Prawo jazdy dla kaĹźdego

Forum dyskusyjne

Damskie Sprawy » poród

Zobacz też:

Galeria użytkowników Mapka użytkowników Pytania i odpowiedzi

Przeglądaj forum

Działem "Damskie Sprawy" opiekują się: frelcia, marcheweczka

Strona główna » Damskie Sprawy » poród

Nowy tematNowy post

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Autor (Odpowiedzi: 14)
gabryska

Post #1

2007-11-09 13:13 (11 miesięcy temu)

gabryska

Z nami od: 07-11-2007

jestem w 19 tygodniu i bede rodzić w Angli czy ktoś wie coś na temat tamtych szpitali?
;-)
Gabriela

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer SkypeNumer gadu-gadu

gabryska

Post #2

2007-11-09 13:15 (11 miesięcy temu)

gabryska

Z nami od: 07-11-2007

dodam ze to miejscowość o nazwie Exeter;-)
Gabriela

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer gadu-gadu

anneczka

Post #3

2007-11-23 00:08 (10 miesięcy temu)

anneczka

Z nami od: 20-09-2007

Cześć! No mnie czeka poród za 3 tyg:) Miałam już troche kontaktu z ang szpitalami i jest różnie. w lutym leżałam na laryngologiocznym oddziale i opieka była katastrofalna i niedouczone pielegniarki na kazdym kroku podawały PARACETAMOL;/ Później kilka razy lądowałam na EMERGENCY albo z sobą albo z synkiem, ostatnio jak miał krwawe biegunki lekarz (ciemnoskóry INDIANIEC) odprawił mnie do domu i powiedział abym sie nie martwila a po 4 dniach dostalam telefon ze dziecko ma bakterie i potzrbuje leczenia antybiotykowego, lecz sobie juz poradzilam do tego czasu z tym problemem, natomiast jeśli chodzi o sprawy ginekologiczne to jest coraz lepiej, na początku byłam ząłamana po moich pierwszych przejsciach lecz z biegiem czasu podchodzę coraz lepiej do angielskiej medycyny, wiecej bede mogła powiedzieć po porodzie ale jestem dobrej mysli:) Ty też się nie martw, nie jest aż tak tragicznie;) Wiem jedno, dzięki temu że angielscy lekarze niesamowicie unikaja antybiotyków mój synek nie choruje:) bo kto wie jakby to byl;o gdybysmy go szpikowali antybiotykami przy każdym pzreziebieniu, tak jak to jest z reguły w polsce!!!
Dlaczego większość ludzi mających kase robi z siebie BIEDAKÓW??To jest żałosne

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer gadu-gadu

frelcia

Post #4

2007-11-24 13:33 (10 miesięcy temu)

frelcia

Kobieta

Moderator

Z nami od: 01-05-2007

Witam. Ja rodziłam w anglii rok temu. jeśli masz jakieś pytania to pytaj na gg 9034154.

Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

E-mailNumer MSN Messenger

ania_caterham

Post #5

2007-12-05 11:14 (10 miesięcy temu)

ania_caterham

Kobieta

Z nami od: 06-05-2007

Najlepiej wejdz na www.netmums.com zarejestruj sie tam. Poszukaj wiadomosci o lokalnych szpitalach i poczytaj wypowiedzi matek, ktore tam ostatnio rodzily. Powinnas sie udac do kilku lokanlych szpitali jeszcze przed porodem, aby zobaczyc porodowke i wybrac gdzie chcesz rodzic ... kazdy szpital jest inny i mozesz znalezc cos co Ci sie mniej lub bardziej podoba.

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

benjamin33

Post #6

2008-01-27 22:35:53 (8 miesięcy temu)

benjamin33

Z nami od: 17-10-2007

Gabryska ja rodzilam w Exeter.Mialam wspaniala opieke.Dwie polozne.Jedna z nich byla non stop przy mnie.Pojedyncza sala porodowa,bardzo przytulna.Czulam sie niesamowicie komfortowo.Polozna caly czas pytala mnie czy chce jakies znieczulenie.Ja postanowilam jednak rodzic bez.Polozne zachowywaly sie bardzo dyskretnie i profesjonalnie,sprawily,ze czulam sie wyjatkowo.Caly czas byl przy mnie maz.Po porodzie przygotowano mi ciepla kapiel.Podczas niej moglam miec meza i malenstwo przy sobie.
Mile wspominam chwile spedzone w szpitalu.Czego i Tobie zycze.

Do góry stronyOffline

Gazella

Post #7

2008-01-28 21:57:42 (8 miesięcy temu)

Gazella

Z nami od: 26-07-2006

Ania, fajnie ze ty mozesz sobie wybrac, u nas nie daja wyboru - masz rodzic tam gdzie mieszkasz a ja akurat wolalabym tego uniknac no ale coz... jakos to bedzie, ja mam jeszcze 2 mace
Gazella

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

pota

Post #8

2008-01-29 08:10:30 (8 miesięcy temu)

pota

Kobieta

Z nami od: 09-02-2007

ja mam rodzić w kwietniu i ztego co sie orientuje to wcześniej połozna pokaże mi szpital w którym mam rodzić,martwie sie tylko mała znajomościa języka :-o

Do góry stronyOffline

pota

Post #9

2008-01-29 08:15:04 (8 miesięcy temu)

pota

Kobieta

Z nami od: 09-02-2007

ciekawe czy mozna mieć swoją piżamę w szpitalu bo wiem ze w polsce nie w każdym szpitalu?no i doszły mnie słuchy ze jak jest wszystko ok po porodzie to bardzo szybko wypisuja
;-)

Do góry stronyOffline

marcheweczka

Post #10

2008-01-29 09:08:43 (8 miesięcy temu)

marcheweczka

Moderator

Z nami od: 27-07-2007

ja z pierwszym dzieckiem wyszłam po 13 godzinach od porodu a z drugim po 9.....możesz mieć swoją piżamke,bo wierz mi,że te szpitalne nie sa wygodne.....ważny jest twój komfort......jesli chodzi o język,to przy najbliższej wizycie u lekarza zapytaj sie o mozliwosc dostania tłumacza....z tego co ja sie orientuje,to powinnas go dostac ,np. w momencie,kiedy beda chcieli podac ci jakis srodek przeciwbólowy,witamine k dla dziecka no i przy wypisie....nie martw sie,szpital zadba o to bys byla swiadoma tego,co podpisujesz....powodzenia

[ Ostatnio edytowany przez: marcheweczka 29-01-2008 09:11 ]

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer gadu-gadu

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony