Str 11 z 12 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2010-04-08 11:49:14 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
dominika-essex | Post #2 Ocena: 0 2010-04-08 11:51:38 (15 lat temu) |
Z nami od: 19-10-2007 Skąd: Basildon |
Cytat: 2010-04-08 11:40:42, Olenka85 napisał(a): Acha a w ogole, to wiecie co? Ja nie mam w ogole zadnych oznak zblizajacego sie porodu,no nic kompketnie. Brzuch mam tak wysoko ze szok, zadncy skurczy przepowiadajacych, jedynie jakos tak strasznie duzo wydzieliny przezroczystej - czasami to sie zastanawiam czy mi sie wody nie sacza. No i brzuch mnie w nocy boli - tak jak na okres. Nie wiem juz sama. Czy wy mialyscie jakies objawy przez porodem? ta przezroczysta wydzielina to moze byc czop, ktory ci powoli odchodzi ![]() |
slonecz | Post #3 Ocena: 0 2010-04-08 12:03:59 (15 lat temu) |
Z nami od: 12-11-2009 Skąd: sheffield |
okidoki ananas( zaznaczam ) swiezy powoduje wytwarzanie oksycyny ktora jak wiadomo jest podawana na przyspieszenie skuczy. Poczytakjcie na necie, ja wam mowie zjadlam parwie dwa ananasy i dzien czy dwa urodzilam
![]() |
slonecz | Post #4 Ocena: 0 2010-04-08 12:14:00 (15 lat temu) |
Z nami od: 12-11-2009 Skąd: sheffield |
gdziers tam z netu...
W majowym "Mam Dziecko" piszą,że kiedy chcemy przyśpieszyć poród to mozemy sięgać po: *ostre przyprawy,które stymulują mięśnie macicy do skurczów. Po zjedzeniu ostrego curry, które zawiera rozgrzewające przyprawy ![]() *uważa się też,że korzystny wpływ na pobudzenie akcji porodowej ma ananas,zarówno świerzy owoc,jak i sok,ponieważ zawiera wit.C,która zwiększa produkcję prostaglandyny * Odczuwając nagły przypływ energii,zamiast sprzątać i remontować-spacerujcie!!! Chodzenie pomaga pozbyć się nadmiaru energii,ale moze też przyśpieszyć poród. Główka maleństwa podczas energicznego marszu,uciska macicę, stymulując w ten sposób uwalnianie się oksytocyny. *pobudzanie sutków przez ich szczypanie uwalnia w organiźmie kobiety oksytocynę (5-10 min dziennie powinno wystarczyć) *także seks może stymulować skurcze. W stanie podniecenia organizm kobiety wytwarza oksytocynę,która pobudza mięśnie macicy do skurczów. Ponadto sperma zawiera prostaglandynę,która przyśpiesza dojrzewanie szyjki macicy. *no i herbatka z liści malin- zawarte w nich substancje łagodzą napięcie mięśniowe i rozliźniają macicę tak,że skurcze stają się regularne i skuteczne. Herbatkę mozna pić codziennie nawet kilka tyg przed porodem. Żeby zioła skutecznie działały należy zaparzyć je następująco: 3 łyżki liści malin zagotuj w 1/2l wody,zostaw pod przykryciem na ok 3min. Pij 3 razy dziennie z dodatkiem miodu. Oczywiście zaznaczają,by tych metod próbować w okolicy terminu porodu lub po jego przekroczeniu.No i po uzgodnieniu z ginem. Odradzają natomiast picie oleju rycynowego ( ??? ) lub zażywania środków przeczyszczających ( ![]() ![]() |
Post #5 Ocena: 0 2010-04-08 12:27:54 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
|
|
Post #6 Ocena: 0 2010-04-08 14:12:44 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
midian25 | Post #7 Ocena: 0 2010-04-08 14:27:02 (15 lat temu) |
Konto usunięte |
Ja pierwszą ciążę przenosiłam 2 tygodnie,drugą tydzień.
Za każdym razem nie miałam żadnych objawów przed porodem,poprostu wieczorem zaczynały się bóle i tyle. Rodziłam rok temu,w marcu,też objawów nie było,cały dzień czułam się jak zwykle,po 18 zaczął mnie boleć brzuch jak na okres i pojawiło się plamienie,potem ból był już coraz silniejszy.Pojechaliśmy do szpitala o 22.30,o 23 byłam spowrotem w domu,z zaleceniem brania paracetamolu i miałam czekać.. Doczekałam do północy i kazałam się wieżć do szpitala,powiedziałam połoznej że nie dam się już do domu odesłać,chcę w szpitalu doczekać.Wmawiały mi że jeszcze wczesnie i nic się nie dzieje itp.Nie dałam się i o 4 moja Ola się urodziła. Nie martw się Olenka,natura wkrótce się odezwie. "Gotta move out! Keep him at bay kurrrde"
|
Post #8 Ocena: 0 2010-04-08 14:29:51 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
midian25 | Post #9 Ocena: 0 2010-04-08 14:37:17 (15 lat temu) |
Konto usunięte |
To pewnie te książkowe bóle przepowiadające.
Już jesteś na dobrej drodze,niedługo Was przybędzie,trzymam kciuki za szybki i bezbolesny poród,pozdrawiam!!! "Gotta move out! Keep him at bay kurrrde"
|
iwona27 | Post #10 Ocena: 0 2010-09-23 15:55:27 (15 lat temu) |
Z nami od: 23-09-2010 Skąd: Huddersfield |
witam serdecznie wszystkie obecne i przyszle mamusie
![]() |