Forum dyskusyjne

Damskie Sprawy » Pomocy! Aborcja?

Zobacz te¿:

Galeria u¿ytkowników Mapka u¿ytkowników Pytania i odpowiedzi

Przegl±daj forum

Dzia³em "Damskie Sprawy" opiekuj± siê: frelcia, marcheweczka

Strona g³ówna » Damskie Sprawy » Pomocy! Aborcja?

Nowy tematTemat zamkniêty

Strona 2 z 7 - [ przejd¼ do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ] - Skocz do strony

Autor Strona: 2 z 7
Richmond

Post #1

2007-11-08 14:22 (8 miesiêcy temu)

Richmond

Kobieta

Moderator

Z nami od: 06-02-2007

Sk±d: Richmond

Mozesz tez poprosic o tlumacza, jak boisz sie, ze nie zrozumiesz wszystkiego. Tez jest za darmo, tylko moze sie okazac, ze trzeba troche wtedy poczekac na wizyte.
Nie ponosze odpowiedzialnosci za skorzystanie z udzielonych porad.

Do góry stronyOffline

Temat zamkniêty

123siwa

Post #2

2007-11-08 14:28 (8 miesiêcy temu)

123siwa

Z nami od: 30-06-2007

Gabryska przepraszam cie bardzo dziewczyna ma problem a ty zachowujesz sie jak stara dewota krytykujesz ja ,nie zawsze jest tak ja w wenezuelskich filmach jesli nie masz ochoty udzielic jej pomocy przynajmniej jej nie krytykuj ...... Kasia nie martw sie wszystko bedzie dobrze wiem ze to nie przyjemna sprawa ale sie ulozy pozdrawiam cie glowa do gory sylwia:-)

Do góry stronyOffline

Temat zamkniêty

Maya64

Post #3

2007-11-08 14:36 (8 miesiêcy temu)

Maya64

Z nami od: 04-02-2007

Sk±d: Polandia

Widze ze Maja66 grzecznie sie poszyla lub podszyl pode mnie.Nawet zdjecie mi wziol/wziela.Zdaje sie ze z tym trzeba cos zrobic solidnego.

Do góry stronyOffline

Temat zamkniêty

Magdalen

Post #4

2007-11-08 14:39 (8 miesiêcy temu)

Magdalen

Z nami od: 08-11-2007

Równie¿ trzymam kciuki , aby wszystko Ci siê u³o¿y³o;-) Zobaczysz jeszcze wszystko Ci siê u³o¿y, przecie¿ masz 2 wspania³aych dzieci i musisz dla nich daæ rade. Przykro mi ¿e Cie to spotka³o, ale najlepiej iæ do swojego GP i popro¶ o t³umacza jak z Twoim angielskim nie jest dobrze. GP napewno Ci pomo¿e .
Pozdrawiam
Magdalen

Do góry stronyOffline

Temat zamkniêty

Webmaster

Post #5

2007-11-08 14:40 (8 miesiêcy temu)

Webmaster

Mê¿czyzna

Administrator

Z nami od: 18-04-2003

Sk±d: Londyn

Cytat:

2007-11-08 14:36, Maya64 napisa³(a):
Widze ze Maja66 grzecznie sie poszyla lub podszyl pode mnie.Nawet zdjecie mi wziol/wziela.Zdaje sie ze z tym trzeba cos zrobic solidnego.

Maya66 - konto zosta³o zablokowane.
Moja praca jest bardzo odpowiedzialna, gorzej ze mn±...

Do góry stronyOffline

Temat zamkniêty

E-mailStrona WWWNumer gadu-gadu

Maya64

Post #6

2007-11-08 14:43 (8 miesiêcy temu)

Maya64

Z nami od: 04-02-2007

Sk±d: Polandia

Dziekuje za tak szybka reakcje.A mozna sprawdzic kto to?

Do góry stronyOffline

Temat zamkniêty

Netta6

Post #7

2007-11-09 00:47 (8 miesiêcy temu)

Netta6

Kobieta

Z nami od: 19-01-2006

Sk±d: Bridgwater

kasiaplock:piszesz, ¿e musisz wracaæ do Polski, bo tu nie masz z czego ¿yæ. A w Polsce bêdziesz mia³a?Nie wiem w jakim wieku s± twoje dzieci ale z zasi³ku rodzinnego to w Polsce siê wy¿yæ nie da. Je¶li zdecydujesz siê urodziæ dziecko to becikowe starczy ci na wózek. Po za tym do pracy w ci±¿y ciê raczej nikt nie przyjmie. W Anglii natomiast samotnej matce jest du¿o ³atwiej. Dlatego na powa¿nie i bez emocji podejmowa³abym decyzjê o usuniêciu dziecka. Nie pisa³abym w tym po¶cie gdybymym sama nie by³a w podobnej sytuacji. Co prawda ani ja ani mój m±¿ (przynajmniej nic mi na ten temat nie wiadomo) na "lewo" nie poszli¶my ale kiedy mieli¶my dwójkê dzieci i 6 lat sta¿u ma³¿eñskiego na karku okaza³o siê, ¿e jestem w ci±¿y a miêdzy nami zaczyna byæ nieciekawie. By³am za³amana. Ró¿ne my¶li chodzi³y mi po g³owie z aborcj± w³±cznie. My¶la³am, ¿e zwarjuje. Dwoje dzieci, trzecie w drodze, ¿adnego oparcia w rodzinie a ja nie mia³am zamiaru tkwiæ w tym zwi±zku. Z drugiej strony pomy¶la³am sobie, ¿e je¶li mam 2 dzieci(wtedy mia³y 6 i 4 lata) i do tej poradzi³am sobie z ich wychowaniem ( m±¿ nie pomaga³ mi przy dzieciach)to poradze sobie i z trzecim. Poza tym bardzo chcia³am mieæ córeczkê i nigdy bym sobie nie wybaczy³a gdybym usune³a ci±¿ê i okaza³oby siê, ¿e to by³a dziewczynka. Wiem, ¿e nie wiedzia³abym pewnie jaka jest p³eæ dziecka ale drêczy³oby mnie to do koñca ¿ycia. To by³y dwa argumenty które przemówi³y mi do rozs±dku i wp³ynê³y na moj± decyzjê o kontynuacji ci±¿y. Wyobra¿ sobie teraz moj± minê kiedy idê na USG i lekarz siê mnie pyta czy mam ju¿ dzieci i czy mam zielone pojêcie co widaæ na monitorze. S³ysz±c ¿e mam ju¿ dzieci i niejednokrotnie ogl±da³am je na USG skierowa³ monitor w moj± stronê prosz±æ o dok³adne przyjrzenie siê na obraz. Wyba³uszy³am oczy ale czego¶ takiego jeszcze nie widzia³m. Widz±c moje zdziwienie oznajmi³ mi pokazuj±c palcem, ¿e to jest moja jedna córka a to druga - te¿ chyba córka. Tu powinnam zostawiæ d³ug± przerwê...... bo ¶wiat rozlecia³ mi siê na kawa³ki.
Zwi±zek w rozpadzie, dwoje dzieci i nastêpna dwójka w drodze. Extra. ¯yæ nie umieraæ. Na aborcje za pó¼no a gdyby nawet, to po tym co zobaczy³am nie mog³abym pozbawiæ swoich dzieci ¿ycia.
Tydzieñ po cesarce dosta³am zapalenia otrzewnej, straci³am przytomno¶æ i znów wyl±dowa³am na stole operacyjnym. Lekarze stwierdzili, ¿e za 2 godziny nie uratowaliby mnie. Te cztery godziny które le¿a³am na stole to by³ "kube³ lodu" dla mojego mê¿a.
Teraz stuknê³o nam 16 lat jak jeste¶my razem. Nasze bli¿niaczki (dwie córki) maj± 10 lat i nie wyobra¿am sobie ¿eby mog³o ich nie byæ. M±¿ jest od 2 lat w Anglii. W tym roku wzi±³ do siebie m³odszego syna. My ¿yjemy na walizkach i latamy z dzieæmi w t± i z powrotem aby mieæ jak najczêstszy ze sob± kontakt.

Napisa³am to, nie po to aby ciê przekonywaæ co masz zrobiæ ze swoim ¿yciem ale po to by¶ takie decyzje podejmowa³a bez emocji. Ja swojej decyzji ani minuty nie ¿a³owa³am. Rozwa¿ wszystkie za i przeciw. Powa¿nie zastanów siê nad utrzymaniem ci±¿y ale wtedy doradza³abym pozostanie w Anglii ze wzglêdu na lepsze warunki socjalne dla matek. Ju¿ widzê, jak mnie bêd± atakow±æ co poniektórzy, ¿e nastêpny darmozjad ale wisi mi to. Ja jestem z dzieæmi w Polsce i oprócz child benefit nie pobieram ¿adnych zasi³ków w UK. Ty te¿ nie zwracaj na to uwagi. Ty i twoje dzieci s± dla ciebie najwa¿niejsze. My¶lisz sobie pewnie, ¿e ³atwo jej gadaæ bo nie jest sama. Wierz mi, ¿e ¿eby utrzymaæ czworo dzieci m±¿ zasuwa ca³ymi dniami w Anglii a ja w Polsce. Mimo to i tak nam siê nie przelewa. Ale od kiedy on tam jest ja nie martwiê siê jak wyk±binowaæ 2 tysi±ce z³ co roku na podrêczniki dla 4 dzieci. Wcze¶niej martwi³am siê czy starczy mi na mleko dla maluchów.
Wiem, ¿e ¶wiat ci siê wali w tej chwili i jutro te¿ bêdzie ci siê jeszcze wali³. We¿ siê w gar¶æ i nie podejmuj pochopnych decyzji. W twoim przypadku bêdzie nieodwracalna.
Nie wiem jak u³o¿± siê siê stosunki z twoim mê¿em ale nie zapominaj o tym i¿ nawet je¶li siê rozstaniecie to on nadal jest ojcem dwójki waszych dzieci i przynajmnie finansowo powinien ciê wspieraæ. Je¶li nie to zawalcz o to na drodze prawnej. (Wziê³am tu pod uwagê najgorszy scenariusz dotycz±cy waszego zwi±zku czego nie mniej mi za z³e).
Je¶li bêdziesz mia³a jaki¶ problem to napisz. Tu na forum jest tylu fajnych ludzi którzy gotowi s± chocia¿by wesprzeæ dobrym s³owem a niejednokrotnie doradziæ i jak trzeba to pomóc.
Ja codziennie czytam posty, jednak nadmiar obowi±zków (praca i dzieci)nie pozwalaj± mi zbytnio siê udzielaæ, aczkolwiek ko³o twojego postu nie mog³am przej¶æ obojêtnie.
D³ugo jeste¶ w Anglii? Masz tam znajomych? Mo¿esz mieæ w kim¶ oparcie? G³upie pytanie, jaky¶ miala to nie pisa³aby¶ na forum.
Poczekaj parê dni niech emocje opadn±, przytul swoje dzieciaczki a napewno przyniesie ci to ukojenie. Ja jak jest mi ¼le to sadzam ko³o siebie swoje dzieciaki i mimo i¿ najstarszy ma prawie 17 lat to nie ma dla mnie nic lepszego na "zr±ban±" psychikê jak przytuliæ ich do siebie i poprostu pomilczeæ.
Ten kto ma conajmniej troje dzieci wie o czym pisze.
A mo¿e jak ju¿ bêdziesz to wszystko mia³a za sob± to wybierzesz siê na spotkanie forumowiczów? Ja niestety nie wiem czy bêdê w tym czasie w Anglii. Wiem, ¿e to odleg³y termin ale wydaje mi siê i¿ twoja "rozpacz" ma swoje powody w tym i¿ sama zosta³a¶ z problemem. Przecie¿ nie wyjdziesz na ulice i nie zaczniesz krzyczeæ i wydzieraæ w³osów z g³owy a chyba na to masz ochotê. Wyrzuciæ z siebie to wszystko i najlepiej jakby siê da³o to cofn±æ czas.......
Ale siê rozpisa³m. Wybacz je¶li ciê czym¶ urazi³am ale wydaje mi siê, ¿e ty w aborcji widzisz jedyne rozwi±zanie. Ja na swoim przyk³adzie wiem, ¿e ¶rodki do ¿ycia to rzecz nabyta i ka¿da moneta wygl±da tak samo. Dziecko natomiast jest zawsze tylko to jedno, jedyne .....

[ Ostatnio edytowany przez: Netta6 09-11-2007 00:53 ]

Moim jêzykiem s± cyfry, alfabetu u¿ywam tylko do algebry.

Do góry stronyOffline

Temat zamkniêty

myha77

Post #8

2007-11-09 01:16 (8 miesiêcy temu)

myha77

Kobieta

Z nami od: 09-10-2007

Sk±d: Londyn

Netta, twoj list sciska za serducho, podziwiam za wiare, wytrwalosc, optymizm i chec niesienia pomocy innym. wracajac do glownego tematu chce napisac ze jestem samotna mama, mam dwojke radosnych dzieciaczkow i po pierwsze na twoim miejscu bez wzgledu na to czy faktycznie jestes w ciazy czy nie, nie ucieklalabym do Polski, to nie jest rozwiazanie problemu, z dwojka czy trojka dzieci tu bedzie ci o wiele latwiej. poza tym usuniecie ciazy to czesto decyzja pod wplywem stresu, nieprzemyslana,, poparta strachem o przyszlosc, o to co powiedza inni, co powie rodzina, jak sobie sama poradze itd. itp. nie tym powinnas sie kierowac, netta ma racje zastanow sie, nawet 10 razy przemysl to wszystko, mozesz juz teraz zarejestrowac sie do lekarza i oczekujac na wizyte wciaz sie zastanawiac. ciezko mi podpowiedziec ci cos konkretnego bo nie znam szczegolow twojej sytuacji pewnym jest ze jestes zagubiona i wszystko wali ci sie na glowe. nie poddawaj sie, czlowiek w klopotach zawsze mysli pesymistycznie, porozmawiaj z kims kto pomoze ci spojrzec na cala twoja zyciowa sytuacje z innej strony, tej ktorej ty teraz nie dostrzegasz. jesli tylko moge w jakikolwiek sposob pomoc,odezwij sie , moje dane na gg i e-mail sa na moim koncie.
pozdrawiam cie i zycze ci jak najlepiej i pamietaj ze bez wzgledu na to jaka podejmiesz decyzje; nie zostaniesz sama jest wiele osob ktore pewnie z checia ci pomoga.
pamietaj nie ma rzeczy niemozliwych a kazdy dzien poterafi zaskoczyc czyms wspanialym. glowa go gory
miej cierpliwosc nad w±tpliwo¶ciami twojego serca...

Do góry stronyOffline

Temat zamkniêty

Numer gadu-gadu

kasiamartins

Post #9

2007-11-09 07:26 (8 miesiêcy temu)

kasiamartins

Kobieta

Z nami od: 21-07-2007

Sk±d: Newbury

Netta podziwiam Cie. Rowniez uwazam ze nie powinnas wracac do Polski i mysle ze dasz sobie rade. Przemysl jeszcze raz swoja decyzje. Jak napisala Netta: "dziecko jest jedno, jedyne" My zawsze wesprzemy

Do góry stronyOffline

Temat zamkniêty

E-mailNumer gadu-gadu

kati-kat

Post #10

2007-11-09 08:45 (8 miesiêcy temu)

kati-kat

Kobieta

Z nami od: 19-09-2007

Sk±d: Brixworth, northamptonshire

czy to aby nie jest jakas prowokacja? a my tu Dobre Dusze oplakujemy jej sytuacje, chcemy pomoc a moze ona ma teraz niezla jazde!

zgadzam sie co do opini, ze nalezy myslec zanim sie cos zrobi. mnie osobiscie nie zawsze wychodzi i mimo ze jestem za aborcja (mamy prawo decydowac o swoim ciele i zyciu.. juz nie raz na ten temat byla dyskusja) ale to jest ostatecznosc, trzeba myslec o tym zanim sie do lozka z kims pojdzie..
nie interesuje mnie czy zdradzila, czy nie bo maz i tak odchodzi.. boli mnie tylko niedouczenie wielu mlodych polskich dziewczyn. powiem,ze tez balam sie i wstydzilam isc do ginekologa po tabletki (bo wiemy ze inaczej to jest tam a inaczej tu - ja juz wiem swoje ;)) wiem,ze nie chce miec dzieci wiec uwazam!!

a jesli sytuacja juz jest taka to innego sposobu nie ma. musisz isc do swojego lekarza.
co noc sprawiasz,ze zasypiam z usmiechem na ustach ;)

Do góry stronyOffline

Temat zamkniêty

Strona WWW

Strona 2 z 7 - [ przejd¼ do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ] - Skocz do strony