MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Poród w wodzie!!

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

anneczka

Post #1 Ocena: 0

2007-10-31 11:58 (18 lat temu)

anneczka

Kobieta

Z nami od: 20-09-2007

Jestem w 34 tygodniu ciąży, za dwa tygodnie mam planowanie porodu! Chciała bym rodzić w wodzie ale nie wiem jak to w anglii wygląda, czy tak jak pisze sie w gazetach(czyli same zalety) czy troche gorzej??? Prosze o wypowiedzenie się na ten temat! Mam już poród normalny za sobą w polsce, teraz przyszło mi rodzic w UK i chciała bym spróbowac w wannie!
W czym Ja kuleje TY możesz być ASEM.....i na odwrót:)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWWNumer gadu-gadu

bercia

Post #2 Ocena: 0

2007-11-10 13:46 (18 lat temu)

bercia

Kobieta

Z nami od: 22-08-2007

Ja swoje drugie dziecko rodzilam na wyspach... Oczywiscie jest mozliwosc wyboru mozesz rodzic w domu czy tak jak Ty chcesz w szpitalu w wodzie ale... z tego co widzialam i wiem u nas w szpitalu jest tylko jedna wanna do tego przeznaczona a rodzacych cala masa ;-) Wiec radze Ci powiedz swojej poloznej i jak bedzie w chwili kiedy bedziesz rodzic wanna wolna to bedzie Twoja dopoki nie urodzisz. Ja nie mialam okazji rodzic w wannie ale slyszalam ze jest duzo lzej... Zycze powodzenia oraz lekkiego porodu. Pozdrawiam.:-P

Do góry stronyOffline

kasiamartins

Post #3 Ocena: 0

2007-11-10 15:59 (18 lat temu)

kasiamartins

Kobieta

Z nami od: 21-07-2007

Ja tez chcialam rodzic w wodzie ale akurat byla wanna zajeta. Moja kolezanka rodzila i mowila ze jest super. Lepiej dla dziecka, lzej dla Ciebie. Powodzenia

Do góry stronyOffline

E-mailNumer gadu-gadu

anneczka

Post #4 Ocena: 0

2007-11-10 19:48 (18 lat temu)

anneczka

Kobieta

No właśnie słyszałam, że jak wanna zajeta to mimo ze chciałaś rodzić to lipa, naczytałam sie sporo na ten temat ale nie odpowiedział mi nikt kto tego doświadczył!!Moja kuzynka rodziła w wannie w niemczech i nie dała rady ale ja chyba spróbuję!! A później o ile sie uda....podzielę się informacjami z wami!!!

Do góry stronyOffline

ania_caterham

Post #5 Ocena: 0

2007-11-10 20:03 (18 lat temu)

ania_caterham

Kobieta

Z nami od: 06-05-2007

Niestety nie udalo mi sie dotrzymac do konca porodu w wannie (byly komplikacje) ale mialam sobie okazje w niej posiedziec. Tak jak mowia dziewczyny ... mozesz skorzystac kiedy jest akurat wolna, ale jak jest zajeta no to niestety ...
Faktycznie mniej boli i troche bardziej uspokaja.
Minusy ...
- mozesz miec tylko gas&air jako znieczulenie
- co jakis czas trzeba wypuszczac wode i dolewac ciepla ... bo jak sie dlugo siedzi to stygnie
- moze byc troche niewygodnie ... pomimo tego, ze wanna jest troszke uksztaltowana, ale jest twarda i nie mozesz sobie podlozyc poduszki itp
Jak wyglada akcja po porodzie ... tego juz nie wiem :(
Jesli bede miala okazje rodzic moje kolejne dziecko w wodzie na pewno sie zdecyduje.

[ Ostatnio edytowany przez: ania_caterham 10-11-2007 20:04 ]

Do góry stronyOffline

anneczka

Post #6 Ocena: 0

2007-11-11 09:00 (18 lat temu)

anneczka

Kobieta

Tak więc oby podczas porodu mojego dzidziusia wanna była wolna :) A odnośnie znieczuleń, nie chce ich, a zwłaszcza tego w kręgosłup, kobieta traci w tedy czucie i nieraz nie jest w stanie sama urodzic i w gre wchodzą inne wspomagacze typu kleszcze czy szczypce, nie nie.....ja wole sie bardziej pomęczyć a urodzić sama!!! Pierwszy mój poród był okropnie bolesny ale wytrzymałam bez choć traciłam już świadomość, teraz musze też wytrzymać!! Czekam na dalsze spostrzezenia i wypowiedzi na temat produ w wodzie:):-D

Do góry stronyOffline

chatage

Post #7 Ocena: 0

2007-11-11 17:51 (18 lat temu)

chatage

Z nami od: 29-04-2007

ja bylam w wodzie przez 2 godziny porodu, naprwde pomaga, nie wytrzymalam do konca ale warto sprobowac
rodzilam moje 2 dziecko w Brighton i wcale nie wylewano wody aby ja podgrzac, wanna byla ogromna i na biezaco dolewano cieplej

co do znieczulen, przy 1 dziecku muaiano porod sztucznie wywolac i skonczylo sie na epiduralu (zastrzyk w kregoslup), momo tego urodzilam bez zadnej pomocy, dosc szybko, brak komplikacji i wszystjko czulam, wiem kiedy wychodzila glowka, kiedy raczka,,, w porownaniu z 2 bez pomocy lekow, doswiadczenie rewelacyjne:))

Do góry stronyOffline

chatage

Post #8 Ocena: 0

2007-11-11 17:55 (18 lat temu)

chatage

Z nami od: 29-04-2007

tak czy inaczej, naturalny porod jest najlepszy

anneczka - powodzenia, oby porod byl krotki i wanna wolna:)))

Do góry stronyOffline

madziara81

Post #9 Ocena: 0

2007-11-13 16:37 (18 lat temu)

madziara81

Kobieta

Z nami od: 18-06-2007

Cytat:

2007-11-11 09:00, anneczka napisał(a):
Tak więc oby podczas porodu mojego dzidziusia wanna była wolna :) A odnośnie znieczuleń, nie chce ich, a zwłaszcza tego w kręgosłup, kobieta traci w tedy czucie i nieraz nie jest w stanie sama urodzic i w gre wchodzą inne wspomagacze typu kleszcze czy szczypce, nie nie.....ja wole sie bardziej pomęczyć a urodzić sama!!! Pierwszy mój poród był okropnie bolesny ale wytrzymałam bez choć traciłam już świadomość, teraz musze też wytrzymać!! Czekam na dalsze spostrzezenia i wypowiedzi na temat produ w wodzie:):-D
Ja odnosnie znieczulenia w kregoslup. Mialam takie i nie prawda jest, ze tracisz czucie. Czujesz skurcze, ale sa bezbolesne. Jak dla mnie super sprawa. Jesli ktos ma niska tolerancje na bol-jak ja, to polecam!
P.S. a szczypce to juz przezytek dawno nie stosowany. Jesli zachodzi potrzeba urzywa sie przyssawki.
*17/01/2007* *11/01/2010*

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Post #10 Ocena: 0

2007-11-13 20:44 (18 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony