-24 20:55 (17 lat temu)

elmirka

Kobieta

Z nami od: 23-01-2008

Hmmm.. a mnie jak sie zapytalam poloznej o birth plan, to powiedziala, ze jak zaczne rodzic i juz przyjade do szpitala, to wtedy im wszystko powiem. I ze wcale nie potrzebuje zapisywac tego w karcie (mam na to specjalne wydzielone miejsce). Nadmieniam,ze nie mam jednej poloznej, tylko za kazdym razem jak mam wizyte w szpitalu jest inna kobitka. To o co chodzi?? chyba poprostu nie traktuja mni epowaznie.. :-[

Do góry stronyOffline

ania_caterham

Post #9 Ocena: 0

2008-01-24 21:17 (17 lat temu)

ania_caterham

Kobieta

Z nami od: 06-05-2007

A w ktorym tygodniu jestes? Birth plan omawia sie gdzies miedzy 34 a 36 tygodniem. Poczytaj sobie rozowe notki i mozesz sama wypelnic olowkiem. Wiadomo ... to jest tylko taki ogolny zarys Twoich oczekiwan, bo w rzeczywistosci wszystko moze wygladac inaczej (kazdy porod jest inny). Ja do tej pory widzialam sie z trzema poloznymi ... ten kto mial tylko jedna przez cala ciaze to musial miec jakies nieslychane szczescie.

Do góry stronyOffline

elmirka

Post #10 Ocena: 0

2008-01-24 22:15 (17 lat temu)

elmirka

Kobieta

Z nami od: 23-01-2008

wlasnie dzis skonczylam 37 tydzien, a w szpitalu bylam kilka dni temu. Wogole mam wrazenie, ze jakos olewajaco traktuja tutaj ciaze.. Ale chyba masz racje, ze sobie wpisze olowkiem moja wizje porodu- na wszelki wypadek.
a co, jezeli chce rodzic z partnerem?? bo ona tez mi powiedziala, ze nie musze nic wczesniej mowic, tylko przyjsc.

Do góry stronyOffline

Strona 5 z 12 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ... 10 | 11 | 12 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,