Forum dyskusyjne

Damskie Sprawy » poród

Zobacz też:

Galeria użytkowników Mapka użytkowników Pytania i odpowiedzi

Przeglądaj forum

Działem "Damskie Sprawy" opiekują się: frelcia, marcheweczka

Strona główna » Damskie Sprawy » poród

Nowy tematNowy post

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Autor (Odpowiedzi: 14)
gabryska

Post #1

2007-11-09 13:13 (9 miesięcy temu)

gabryska

Z nami od: 07-11-2007

jestem w 19 tygodniu i bede rodzić w Angli czy ktoś wie coś na temat tamtych szpitali?
;-)
Gabriela

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer SkypeNumer gadu-gadu

gabryska

Post #2

2007-11-09 13:15 (9 miesięcy temu)

gabryska

Z nami od: 07-11-2007

dodam ze to miejscowość o nazwie Exeter;-)
Gabriela

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer gadu-gadu

anneczka

Post #3

2007-11-23 00:08 (9 miesięcy temu)

anneczka

Z nami od: 20-09-2007

Cześć! No mnie czeka poród za 3 tyg:) Miałam już troche kontaktu z ang szpitalami i jest różnie. w lutym leżałam na laryngologiocznym oddziale i opieka była katastrofalna i niedouczone pielegniarki na kazdym kroku podawały PARACETAMOL;/ Później kilka razy lądowałam na EMERGENCY albo z sobą albo z synkiem, ostatnio jak miał krwawe biegunki lekarz (ciemnoskóry INDIANIEC) odprawił mnie do domu i powiedział abym sie nie martwila a po 4 dniach dostalam telefon ze dziecko ma bakterie i potzrbuje leczenia antybiotykowego, lecz sobie juz poradzilam do tego czasu z tym problemem, natomiast jeśli chodzi o sprawy ginekologiczne to jest coraz lepiej, na początku byłam ząłamana po moich pierwszych przejsciach lecz z biegiem czasu podchodzę coraz lepiej do angielskiej medycyny, wiecej bede mogła powiedzieć po porodzie ale jestem dobrej mysli:) Ty też się nie martw, nie jest aż tak tragicznie;) Wiem jedno, dzięki temu że angielscy lekarze niesamowicie unikaja antybiotyków mój synek nie choruje:) bo kto wie jakby to byl;o gdybysmy go szpikowali antybiotykami przy każdym pzreziebieniu, tak jak to jest z reguły w polsce!!!
Dlaczego większość ludzi mających kase robi z siebie BIEDAKÓW??To jest żałosne

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer gadu-gadu

frelcia

Post #4

2007-11-24 13:33 (9 miesięcy temu)

frelcia

Kobieta

Moderator

Z nami od: 01-05-2007

Witam. Ja rodziłam w anglii rok temu. jeśli masz jakieś pytania to pytaj na gg 9034154.

Pozdrawiam
Ludzka wolność ludzi polega zaledwie na tym, że człowiek zna swoje pragnienia, nie zna natomiast przyczyn, które je wywołują.

Do góry stronyOffline

E-mailNumer MSN Messenger

ania_caterham

Post #5

2007-12-05 11:14 (9 miesięcy temu)

ania_caterham

Kobieta

Z nami od: 06-05-2007

Najlepiej wejdz na www.netmums.com zarejestruj sie tam. Poszukaj wiadomosci o lokalnych szpitalach i poczytaj wypowiedzi matek, ktore tam ostatnio rodzily. Powinnas sie udac do kilku lokanlych szpitali jeszcze przed porodem, aby zobaczyc porodowke i wybrac gdzie chcesz rodzic ... kazdy szpital jest inny i mozesz znalezc cos co Ci sie mniej lub bardziej podoba.

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

benjamin33

Post #6

2008-01-27 22:35:53 (7 miesięcy temu)

benjamin33

Z nami od: 17-10-2007

Gabryska ja rodzilam w Exeter.Mialam wspaniala opieke.Dwie polozne.Jedna z nich byla non stop przy mnie.Pojedyncza sala porodowa,bardzo przytulna.Czulam sie niesamowicie komfortowo.Polozna caly czas pytala mnie czy chce jakies znieczulenie.Ja postanowilam jednak rodzic bez.Polozne zachowywaly sie bardzo dyskretnie i profesjonalnie,sprawily,ze czulam sie wyjatkowo.Caly czas byl przy mnie maz.Po porodzie przygotowano mi ciepla kapiel.Podczas niej moglam miec meza i malenstwo przy sobie.
Mile wspominam chwile spedzone w szpitalu.Czego i Tobie zycze.

Do góry stronyOffline

Gazella

Post #7

2008-01-28 21:57:42 (7 miesięcy temu)

Gazella

Z nami od: 26-07-2006

Ania, fajnie ze ty mozesz sobie wybrac, u nas nie daja wyboru - masz rodzic tam gdzie mieszkasz a ja akurat wolalabym tego uniknac no ale coz... jakos to bedzie, ja mam jeszcze 2 mace
Gazella

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

pota

Post #8

2008-01-29 08:10:30 (7 miesięcy temu)

pota

Kobieta

Z nami od: 09-02-2007

ja mam rodzić w kwietniu i ztego co sie orientuje to wcześniej połozna pokaże mi szpital w którym mam rodzić,martwie sie tylko mała znajomościa języka :-o

Do góry stronyOffline

pota

Post #9

2008-01-29 08:15:04 (7 miesięcy temu)

pota

Kobieta

Z nami od: 09-02-2007

ciekawe czy mozna mieć swoją piżamę w szpitalu bo wiem ze w polsce nie w każdym szpitalu?no i doszły mnie słuchy ze jak jest wszystko ok po porodzie to bardzo szybko wypisuja
;-)

Do góry stronyOffline

marcheweczka

Post #10

2008-01-29 09:08:43 (7 miesięcy temu)

marcheweczka

Moderator

Z nami od: 27-07-2007

ja z pierwszym dzieckiem wyszłam po 13 godzinach od porodu a z drugim po 9.....możesz mieć swoją piżamke,bo wierz mi,że te szpitalne nie sa wygodne.....ważny jest twój komfort......jesli chodzi o język,to przy najbliższej wizycie u lekarza zapytaj sie o mozliwosc dostania tłumacza....z tego co ja sie orientuje,to powinnas go dostac ,np. w momencie,kiedy beda chcieli podac ci jakis srodek przeciwbólowy,witamine k dla dziecka no i przy wypisie....nie martw sie,szpital zadba o to bys byla swiadoma tego,co podpisujesz....powodzenia

[ Ostatnio edytowany przez: marcheweczka 29-01-2008 09:11 ]

✿✿ (¯`·.¸ღRaz Anioł, raz diablica-jedna twarz, a dwa obliczaღ¸.·´¯)✿✿

Do góry stronyOffline

E-mailNumer gadu-gadu

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony