Str 5 z 6 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2011-01-06 13:16:43 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
domanika | Post #2 Ocena: 0 2011-01-14 18:05:53 (14 lat temu) |
Z nami od: 24-04-2008 Skąd: Horley |
czesc, ja jestem w 35 tygodniu. Mialam juz spotkanie na oddziale polozniczym. Jestem takze za porodem w wodzie i napisze tyle ile wiem na 100% zeby niemacic. Moja polska polozna stwierdzila ze jest to cud narodzin polaczony z magia. Ze w wodzie rodzi sie najlepiej etc.
Niestety w wodzie mozesz otrzymac tylko gas jako srodek "znieczulajacy" wszystko inne podadza ci ale wyprosza z basenu. Przy kazdych etapach porodu mozesz korzystac z basenu ale tylko jesli nie bralas znieczulenia. Porod w wodzie jest BEZDOTYKOWY !! tzn polozna ani ty nie mozecie dotknac dziecka nawet jak juz jest glowka na zewnatrz. Do momentu wyplyniecia nie mozna go stymulowac dotykiem bo przy dotyku organizm zaczyna oddychac nawet jak ma pempowine. I w takim przypadku dziecko sie podtapia. Wiec polozna jest z toba non stop (w przeciwienstwie do normalnego porodu) ale siedzi kolo ciebie tylko z lusterkiem i czeka. U mnie w szpitalu porod taki jest dostepny (oczywiscie za darmo) ale niestety maja tylko jeden basen i jezeli jest zajety to kicha, poza tym do tego porodu wymagana jest stala polozna wiec jak na oddziale jest malo poloznych to tez kicha. Grunt ze polecam, jest to niesamowite i niesluchajcie o niebezpieczenstwie typu zakazenia dziecka etc. Rozmawialam osobiscie z poloznymi w anglii oni maja metode nie mycia dziecka wiec maz plodowa chroni przed zakazeniami maksymalnie. ani jedna z pytanych poloznych w swoim dlugim stazu nie miala do czynienia z zakazeniem noworodka przez taki sposob rodzenia. A nie musze mowic ze kobieta rodzi bez pekania krocza a dziecko czasem nawet nie placze po takim porodzie. |
dominika-essex | Post #3 Ocena: 0 2011-01-14 18:36:51 (14 lat temu) |
Z nami od: 19-10-2007 Skąd: Basildon |
Cytat: 2011-01-14 18:05:53, domanika napisał(a): czesc, ja jestem w 35 tygodniu. Mialam juz spotkanie na oddziale polozniczym. Jestem takze za porodem w wodzie i napisze tyle ile wiem na 100% zeby niemacic. Moja polska polozna stwierdzila ze jest to cud narodzin polaczony z magia. Ze w wodzie rodzi sie najlepiej etc. Niestety w wodzie mozesz otrzymac tylko gas jako srodek "znieczulajacy" wszystko inne podadza ci ale wyprosza z basenu. Przy kazdych etapach porodu mozesz korzystac z basenu ale tylko jesli nie bralas znieczulenia. Porod w wodzie jest BEZDOTYKOWY !! tzn polozna ani ty nie mozecie dotknac dziecka nawet jak juz jest glowka na zewnatrz. Do momentu wyplyniecia nie mozna go stymulowac dotykiem bo przy dotyku organizm zaczyna oddychac nawet jak ma pempowine. I w takim przypadku dziecko sie podtapia. Wiec polozna jest z toba non stop (w przeciwienstwie do normalnego porodu) ale siedzi kolo ciebie tylko z lusterkiem i czeka. U mnie w szpitalu porod taki jest dostepny (oczywiscie za darmo) ale niestety maja tylko jeden basen i jezeli jest zajety to kicha, poza tym do tego porodu wymagana jest stala polozna wiec jak na oddziale jest malo poloznych to tez kicha. Grunt ze polecam, jest to niesamowite i niesluchajcie o niebezpieczenstwie typu zakazenia dziecka etc. Rozmawialam osobiscie z poloznymi w anglii oni maja metode nie mycia dziecka wiec maz plodowa chroni przed zakazeniami maksymalnie. ani jedna z pytanych poloznych w swoim dlugim stazu nie miala do czynienia z zakazeniem noworodka przez taki sposob rodzenia. A nie musze mowic ze kobieta rodzi bez pekania krocza a dziecko czasem nawet nie placze po takim porodzie. A ja bym sobie reki uciac nie dala, i przyszle mamy niech kazde za i przeciw dobrze rozwaza. Kobieta peknac w kroczu moze bez wzgledu gdzie rodzi a zakazenie np GBS we wodzie jest bardziej prawdopodobne. Bakterie lubia ciepelko i mnaza sie bardziej. A i jeszcze wspomne, ze ciepla woda moze powodowac opoznienie porodu. Ciezko tez stwierdzic ile kobiet stracila krwi podczas jak i po porodzie. Obojetnie jak rodzimy zawsze maga wystapic komplikacje. |
dominika-essex | Post #4 Ocena: 0 2011-01-14 18:39:26 (14 lat temu) |
Z nami od: 19-10-2007 Skąd: Basildon |
Cytat: 2011-01-06 13:16:43, Ju-li-ta napisał(a): Ja pierwsze dziecko rodzilam st marys w manchester szpital super opieka super nic zlego mnie tam nie spotkalo. Porod zostal wywolany z przyczyn medycznych 3 tyg wczesniej rodzilam 14 godzin skonczylo sie na podaniu epidural-u i kleszczami. CC nie bylo mozliwe bo mala sie zaklinowala przekrecila w kanale rodnym i juz dusza wiec epidural i kleszcze ale mala jest zdrowa i silna teraz ma 2.5 roku i spodziewamy sie nastepnej dzidzi ale teraz inny szpital i od paru tygodni sie zastanawiam na zmiana szpitala na st marys tylko nie jestem pewna czy moge tak sobie zmienic szpital 10 tygodni przed ?? [ Ostatnio edytowany przez: <i>Ju-li-ta</i> 06-01-2011 13:25 ] Mozesz, jest jednak troszke latania i zalatwiania aby wszystkie papiery i dokumenty sie zgadzaly. Najlepiej sie szybko za to zabrac i bedzie ok. ![]() |
malinka222 | Post #5 Ocena: 0 2011-01-24 22:04:51 (14 lat temu) |
Z nami od: 09-04-2007 |
Hej dziewczyny!Jestem mamą 4 miesięcznego chłopca.Rodziłam w wodzie w szpitalu St.Mary's.Mimo że poród był długi i bolesny,nie wspominam go jakoś bardzo źle.Dzięki ciepłej wodzie byłam bardziej rozluźniona.Nie popękałam,miałam jedynie lekką rankę.Nie zakładali mi szwów.Nie wyobrażam sobie porodu "na sucho".Polecam wszystkim poród w wodzie.
|
|
|
klara7 | Post #6 Ocena: 0 2011-01-24 22:30:05 (14 lat temu) |
Z nami od: 24-01-2011 Skąd: londyn |
Mnie to dopiero czeka jestem w 7 miesiacu i tez ,mysle nad porodem w wodzie .Moja kolezanka rodzila w wodzie i bardzo byla zadowolona ,poszlo szybko i sprawnie tylko trzeba podobno miec szczescie zeby akurat basen byl wolny.
|
olcial89 | Post #7 Ocena: 0 2011-01-31 15:05:46 (14 lat temu) |
Z nami od: 31-01-2011 Skąd: Scunthorpe |
Witam . Chciałabym rodzić w wodzie . Z jakich przyczyn mogę nie otrzymać zgody na poród w wodzie oraz czy jest naprawde lepiej w wodzie? Pozdrawiam
|
domanika | Post #8 Ocena: 0 2011-02-07 00:41:52 (14 lat temu) |
U mnie w szpitalu basen jest jeden poza tym polozba jesli bedzue zajeta to nie dadza Ci basenu. A co do przeciwskazan napewno jesli weznuesz znueczulenie to wyprosza cie z basenu
|
olcial89 | Post #9 Ocena: 0 2011-02-07 15:31:48 (14 lat temu) |
Z nami od: 31-01-2011 Skąd: Scunthorpe |
Jesli polozna bedzie wolna ... Nio to jakies male szanse widze na ten poród w wodzie , bo tu podobno jest takze tylko jeden basen ... ;/ Dzieki za odpowiedz . Pozdrawiam
|
domanika | Post #10 Ocena: 0 2011-02-14 19:25:48 (14 lat temu) |
tu chodzi o to ze na noce zazwyczaj jest mniej poloznych i jesli trafisz na porodowa noc to nie ma szans bo ona musi byc z toba non stop. I pamietaj w wodzie polozna Cie nie dotyka, siedzi z lusterkiem i czeka a jesli masz partnera obok to wrecza mu taka siatke jak na ryby do wylawiania ewentualnych nieczystosci. W powadze sytuacje wyglada to komicznie
![]() |