MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 4 z 12 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 10 | 11 | 12 ] - Skocz do strony

Str 4 z 12

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

monika81

Post #1 Ocena: 0

2007-11-19 18:20 (18 lat temu)

monika81

Kobieta

Z nami od: 13-06-2007

czesc wszystkim!!!!Dominika-essex mam prosbe przeslesz mi tez ten plan porodu??ja jestem w 30tyg ciazy i w sumie to nie wiem czy sama mam napisac czy polozna mi pomoze,no ale moj angielski nie jest wysmienity wiec jakas sciagawka mi sie przyda.podaje moj adres i dziekuje z gory pozdrawiam pa onika81@op.pl">monika81@op.pl
Kto wierzy w szczęście, ma szczęście.....

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

anneczka

Post #2 Ocena: 0

2007-11-22 18:55 (18 lat temu)

anneczka

Kobieta

Z nami od: 20-09-2007

Dziewczyny ale BIRTH PLAN jest układany pod każdą dziewczyne z osobna chodzi o wasze własne potrzeby i obawy!Jeśli macie problemy z angielskim powiedzcie położnej ze chciałybyście tłumaczke, to napewno ułatwi sprawe, ja miałam układanie BIRTH PLANU dziś rano i nie wyobrażam sobie swojego własnego porodu z planem innej dziewczyny!!! Pytają Cie na nim o twoje oczekiwania wobec porodu, jak chcesz rodzic, jakie środki znieczulające chcesz dostać, jak chcesz karmić malucha, czy chcesz aby zostało mu podany zastrzyk z wit K i zastrzyk pzreciw tężcowi i różne inne ważne aspekty na które każda matka powinna sama podjąć decyzje a nie korzystac z innych:) jakby jakieś pytania pisać do mnie bo jestem na świeżo, pozdrawiam
W czym Ja kuleje TY możesz być ASEM.....i na odwrót:)

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer gadu-gadu

dominika-essex

Post #3 Ocena: 0

2007-11-22 19:19 (18 lat temu)

dominika-essex

Kobieta

Z nami od: 19-10-2007

Masz racje Anneczka, kazda przyszla mama powinna sama decydowac o tym co by chciala i jak by chciala. Czasem jedynie jest problem jak to napisac. Dziewczyny ktorym wysylalam birth plan chcialy tylko wiedziec jak to wyglada a nie wykorzystac go do swojego porodu. :-P

[ Ostatnio edytowany przez: dominika-essex 22-11-2007 19:19 ]

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

dominika-essex

Post #4 Ocena: 0

2007-11-22 19:26 (18 lat temu)

dominika-essex

Kobieta

Co do vitK to malo kobiet wie po co wogole jest podawana. I o co tak naprawde chodzi. Dlatego zawsze jest pytanie czy wyrazacie zgode bo sa rozne plusy i minusy.

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

anneczka

Post #5 Ocena: 0

2007-11-22 23:43 (18 lat temu)

anneczka

Kobieta

Z nami od: 20-09-2007

Wit K podawana jest maluchom aby w przyszłości uniknąć problemów z kzrepliwością krwi i to mi dziś powiedziała połozna;) Układanie BIRTH PLANU jest bardzo ekscytujące bo wiem, czego mogę się spodziewać podczas porodu i sama decyduję co chcę a czego nie:) Dobre jest to że jestem przygotowana do porodu a plan jest elastyczny i można go zmienić w zależności od potrzeb, aha co jeszcze, myliłam sie co do EPIDURALU poniewaz okazuje sei,że nie powoduje on jakiś stałych i powaznych powikłan nawet gdy uderzy w nerw, po prostu tracisz czucie od pasa w dół na 6-8 godz i to jest własnie ten dyskomfort, aha no i zdecydowąłam sie na poród w wodzie, powinno być fajnie:)
W czym Ja kuleje TY możesz być ASEM.....i na odwrót:)

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer gadu-gadu

dominika-essex

Post #6 Ocena: 0

2007-11-23 00:12 (18 lat temu)

dominika-essex

Kobieta

Jesli zdecydujesz sie na mobile epidural mozesz nadal odczuwac kiedy masz skurcze co ulatwi parcie oraz miec nadal czucie w nogach. Bedziesz wolna jednak od bolesci i szybciej wstaniesz po porodzie z lozka. Sama sobie nawet go dozujesz :).

Witamina K - podawana jest noworodkom w zastrzyku w celu podniesienia krzepliwości krwi. Podejrzewam, ze polozna nic nie mowila o skutkach ubocznych? Chodzi o skladnik, ktory znajduje sie razem w zastrzyku.

Syntetyczne preparaty tej witaminy (np. menadion) może wywołać:

* alergiczne zmiany na skórze;
* zmiany w obrazie krwi - niedokrwistość;
* uszkodzenie wątroby;
* żółtaczkę;
* oraz paradoksalnie wzmożone krwawienia.

Dziecko po porodzie samo wytwarza vitK oraz karmione piersia tez otrzymuje ja od matki. Mleko modyfikowane jest wysoko wzbogacone o vitK.

Prawda jest taka, ze jest ryzyko jak podamy vitK i jest ryzyko jak nie podamy, dlatego decyzja o tym jest indywidualna.

wiecej na temat vitK:
http://www.babyreference.com/VitaminKinjectORnot.htm
http://lpi.oregonstate.edu/infocenter/vitamins/vitaminK/

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

nicia

Post #7 Ocena: 0

2007-11-23 22:10 (18 lat temu)

nicia

Kobieta

Z nami od: 15-10-2006

Dziewczyny a ja mam takie pytanko? Czy przy porodzie będzie położna która prowadzi całą ciążę,czy poprostu ta która będzie miała dyżur akurat wtedy kiedy zacznie się mój poród???

Do góry stronyOffline

dominika-essex

Post #8 Ocena: 0

2007-11-23 22:43 (18 lat temu)

dominika-essex

Kobieta

Ta która będzie miała dyżur akurat wtedy kiedy zacznie się poród.

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

nicia

Post #9 Ocena: 0

2007-11-24 00:57 (18 lat temu)

nicia

Kobieta

Z nami od: 15-10-2006

Ale lipa:-( a myślałam że moja będzie.

Do góry stronyOffline

dominika-essex

Post #10 Ocena: 0

2007-11-24 09:56 (18 lat temu)

dominika-essex

Kobieta

Moze bedziesz mila szczescie :)

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Strona 4 z 12 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 10 | 11 | 12 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,