MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Poród w wodzie!!

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

Str 2 z 6

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

dominika-essex

Post #1 Ocena: 0

2007-11-13 21:19 (18 lat temu)

dominika-essex

Kobieta

Z nami od: 19-10-2007

W wodzie trudne do wytrzymania skurcze stają się mniej bolesne, przechodzenie od stresu związanego ze skurczem do pełnego relaksu jest łagodniejsze. Oczywiście nie należy nakłaniać kobiet do pozostania w wannie aż do końca porodu, jeśli chcą, mogą ją opuścić i rodzić w sposób konwencjonalny, w dowolnie wybranej pozycji. Wszystkie kobiety jednak powinny być poinformowane, że poród można zakończyć w wodzie i że nie wiąże się to z żadnym ryzykiem.Woda sprawia, że podczas porodu krocze jest rozluźnione, zazwyczaj więc nie ma potrzeby jego nacinania.Woda jest dla mającego się urodzić dziecka czymś doskonale znanym, bo przez 9 miesięcy "pływało" we wnętrzu macicy.

Korzyści dla dziecka:
- krótszy czas porodu, mniejsze ryzyko niedotlenienia płodu
- złagodzenie momentu dekompresji główki przy urodzeniu
- złagodzenie szoku porodowego
- efekt płynnego przejścia ( z wody do wody) - mniejsze oddziaływanie hałasu i światła, stałość temperatury.

Przeciwwskazania do immersji wodnej:
- choroby układu krążenia
- nadciśnienie
- ciężka niedokrwistość
- choroby naczyń
- choroby skórne
- choroby infekcyjne
- patologia ciąży ( krwawienia, łożysko przodujące, nieprawidłowe położenie płodu i inna patologia...)
- zaburzenia porodu (słaby postęp I i II okresu, zaburzenia czynności serca płodu).

Radzę dobrze przygotować plan porodu.
Ja rodziłam w domku w basenie.Jeśli masz jakieś pytania mój nr gg to 5595

Życzę powodzenia! :-)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu

anneczka

Post #2 Ocena: 0

2007-11-13 22:36 (18 lat temu)

anneczka

Kobieta

Z nami od: 20-09-2007

Masz ograniczone czucie i ruchy po zastrzyku, nie ja wole bez(dla bezpieczenstwa mojego DZIECKA)a poza tym taki zastrzyk nie jest do konca bezpieczny!!!Rodzilam syna bez środków znieczulających, bolało bardzo, nawet juz traciłam świadomość z bólu ale urodziłam go sama i tak chce aby bylo i tym razem:)Bezpieczenstwo dziecka jest najwazniejsze!!! A odnośnie kleszczy i szczypców, poczytaj na necie, jak masz problemy z urodzeniem sama to niekiedy tego używają aby ci pomóc a to juz wogule mnie przeraża!!! spytaj połoznej jak to wygląda!!
W czym Ja kuleje TY możesz być ASEM.....i na odwrót:)

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer gadu-gadu

ania_caterham

Post #3 Ocena: 0

2007-11-13 23:18 (18 lat temu)

ania_caterham

Kobieta

Z nami od: 06-05-2007

Aneczka ... sam porod nie jest bezpieczny i czasami moze zle sie zakonczyc dla matki i dziecka. Ryzyko jest we wszystkim co robimy.

'Zycie jest choroba smiertelna przenoszona droga plciowa i zawsze konczy sie smiercia' - taki zart

A co do kleszczy i szczypcow ... teraz raczej uzywaja ssawki. Ktos wyzej juz o tym wspomnial.Zadna z moich znajomych mamusiek (a jest ich sporo), ktore rodzily tu w ostatnich 5 latach nie miala uzywanych kleszczy czy szczypcow tylko wlasnie ssawki.

[ Ostatnio edytowany przez: ania_caterham 13-11-2007 23:23 ]

Do góry stronyOffline

chatage

Post #4 Ocena: 0

2007-11-14 08:03 (18 lat temu)

chatage

Z nami od: 29-04-2007

anneczka - masz prawo do takiej decyzji, ale zastrzyk naprawde nie jest niebezpieczny dla dziecka, chyba bardziej juz dla mamy (jak jakas bardzo niedoswiadczona anastazjoloszka walnie cie w nerw, a i o tyakich przypadkach chodza sluchy)
fajnie jesli uda ci sie naturalnie, bo tak powinno byc
ale jesli bedzie zle to pamietaj ze masz opcje
ja tez moje 2 urodzilam naturalnie i bardzo sie z tego powodu cieszylam
z tego co wiem to w 99% przypadkow 2 dziecko jest o wiele latwiej urodzicm szczegolnie jesli masz mala roznice wieku, bo kosciec troche zajmuje zeby wrocic do stanu sprzed porodu, skora tez

trzymaj sie

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2007-11-14 09:11 (18 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2007-11-14 10:08 (18 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

anneczka

Post #7 Ocena: 0

2007-11-15 00:25 (18 lat temu)

anneczka

Kobieta

Z nami od: 20-09-2007

Tak myślałam o tych ssawkach też, boję się tego bardzo!!!Ogólnie porodu się nie boję tylko ze bedą jakies powikłania:(mój synek miał wylew podczas porodu i był pół roku rehabilitowany, dobrze ze miałam środki na prywatną rehabilitacje bo nie wiem jakby to sie skonczyło w innym przypadku! teraz kacper jest zupełnie zdrowy ale na początku najadłam sie nerwów, nie chce tego ponownie:/
W czym Ja kuleje TY możesz być ASEM.....i na odwrót:)

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer gadu-gadu

mirabelka77

Post #8 Ocena: 0

2007-11-15 08:26 (18 lat temu)

mirabelka77

Kobieta

Z nami od: 25-04-2007

ja mialam cesarke w UK i mala wyciagali kleszczami bo za malo mnie nacieli,takze nie ma reguly.nigdy nie przewidzisz jak przebiegnie akcja porodowa,a dziewczyny powyzej maja racje co do epiduralu i cesarki.zycze Ci udanego porodu;-)

Do góry stronyOffline

eladudzia

Post #9 Ocena: 0

2007-11-15 08:58 (18 lat temu)

eladudzia

Kobieta

Z nami od: 09-06-2007

jeżeli dziewczyny nie macie bóli krzyżowych, pod żadnym pozorem nie gódźcie się na znieczulenie w kręgosłup. Ja doświadczyłam tego 3,5 roku temu. Niestety, do dnia dzisiejszego odczuwam jego skutki. Trafiono mi w nerw, gdzie zaczęła latać mi lewa noga i uwieżcie mi, to był ból gorszy niż sam poród (rodziłam 13h). Obecnie mam silne bóle reumatyczne i drętwienie kończyn dolnych i górnych. Poza tym, kobiety które mają skoliozę (krzywy kręgosłup) lub przybiorą na wadze więcej niż 20kg, nie powinny godzić się na takie znieczulenie, gdyż może skończyć się to źle dla matki. Obecnie jestem w ciąży i również zdecyduję się na poród w wodzie, jeżeli będzie to możliwe.
Pozdrawiam
Ela

Do góry stronyOffline

Maksym

Post #10 Ocena: 0

2007-11-21 17:45 (18 lat temu)

Maksym

Z nami od: 21-06-2007

tak oczywiście wszystkie macie racje, róznie to bywa i kazda inaczej to przechodzi. Ja miałam 2 ceraki, 2 znieczulenia w kregosłup i rewelacja. jedna w Polsce, druga tu. było wszystko ok.Teraz przygotowuje sie do 3. Mam nadzieje ze również tak będzie.

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,