Str 4 z 6 |
|
---|---|
meryczery | Post #1 Ocena: 0 2011-01-05 11:03:45 (14 lat temu) |
Z nami od: 17-06-2010 Skąd: Manchester, SALE |
Czy istnieje też mozliwośc wyboru pomiędzy cc a naturalnym porodem skoro pierwsza ciąża zakończyła sie cc. Jestem rok po cesarce
|
Post #2 Ocena: 0 2011-01-05 12:51:22 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
allice24 | Post #3 Ocena: 0 2011-01-05 13:00:51 (14 lat temu) |
Z nami od: 28-03-2009 Skąd: B |
Ja również rodziłam w wodzie w szpitalu w Oxfordzie. Poród trwał ok. 8 godzin, w wodzie oczywiscie bóle są mniejsze. Niestety nie mogłam urodzić w wodzie ponieważ dziecko było za duże, miało za dużą główkę, skończyło się na porodzie kleszczowym. Jeśli wiesz, że dziecko będzie duże nie decyduj się na poród w wodzie, ja za póżno to doczytałam, a tutaj w Anglii nie zwracają na to uwagi. Poza tym opieka super, dzieciatko urodziło się zdrowe otrzymało 10 punktów Apgara. Pozdrawiam i zycze powodzenia
![]() |
Awa | Post #4 Ocena: 0 2011-01-05 13:26:35 (14 lat temu) |
Z nami od: 02-08-2006 Skąd: Manchester |
Cytat: 2011-01-05 11:03:45, meryczery napisał(a): Czy istnieje też mozliwośc wyboru pomiędzy cc a naturalnym porodem skoro pierwsza ciąża zakończyła sie cc. Jestem rok po cesarce Teoretycznie taka mozliwosc istnieje, ale powinnas byc stale pod opieka doswiadczonego ginekologa podczas porodu, a nie poloznych. Jezeli szpital nie moze Ci tego zagwarantowac (tylko w duzych szpitalach sa zazwyczaj konsultanci 'pod reka'), nie decyduj sie. Jezeli decydujesz sie rodzic naturalnie i porod sie nie posuwa, pod zadnym pozorem nie pozwol na wywolywanie porodu, tylko od razu zadaj cesarki. Awa
|
magdamaz | Post #5 Ocena: 0 2011-01-05 14:18:47 (14 lat temu) |
Z nami od: 14-04-2010 Skąd: gdzies daleko... |
Z tego co się orientuję to nie można sobie zazyczyc cesarki bez medycznych wskazan.
|
|
|
krakn | Post #6 Ocena: 0 2011-01-05 15:21:59 (14 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Poród w wodzie to tylko dla morsów
![]() Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
KasiaW82 | Post #7 Ocena: 0 2011-01-05 16:31:49 (14 lat temu) |
Z nami od: 06-07-2010 Skąd: Londyn |
Ja mam jak na razie jeden porod w UK za soba,niestety bardzo ciezki wywolywany ale naturalny,lekarz stwierdzil ze jesli zdecyduje sie na nastepny to musze miec cesarke tylko nie wiem czy gdzies w mojich papierach to zaznaczyl,i teraz tak sobie mysle ze jak tak piszecie ze nie moge zadac cc to ja chyba zostane przy jednym dziecku,bo nastepnego takiego nie zniose brrr...na same wspomnienie wyc mi sie chce,tak wiec jesli sie zdecyduje na nastepna ciaze to najpierw popytam lekarzy jak z tym zadaniem bo co forum to inna opinia he he...
a co do porodu w wodzie to chyba nie dla mnie,bo to jest dopiero widok brrr...wanna czerwonej wody...ale podziwiam odwazne kobiety ![]() Przyjażń jednego roztropnego człowieka jest bardziej wartościowa niż przyjażń wszystkich głupców...
|
Post #8 Ocena: 0 2011-01-05 19:51:27 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Awa | Post #9 Ocena: 0 2011-01-06 12:45:09 (14 lat temu) |
Cytat: 2011-01-05 14:18:47, magdamaz napisał(a): Z tego co się orientuję to nie można sobie zazyczyc cesarki bez medycznych wskazan. Poprzednia cesarka podchodzi w UK pod 'medyczne wskazania' - nie chcac byc zbyt doslowna (biedni Ci faceci na forum....) wymienie tylko slowa 'blizna' i 'ryzyko' (wywolywanie jest rowniez z tym zwiazane). Lekarz wyjasni reszte. Probowanie naturalnie po raz drugi jak najbardziej, ale tylko pod BEZUSTANNA opieka kompetentnych osob o ktore coraz trudniej w czasach wyzu demograficznego i szpitali pekajacych w szwach. Oczywiscie nie wszyscy maja pecha i ich lokalne szpitale moga byc na wysokim poziomie. Co do porodu w wodzie, to jedna z teorii glosi, ze te kobiety, ktore i tak mialy urodzic latwo i z niewielkim bolem w danym przypadku, bardzo sobie chwala, a tym, u ktorych od poczatku wskazywalo na komplikacje, raczej nie sprawilo to wielkiej roznicy. Najwazniejsza zaleta porodu w wodzie jest chyba to, ze oficjalnie poloznej nie wolno pozostawic kobiety samej na dluzej niz minuty, co w przepelnionych szpitalach jest luksusem. Wszystkie metody sa dobre, jezeli prowadza do szczesliwego zakonczenia i tyle... Awa
|
Awa | Post #10 Ocena: 0 2011-01-06 12:55:28 (14 lat temu) |
Cytat: 2011-01-05 16:31:49, KasiaW82 napisał(a): Ja mam jak na razie jeden porod w UK za soba,niestety bardzo ciezki wywolywany ale naturalny,lekarz stwierdzil ze jesli zdecyduje sie na nastepny to musze miec cesarke tylko nie wiem czy gdzies w mojich papierach to zaznaczyl,i teraz tak sobie mysle ze jak tak piszecie ze nie moge zadac cc to ja chyba zostane przy jednym dziecku,bo nastepnego takiego nie zniose brrr... Paniczny strach przed porodem to tokophobia i jest w Anglii rowniez zaliczany do wskazan medycznych do cc. Prawdopodobnie nie musialabys przeprowadzac rozmowy z psychologiem aby to potwierdzic, wystarczylaby dokumentacja poprzedniego porodu w ktorym na pewno beda wymienione zalecenia poprzedniego lekarza. Awa
|